Karibi kalandok és a maják titkai - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Fedezze fel velünk a Nyugat-Karib térség legszebb részeit, a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb luxushajóján, a Royal Caribbean International 2019 őszén felújított Oasis of the Seas óceánjáróján! Megismerheti Miami nyüzsgő városát, Key West magával ragadó világát. Hajóutunk során ellátogatunk Mexikóba, ahol a maják titokzatos városait is felkeressük, Honduras csodálatos szigetére, Roatánra és a Royal Caribbean privát szigetén CocoCay fantasztikus attrakcióit élvezhetjük.

FőoldalHajóutakKarib-tengerKaribi kalandok és a maják titkai - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap (2022.03.03.) Elutazás.  

Indulás Budapestről Miamiba menetrendszerinti járatokkal egy átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Este szabadprogram.

 

2. nap (2022.03.04.) Miami.

Reggeli után felfedezzük Miami nevezetességeit fél napos buszos városnézéssel, magyar nyelvű idegenvezetővel. A kb. 5 órás program során megtekintjük a legfontosabb látnivalókat: Miami luxus villáit, a Miami kikötőt, amely a világ legnagyobb luxushajó kikötője, a híres kubai negyedet Little Havana-t és nyüzsgő, színes főutcáját a Calle Ocho-t, South Beach Art Deco negyedét, a Biscayne-öböl mentén az elegáns Coconut Grove városrészt, az üzleti negyed fő ütőerét a Brickell Avenue-t és a mediterrán hangulatú Coral Gables-t. 

Délután szabad program, strandolhatunk South Beachen vagy sétálhatunk a belvárosban. 
 

3. nap (2022.03.05.) Miami szabad program vagy kirándulás Key Westre.

Szabad program Miamiban vagy fakultatív kirándulás Key Westre. Egész napos túránk során Key West-re látogatunk, ahová az utazás, a 42 hídon és több szigeten átívelő „Overseas Highway” főúton már önmagában is páratlan élményeket rejt. Útközben lehetőségünk lesz egy-egy fotó erejéig megállni ezen a különleges útvonalon.

Key West-re érve rögtön érezhetjük azt az egyedülálló hangulatot, amit a tenger közelsége, a pálmafák, a mézeskalácsházakra emlékeztető épületek és a helyiek „délies lazasága” nyújtanak. A mindössze 5x8 km nagyságú sziget, minden bizonnyal az előbb említett sajátos atmoszféra miatt, több hírességet is letelepedésre bírt és megihletett ez a mesés hely. A legismertebbek a Pulitzer-díjas Tennessee Williams és a Nobel-díjas Ernest Hemingway, akit a helyiek csak „Papa”-nak hívnak. Az ő háza ma is látogatható múzeum, ahol nem mindennapi lakókkal, a hatujjú cicákkal is találkozhatunk. 
A Hemingway házzal szemben található a Key West világítótorony, amely szintén múzeumként üzemel. Innen csak egy rövid séta a kihagyhatatlan fotós helyszín az ikonikus „Southernmost Point”, az Egyesült Államok kontinentális részének legdélibb pontjánál, ami csak 90 mérföldre (kb. 145 km) van Kubától, közelebb, mint Miami.
Ezután végigsétálunk a városka főutcáján a Duval Street-en, ahol számtalan üzlet és pub található, köztük Hemingway törzshelye is a Sloppy Joe’s bár. Rövid szabadidő keretében akár itt is megpihenhetünk egy kis harapnivalóra és finom koktélra, de érdemes megkóstolni valamelyik cukrászdában az igazi Key Lime Pie-t, a zöldcitromos pitét is, ami a nevével ellentétben semmiképpen sem zöld.
Az élmények és finomságok után visszasétálunk a buszunkhoz, visszaérkezés Miamiba az esti órákban.
Ára felnőtteknek: 50.900 Ft./fő
 

4. nap (2022.03.06.) Beszállás az Oasis of the Seas hajóra.

Reggeli után indulás Miami kikötőjébe, beszállás a hajóra kabinok elfoglalása. 

Kihajózás 16:00 órakor.
 

