4 napos városlátogatás Valenciában - Hotel ***

egyéni városnézés repülővel

4 napos városnézés *** Valencia: Madrid és Barcelona után Valencia a harmadik legnagyobb város Spanyolországban. A pezsgő hangulatú város számos látványossággal várja az ideutazókat. A Városháza, a Székesegyház, a Tőzsdepalota mind-mind lélegzetelállító építmények. A spanyol nemzeti étel (Paella) is ebből a városból származik.

FőoldalEurópaSpanyolországValencia4 napos városlátogatás Valenciában - Hotel ***

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Ryanair légitársaság Budapest - Valencia, Valencia - Budapest útvonalon közlekedő menetrend szerinti közvetlen járataira, személyenként 1 db nagyméretű (Ryanair: 55x40x20cm max. 10 kg) kézi poggyászt, szállást a választott turnusra reggelis ellátással. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében a végleges foglalásig változhat. A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható! 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (változhat!), közlekedő útlemondási biztosítást (1,4 %), BBP biztosítást, transzfert (repülőtér - szálloda - repülőtér útvonalon foglalható), fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat (kb. 2,5 EUR/fő/éj), egyéb étkezéseket. Fedélzeti ellátás térítés ellenében vehető igénybe a helyszínen! 

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATBAN:

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a légitársaság szabályzatának értelmében a repülőúton a fixen egymás mellett történő utazás csak a fix ülőhely felár megfizetése mellett lehetséges! Felár megfizetése nélkül a légitársaság véletlenszerű ültetési rendszere miatt, az egy foglaláson belül szereplő utazók ülőhelye nem szól garantáltan egymás mellé. A légitársaság által megszabott fix ülőhely szolgáltatás aktuális díjáról igény esetén a foglalás során irodánk ad tájékoztatást. Fix ülőhely foglalás a szabad helyek függvényében, legkésőbb indulás előtt 48 órával, illetve 2 munkanappal lehetséges!

A fix ülőhely szolgáltatás megvásárlásával az online check in elvégzésére, ezáltal a beszállókártyák kiállítására a légitársaság rendszerében korábban lehetőség nyílik, így ezen szolgáltatás kifizetésével Utasaink elutazás előtt kézhez tudják venni a hazaúti beszállókártyáikat is. Ellenkező esetben a hazaúti beszállókártyát a légitársaság feltételei szerint, gépindulástól számított 48 órán belül tudjuk kiállítani, és Utasaink részére és/vagy a szállodába elektronikus formában továbbítani.

A kézipoggyász csak abban az esetben vihető fel garantáltan a fedélzetre, ha kérnek felár ellenében elsőbbségi beszállást; egyéb esetben a beszállás előtt térítésmentesen feladathatják a kézipoggyászt. Az árkalkulációban feltüntetett elsőbbségi beszállás felára kizárólag abban az esetben érvényes, amennyiben a többi szolgáltatással egy időben megrendelésre kerül. Utólagos megrendelés esetén a szolgáltatás díja a légitársaság aktuális díjszabása szerint változik!

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 1 fő

1.nap - Budapest, Valencia
Elutazás menetrend függvényében Budapestről Valenciába. Utazás a szállodába egyénileg, a szobák elfoglalása. Szabadprogram.

2.nap - Valencia
Reggeli után szabadprogram.

3.nap - Valencia
Reggeli után szabadprogram.

4.nap - Valencia, Budapest
Reggeli után szabadprogram, majd a menetrend függvényében utazás egyénileg a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Paella főző tanfolyam
Ár: 17 900 /fő