5. nap (2022.03.07.) Perfect Day at CocoCay, Royal Caribbean privát-szigete

Kikötés a reggeli órákban a Bahamákon. Töltsön el egy tökéletes napot CocoCay-en! A hajótársaság privát szigete számos attrakcióval és meglepetéssel várja Önt. Fürödhet és napozhat a gyönyörű homokos tengerpartokon vagy megmártózhat az Oasis Lagoon-ban a Karib-szigetek legnagyobb édesvízi medencéjében. Ha egy kis izgalomra vágyik, próbálja ki Észak-Amerika legmagasabb vízi csúszdáját, vagy az izgalmas drótkötélpályát! Menjen fel az Up, Up and Away kilátóba és csodálja meg a lélegzetelállító panorámát a 120 méter magasra emelkedő hőlégballonból! 

Kihajózás 17:00 órakor.
 

6. nap (2022.03.08.) tengeren 

Mai napunkat a tengeren töltjük. Szabad program a luxushajónk fedélzetén. Fedezze fel ennek a bámulatos óriáshajónak a szolgáltatásait. Sétáljon a Boardwalk-on és a Central Parkban. Pihenjen és lazítson a Pool Deck medencéiben és a jacuzzikban vagy a felnőttek részére fenntartott Solarium napozóban. Választhat aktív kikapcsolódást is, úgymint a FlowRider szörfmedencét, a drótkötélpályát, a mászófalat, a tíz emelet magasságban kanyargó Ultimate Abyss szárazcsúszdát vagy a fantasztikus vízi parkot. Végigsétálhat a Royal Promenade-on, ahol üzletek és hangulatos bárok várják. Este is számtalan lehetőség közül választhat, megnézhet egy Broadway musicalt a színházban, a bámulatos vízi showt az AquaTheater-ben vagy akár a fantasztikus jégshowt a Studio B-ben.

 

7. nap (2022.03.09.) Cozumel, Mexikó

Reggeli órákban megérkezés Cozumel szigetére. Mexikó szigetei közül ez az egyik legnagyobb. Hófehér homokos tengerpartjával és gyönyörű korallzátonyaival tipikus karibi hangulatot sugároz.  Az egykor maják által lakott sziget neve is maja eredetű, jelentése: „fecskék szigete”. A legközelebbi szárazföldi várost, Playa del Carmen-t kb. 45 perces kompúttal érhetjük el. Szabad program vagy Fakultatív program: Tulum, a rejtélyes maja romváros és Playa del Carmen. A nyolc órás program során a kompátkelés közben megcsodálhatjuk a festői maja riviérát, részt veszünk egy tequila kóstolón, ellátogatunk az ősi maja városba, Tulumba, és a kirándulás végén Playa del Carmen híres bevásárlóutcáját, a „Fifth Avenue”-t is felkeressük. 

A szárazföldre való megérkezés után rövid látogatást teszünk egy helyi kisboltban, ahol ízelítőt kapunk Mexikó tradicionális zenéjéből a „mariachi”-ból, tequilát kóstolunk és a szivarsodrás rejtelmeibe is betekinthetünk. Utunkat egy légkondicionált busszal folytatjuk az UNESCO Világörökség részét képező településig, Tulumig, ami az egyetlen tengerpartra épült maja város. Három oldalról fal, egy oldalról pedig a tenger határolja. Innen ered a város elnevezése is, ami maja nyelven, falat, erődítményt jelent. Bebarangoljuk a régészeti területet, ahol többek között A freskók temploma, Az alászálló istenség temploma és a leglátványosabb épület, A kastély (El Castillo) található, s ráadásként még a türkizkék karib-tengeri panorámában is gyönyörködhetünk. A maja város látogatása után visszautazunk Playa del Carmenre, ahol lehetőségünk nyílik egy kis vásárlásra, helyi ajándéktárgyak beszerzésére is. Ezután visszatérés a hajóra. 
Ára felnőtteknek: 40.700 Ft./fő
Kihajózás 18:00 órakor.
 

8. nap (2022.03.10.) Roatán, Honduras

Érkezés reggel Roatán szigetére. Ez a szigetcsoport legnagyobbja, mely Honduras északi részén található itt van a világ második legnagyobb korallzátonya. A szigetnek gyönyörű strandjai vannak mindig kellemes enyhe szellő fújdogál és gyakran találkozhatunk teknősökkel a parton. Szabad program vagy Fakultatív program: ”Best of Roatán” - Szigettúra 