Minden nemzetnek megvan a maga sajátos készítésű rizses hús étele, a spanyoloknál ezt paellának hívják és természetesen számtalan formában elkészíthető, mégis van egy hozzávaló, mely nélkül soha nem lesz olyan, mint az eredeti, ahogyan gulyáslevest sem tud más nemzet ugyanúgy készíteni, mint a magyarok. Ez a rejtélyes hozzávaló pedig egészen egyszerűen nem más, mint az úgynevezett ’mit hogyan’ ismerete.
Ennek a megismerésére adódik lehetősége azoknak, akik úgy döntenek, hogy befizetnek erre a nagyon is izgalmas programra és megtanulnak egy spanyol szakácstól paellát főzni. A 3-4 órás főzőiskolát a valenciai piac látogatásával kezdik, hogy a résztvevők megtanulják azt is, melyek a tökéletes hozzávalók ehhez az ételhez.
Miután az egyébként építészeti remeknek is számító piacon a legfrissebb hozzávalókat összegyűjtötték, visszasétálnak a főzőiskolába, ahol igazi séfnek öltözve láthatnak hozzá az előkészületekhez. A folyamatok lebonyolításában egy mester szakács segít majd instrukcióival, de első mozzanattól az utolsóig mindent önállóan végezhetnek el a konyhában, így aztán a paella felejthetetlen lesz és teljes mértékben a saját érdemük. A könnyebb munkavégzés elősegítése érdekében természetesen borkóstolásra is sor kerül a főzés során.
Miután elkészültek a főétellel, közösen fogyaszthatják el a csoportban résztvevőkkel együtt további finomságok és borok társaságában.
Az utazásról hazaérkezve az oklevél mellett elhozhatják spanyol honból annak lehetőségét is, hogy széles köröket egy autentikus paella vacsorával kápráztassanak el.
A program hossza: 3 -4 óra között
Kezdési időpont: 11 órakor találkozó a piac bejárata előtt. Vasárnaponként a piacozás elmarad, mivel zárva tart.
A délutáni programokon (hétfőn és vasárnap) is kimarad a piaci vásárlás, a program este 18:00-kor kezdődik.
A kurzus nyelve: spanyol és angol
Egyéb megjegyzések: vegetáriánus és vegán vendégeknek, illetve 9 éves kor alatt a program nem ajánlott.

HOP ON / HOP OFF buszos városnézés

24 órás jegyek:
felnőtt: 6 900 /fő
gyerek (2-12): 3 900 /fő

48 órás jegyek:
felnőtt: 8 900 /fő
gyerek (2-12): 4 900 /fő

Fedezze fel Valenciát a saját időbeosztása szerint a városban közlekedő nyitott hop on hop off buszokkal. A hop on-hop off szolgáltatás teljes rugalmasságot biztosít a fedélzeten, és annyiszor le és felszállhat, ahányszor csak kíván. A buszokon hangfelvételről hallgatható a túravezetés.

A városban két útvonal üzemel, melyből az ’A’ a történelmi belvároshoz juttatja el az utasokat, a ’B’ útvonalon pedig a tengerpart felé kalandozhatnak. Jegyek 24 és 48 órás időtartamra vásárolhatóak.

Az ’A’ vonalon 8 megálló található: : Plaça de la Reina, IVAM, San Pio V, Nuevo centro, Conference Hall, Dama Ibérica, Bioparc, Valencia History Museum és az AVE.
A ’B’ útvonal tengerparti örökségeket mutatja be, 12 megállónál tudnak az utasok le és felszállni: Plaça de la Reina, the Fallas Museum, CAC, l’Oceanogràfic, Aqua, Las Arenas, the port, Paseo de la Alameda, Baleares and San Pio V.

Felszállási lehetőségek: Bármely buszmegállóban, amely beletartozik az útvonalakba
Hossz: Mindkét útvonalon az utazás hossza megszakítás nélkül kb 90 perc
A busz első indulása: reggel 9:30-kor
Utolsó felszállási lehetőség: este 20:00-ig, július és augusztusban este 22:00-ig

Audio nyelvek: angol, francia, olasz, spanyol, holland, japán, portugál, katalán és mandarin.
 

A Hemisfèric és a  L´Oceanogràfic látogatása kombinált belépőjeggyel

Belépőjegyek:
felnőtt: 11 900 /fő
gyerek (2-12): 8 900 /fő

* A világ egyik legnagyobb delfináriuma a L’Oceanográfic-ban
* A világmindenség tárulhat fel szemük előtt a Hemisféric-ben

Látogasson meg két egymástól teljesen távol eső világot egyetlen helyszínen az ultra futurisztikus művészetek és tudományok városában, Valenciában. Amíg a L’Hemisféric épülete az űrtudományok és világunkat átölelő messzeségek rejtélyeit tárja fel, addig a L’Oceanografic több ezer vízi állatfaj otthonát jelenti Európa legnagyobb tengeri állatparkjában. Ez a két építészeti remekmű a Valenciát kettészelő kiszáradt folyómederben felpezsdítette az életet.

L’Hemisféric vetítő csarnokában egy 900 m2 ívelt felületű vászon található, mely több, mint 300 ember felett „lebeg”. Három különböző vetítési technika teszi változatossá a gyakran csillagászati témájú programokat, mint az IMAX kupola, a 3D-s digitális kivetítő, és a teljes kupolát lefedő digitális kivetítő. A látványosság még különböző beceneveket is kapott, mint a „Tudomány szeme” és a „Planetárium”. Dőljön hátra és engedje, hogy egy másik dimenzióba repítsük!

L’Oceanográfic a világ tengereit és óceánjait tárja elénk, melynek minden egyes épületét más – más terület élővilágának szenteltek. Csodálja meg a Földközi-tenger csodálatos világát vagy sétáljon keresztül a vad lápvidékeken. Hajózzon a mérsékelt és trópusi övek vizein, gyönyörködjön a csodálatos Antarktisz és Északi –sark óceánjaiban, lelje kedvét a Vörös-tenger szépségeiben, valamint fedezze fel a Delfinárium gyönyörűségét. 500 különböző faj, több mint 45 000 példánya található itt, mint például: beluga, bálna, medúza, pingvin, oroszlánfóka, fóka, cápa, rája, tengeri csillag, rozmár és még sokan-sokan mások.

A nyár folyamán különleges éjszakai show-k is megrendezésre kerülnek, melyek 20 órától éjfélig tartanak.

Találkozó: Eduardo Primo Yúfera utcában
Nyitás: reggel 10-kor
Zárás: este 18:00-kor, 20:00-kor, vagy éjfélkor, az adott hónaptól függően

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Ryanair légitársaság Budapest - Valencia, Valencia - Budapest útvonalon közlekedő menetrend szerinti közvetlen járataira, személyenként 1 db nagyméretű (Ryanair: 55x40x20cm max. 10 kg) kézi poggyászt, szállást a választott turnusra reggelis ellátással. A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében a végleges foglalásig változhat. A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható! 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket (változhat!), közlekedő útlemondási biztosítást (1,4 %), BBP biztosítást, transzfert (repülőtér - szálloda - repülőtér útvonalon foglalható), fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat (kb. 2,5 EUR/fő/éj), egyéb étkezéseket. Fedélzeti ellátás térítés ellenében vehető igénybe a helyszínen! 

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATBAN:

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a légitársaság szabályzatának értelmében a repülőúton a fixen egymás mellett történő utazás csak a fix ülőhely felár megfizetése mellett lehetséges! Felár megfizetése nélkül a légitársaság véletlenszerű ültetési rendszere miatt, az egy foglaláson belül szereplő utazók ülőhelye nem szól garantáltan egymás mellé. A légitársaság által megszabott fix ülőhely szolgáltatás aktuális díjáról igény esetén a foglalás során irodánk ad tájékoztatást. Fix ülőhely foglalás a szabad helyek függvényében, legkésőbb indulás előtt 48 órával, illetve 2 munkanappal lehetséges!

A fix ülőhely szolgáltatás megvásárlásával az online check in elvégzésére, ezáltal a beszállókártyák kiállítására a légitársaság rendszerében korábban lehetőség nyílik, így ezen szolgáltatás kifizetésével Utasaink elutazás előtt kézhez tudják venni a hazaúti beszállókártyáikat is. Ellenkező esetben a hazaúti beszállókártyát a légitársaság feltételei szerint, gépindulástól számított 48 órán belül tudjuk kiállítani, és Utasaink részére és/vagy a szállodába elektronikus formában továbbítani.