Busszal és hajóval is felfedezzük Roatán szigetét. Buszunkkal a sziget egyik központi útján/gernicén hajtunk végig, ahonnan mindkét oldalon a csodaszép türkizkék tengerre tekinthetünk. Ezután egy helyi kishajóra szállunk, amivel bebarangoljuk a 2 mérföld hosszú vízi útvonalat, elhaladunk a Dixon Cove Harbour és több korallsziget és mangrove erdő mellett, ahol a buja növényzet találkozik a tengerrel, megannyi remek fotótémát kínálva. Az utolsó megállónk Punta Gorda, ahol megismerkedhetünk a Garifuna törzzsel. A Garifunák aravak indiánok és afrikai rabszolgák leszármazottjai, akik megőrizték ősi nyelvüket, hagyományaikat és életmódjukat. Tőlük láthatunk ízelítőt tradicionális táncaikból. 
Ára felnőtteknek: 25.900 Ft./fő
Kihajózás 18.00 órakor.
 

9. nap (2022.03.11.) Puerto Costa Maya, Mexikó

Megérkezés a reggeli órákban Costa Maya városába a Yucatán-félsziget egyik legnépszerűbb városába. Kihagyhatatlan kulturális nevezetességek és fantasztikus strandok várják itt is! Titokzatos dzsungelek és ősi maja romokat láthatnak, de búvárkodhatnak is korallzátonyoknál, vagy hangulatos kis halászfalvakat fedezhetnek fel. Fakultatív program: Kohunlich és Dzibanche – A dzsungel rejtette maja városok

Az egész napos kirándulásunk során két, kevésbé ismert maja várost keresünk fel, amelyek évszázadokon át rejtve maradtak a szubtrópusi őserdőkben. Az itt élt maják történetével és kultúrájukkal ismerkedünk meg. Kohunlich régen fontos kereskedelmi csomópont volt. Sok része még mindig feltáratlan, de a már feltárt részek is pompás látnivalókat kínálnak, mint pl. a 27 lépcső együttese, ahol a város magasrangú lakói éltek, és a Maszkok Temploma, amelynek a központi lépcsősorát eredetileg 8 darab, 2,5 méter nagyságú festett kőmaszkkal díszítették (mára ebből csak 5 maszk maradt fenn).
Dzibanche a nagyszerű templomairól és gyönyörű kerámiáról híres és egykor vezető szerepet betöltő város is volt. A vállalkozó szelleműek meg is mászhatják a templomok lépcsőit, hogy a magasból is megcsodálhassák ezt a lenyűgöző helyet. Az ősi romokon kívül az esőerdő lakóit is kifürkészhetjük, bőgőmajmokat, tukánokat vagy akár különleges irizáló kék pillangókat is.
Ára felnőtteknek: 46.900 Ft./fő 
Kihajózás 17:00 órakor
 

10. nap (2022.03.12.) tengeren

Szabad program a hajónk fedélzetén! Amit még nem sikerült felfedeznünk azt most megtehetjük. Próbálja ki valamelyik hangulatos speciális éttermet ebédre vagy vacsorára, vegyen részt egy borkóstolón vagy akár egy táncórán, ahol profi táncosoktól tanulhat. Az üzletekben még beszerezheti a hiányzó hajós-szuveníreket, vagy csak élvezze az utolsó estét egy finom búcsúkoktéllal.

 

11. nap (2022.03.13.) Miami

Reggeli után leszállás a hajóról, majd Everglades Nemzeti Park kirándulás Airboat-tal. 

Meglátogatjuk az Everglades Nemzeti Parkot, ahol egy speciális propelleres motorcsónak túrán ismerhetjük meg a park történetét és édesvízi mocsarainak élővilágát. Ez az Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja. Dél-Florida őslakói, a szeminol indiánok füves víznek nevezik Everglades-t. A motorcsónak túra után az Aligátor Show-n közelebbről is megismerkedhetünk ezzel és más hüllőfajokkal is.  A kirándulást követően transzfer a Miami repülőtérre.
 

12. nap (2022.13.14.)

Hazaérkezés a délelőtti órákban.