A kézipoggyász csak abban az esetben vihető fel garantáltan a fedélzetre, ha kérnek felár ellenében elsőbbségi beszállást; egyéb esetben a beszállás előtt térítésmentesen feladathatják a kézipoggyászt. Az árkalkulációban feltüntetett elsőbbségi beszállás felára kizárólag abban az esetben érvényes, amennyiben a többi szolgáltatással egy időben megrendelésre kerül. Utólagos megrendelés esetén a szolgáltatás díja a légitársaság aktuális díjszabása szerint változik!

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
útlemondási biztosítás
idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

helyi idegenforgalmi adó (kb. 2,5 EUR/fő/nap)
programban nem szereplő étkezések illetve a belépők költségei

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 2,5 EUR/fő/nap
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 EUR/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest - Valencia - Budapest útvonalon a Ryanair légitársaság menetrend szerinti járataival. Személyenként 1 db nagy méretű (Ryanair: 55x40x20cm max. 10 kg) kézi poggyászt tartalmaz a részvételi díj, minden feladott poggyász térítés ellenében! Fedélzeti ellátás térítés ellenében! A repülőjegyek foglalása speciális foglalási feltételekhez kötött. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le. Repülőtéri transzfer foglalható (repülőtér - szálloda - repülőtér útvonalon).

Szállás: 

A részvételi díj 3 éjszakát tartalmaz 3 csillagos szálloda kétágyas szobáiban.

Várható szálloda: Expo Hotel***
https://expohotelvalencia.expohotels.com/en/the-hotel/

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Diplomáciai képviseletek: A szigeteken nincsen magyarországi külképviselet.

Madridi Magyar Nagykövetség:     c./Angel de Diego Roldan, 21., Madrid, Tel.: +34 91 413 7011, Fax: +34 91 413 4138, Ügyelet: +34 619 22 19 29

Barcelonai Magyar Főkonzulátus:     Avda Diagonal 477, Planta 19.B., Barcelona, Tel.: +34 93 405 1950, Ügyelet: +34 629 745 593

Beutazás: Az Európai Unióhoz való csatlakozás napjától a magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére történő beutazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél használatát! Kiskorúak továbbra is csak önálló érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre! Spanyolország az EU belpiacához tartozik, az EU tagországokból utazóknak nem kell a határon vámot fizetniük.

Devizaszabályok: Spanyolországban a fizetőeszköz az Euro. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegben vihető ki, azonban az egymillió forint értéket elérő vagy azt meghaladó Euro kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell.

Hitelkártya: A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében.

Hivatalos nyelv: A spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelvet szintén értik és beszélik.

Vallás: Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, ezért templomok látogatásakor az erkölcsi szokások miatt tiltott a fedetlen váll, és láb.

Hálózati feszültség: 230 V európai normának megfelelően.

Egészség: Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk: egy-egy gyógyszer láz, megfázás, emésztési- vagy keringési rendellenességek ellen, rovarcsípés elleni szer, kötszerek, valamint magas fényvédő faktorú napkrém. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

Telefon: Magyarország hívószáma: 00 36, Spanyolország hívószáma 00 34. A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. A szállodák recepcióin térítés ellenében telefon és fax lehetőség egyaránt a vendégek rendelkezésére áll.

Nyitva tartási idő: A munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak. Az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. A mediterrán országok szokásainak megfelelően Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13.00 és 17.00 óra között az üzletek zárva tartanak. Az így kiesett időtartamot pótolva akár késő estig is nyitva tartanak, mely zavarhatja a pihenést. Kérjük legyenek türelemmel.

Ruházat: Spanyolországban a különböző évszakok teljesen érezhetőek, nyáron esőtlen, száraz időszak a jellemző, tavasszal csapadékosabb, ezért ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sportos viselet nem illendő.

Borravaló: Számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Mértéke általánosan 10%.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!