Indulási kikötő: 
Miami
Érkezési kikötő: 
Miami

Ár tartalmazza

 • repülőjegyet Budapest – Miami – Budapest útvonalra,
 • transzferek,
 • hajóút előtt 3 éjszaka szállás reggelivel Miamiban,
 • 7 éjszaka szállás a hajón a választott kategóriájú kabinban,
 • a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítők),
 • medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése,
 • ajándék félnapos Miami városnézés a 2. napon,
 • ajándék Everglades Nemzeti Park kirándulás a 11. napon,
 • kikötői illetékeket és díjakat,
 • repülőtéri illetékeket és díjakat,
 • szervízdíjakat,
 • magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.
 • útlemondási biztosítás – 2 % a részvételi díjra

Ár nem tartalmazza

 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás,
 • személyes fogyasztás – internet, minibár, italok, spa, masszázs
 • parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások
 • az ESTA elektronikus beutazási engedély.
Hajótársaság: 
Royal Caribbean
Hajó osztály neve: 
Oázis osztály

Legnagyobb és legújabb hajóink az Oasis of the Seas és az Allure of the Seas soha nem látott élményt kínálnak utasainak. A kilenc emeletnyi magasságban található drótkötél pálya valamint a Central park élői fái alatt tett séta meggyőzi Önöket arról, hogy az Oasis of the Seas illetve az Allure of the Seas hajókhoz hasonlót még nem láttak.

Hajó adatok: 
 • Forgalomba állt 2009 december
 • Hossz: 362 m
 • Legnagyobb szélesség 47 m
 • Merülés: 9,15 m
 • Utasok maximális létszáma: 5.402
 • Teljes személyzet: 2.115
 • Sebesség: 23 csomó (26,47 mérföld/h , 42,6 km/h
 • Elektromos áram: 110/220 V
Szolgáltatások: 
 • Szabadtéri Central Park élő növényzettel
 • 2 szörfszimulátor
 • 4 étterem, bárok és társalgók sokasága
 • Szabványos méretű sportpályák
 • Adventure Ocean gyermek központ
 • 4 medence és 10 jacuzzi
 • Felnőttek számára fenntartott napozó
 • Drótkötélpálya, száguldjon a hajó felett
 • AquaTheator színház akrobata show-val
 • Kaszinó: Blackjack, Póker asztalok, stb.
 • Fitness center a legmodernebb gépekkel
 • Royal Promenad több 136 m hosszan
 • Arcadia színház: jégrevük, és még...
 • Boardwalk: Körhintával, bárokkal...
 • Royal Promenade: Mozgó bárral...
 • Vizi parka gyerekeknek és felnőtteknek

 

 • Csupa újdonság 18 szinten
 • A szabadtéri Central Park közel hozza a természetet a buja zöld növényzeteivel, hangulatos sétányaival, szabadtéri bárjaival és éttermeivel, sok-sok butikkal és galériával, koncertekkel és egyéb felejthetetlen szolgáltatásaival
 • Top Deck Pool és Sports Zona rendelkezik többek között két flowrider szörfszimulátorral, H2O zona az egész családnak élményt nyújtó aquaparkkal, itt található az első igazi strand a tengeren valamint csak a felnőttek számára elkülönített medence és napozó terasz, 4 medence és 10 jacuzzi várja a vendégeket, szabványos méretű sportpályák is itt találhatóak.
 • A Youth Zona a fiatalok számára kialakított terület ahol a gyerekek és tizenévesek választhatnak szórakozási lehetőségek sokasága közül.
 • Az új lélegzetelállító Boardwalk hangulatos régimódi bájt csempész a 21. századi környezetbe. A hajónak ezen részén található a világ első fedélzeten működő körhintája. A Boardwalkon a sok-sok étteremmel, bolttal, és megannyi lehetőséggel az egész család jól érzi magát.
 • A Royal Promenade a világon egyedi előreugró szinttel ahonnan remek kilátás nyílik az alsó szintekre, valamint itt található a világon szintén egyedülálló Rising Tide bár, amely 3 szint között mozog fel és le… Kötelező kipróbálni!
 • Az AquaTheater minden éjszaka lenyűgöző akrobatamutatványokkal várja vendégeit.
 • A világon szintén példátlan drótkötél pálya ahonnan a magasból nézhet le a hajóra miközben a hajó egyik végéből a másikba száguld…
 • A loft lakosztályok változatos szálláslehetőséget nyújtanak, padlótól a plafonig érő ablakokkal várják Önöket a páratlan kilátásért.
 • Vitality at Sea Spa és fitness központ a legnagyobb tengeren lévő wellness fürdő. Tökéletesen felszerelt edzőtermében számos programon lehet részt venni edzés után pedig a Vitality café várja vendégeit egészséges ételekkel és frissítőkkel.
 • A szórakozási lehetőségek szédületesen széles választékai közül mindenki megtalálja a magának megfelelőt minden napra. Az 1380 férőhelyes Opal színház, Jégtáncbemutatók a Studio B-ben, Bárok élőzenével, Kabaré, dzsessz és modern zenét játszó night-clubok, Két emeletes Dance Lounge valamint a Casino Royale is többek között a vendégek rendelkezésére áll.

Lakosztályok

Royal Loft Lakosztály erkéllyel - Royal Loft Lakosztály erkéllyel (17., 18. szint); (141 m2, 78 m2-es erkély)
Royal Lakosztály erkéllyel - Royal Lakosztály erkéllyel (12. szint); (118 m2, 31 m2 -es erkély)
Elnöki Lakosztály erkéllyel  - Elnöki Lakosztály erkéllyel (12. szint); ( 106 m2, 44 m2-es erkély)
Sky Loft Lakosztály erkéllyel  - Sky Loft Lakosztály erkéllyel (17., 18. szint); (67 m2, 41 m2
AquaTheater Lakosztály erkéllyel A1 AquaTheater Lakosztály erkéllyel A2 AquaTheater Lakosztály erkéllyel A3 - AquaTheater Lakosztály erkéllyel (A1: 8. szint ; 76 nm, 72 nm-es erkély)
(A2: 9. szint ; 69 nm, 65 nm-es erkély)
(A3: 10. szint ; 63 nm, 7 nm-es erkély)
Crown Loft Lakosztály erkéllyel - Crown Loft Lakosztály erkéllyel (17., 18. szint) ; (51 m2, 11 m2-es erkély)
Owner’s Lakosztály erkéllyel  - Owner’s Lakosztály erkéllyel (10., 11., 14. szint) ; (52 m2, 23 m2-es erkély)
Royal Családi Lakosztály erkéllye - Royal Családi Lakosztály erkéllyel (9., 10. szint) ; (54 m2, 22 m2-es erkély)
Grand Lakosztály erkéllyel - Grand Lakosztály erkéllyel (6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14. szint) ; (35 m2, 10 m2-es erkély)
Junior Lakosztály erkéllyel  - Junior Lakosztály erkéllyel (6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14. szint) ; (27 m2, 8 m2-es erkély)

Erkélyes Kabinok

Családi erkélyes kabin  - Családi erkélyes kabin (7., 11. szint) ; (25 nm, 8 nm-es erkély)
Boardwalkra néző erkélyes kabin B1 Boardwalkra néző erkélyes kabin B2 - Boardwalkra néző erkélyes kabin (8., 9., 10., 11., 12., 14. szint) ; (17 nm, 5 nm-es erkély)
Central Parkra néző erkélyes kabin C1 Central Parkra néző erkélyes kabin C2 - Central Parkra néző erkélyes kabin (C1: 10., 11., 12., 14. szint ; 17 nm, 5 nm-es erkély)
(C2: 10.,11., 14. szint ; 17 nm, 5 nm-es erkély)
Tengerre néző superior erkélyes kabin D1 Tengerre néző superior erkélyes kabin D2 Tengerre néző superior erkélyes kabin D3 - Tengerre néző superior erkélyes kabin D1, D2: (6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14. szint)
Tengerre néző superior erkélyes kabin D4 Tengerre néző superior erkélyes kabin D5 Tengerre néző superior erkélyes kabin D6 D3: (10., 11., 12., 14. szint)
Tengerre néző superior erkélyes kabin D7 Tengerre néző superior erkélyes kabin D8 D4: (6., 7., 8., 9. szint)
D5: (6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14. szint)
D6: (12., 14. szint)
D7: (9.,10., 11. szint)
D8: (6.,7., 8. szint)

Külső Kabinok

Tengerre néző családi kabin - Tengerre néző családi kabin (11. szint) ; (25 nm)
Boardwalkra néző kabin - Boardwalkra néző kabin (7. szint) ; (18 nm)
Central Parkra néző kabin - Central Parkra néző kabin (9. szint) ; (19 nm)
Tengerre néző kabin F Tengerre néző kabin H Tengerre néző kabin I - Tengerre néző kabin (3., 7., 8., 9., 10., 11. szint) (17 nm)

Belső kabinok

Belső családi kabin  - Belső családi kabin (11. szint) ; (24 nm)
Promenade kabin  - Promenade kabin (7. szint) ; (18 nm)
Nagy belső kabin L Nagy belső kabin M Nagy belső kabin N - Nagy belső kabin (3., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14. szint) ; (16 nm)
Belső kabin  - Belső kabin (7., 8., 9., 10., 11., 12., 14. szint) ; (14 nm)

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!