Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter)

1 napos őszi túra az Alacsony-Tátrába

Gyere velünk az Alacsony-Tátra keleti részének legmagasabb, egyik legszebb kilátással rendelkező csúcsára, melyről szemet gyönyörködtető kilátás nyílik minden égtáj felé, elsősorban a Magas-Tátra és a Gömör-Szepesi Érchegység vonulataira.

FőoldalEurópaTátraAlacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter)

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést 

Alapár nem tartalmazza

az étkezést ás az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 napos túra
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű magashegyi túra, amely sportos erőnléttel és némi kitartással teljesíthető. A túra távja és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk erre a programunkra, ezt a túránkat mindenkinek ajánljuk, akik egy kellemes napot szeretnének eltölteni az Alacsony-Tátra füves gyephavas jellegű hegyvidékén.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1.nap: Budapest, Telgárt, Király-hegy, Sumiac, Budapest

Reggel 5.00-kor találkozunk  Budapesten a Hősök terén, a homokóra mellett lévő parkolóban, indulás 5.15-kor. Néhány órás buszozást követően érkezünk meg az Alacsony-Tátra keleti lábánál fekvő Telgárt faluba. Leparkolunk, majd elindulunk a piros jelzésen a Király-hegy irányába. Szép fenyves erdőben egyenletesen emelkedünk, kis patak kíséri utunkat. A fenyves átvált törpefenyvesbe, majd gyepes területen haladunk a csúcs felé. A hegytetőn káprázatos panoráma fogad minket. Tiszta idő esetén, északon előttünk tornyosul a Magas-Tátra csipkézett gerince, délen a Szlovák Érchegység vonulata, keleten a Szlovák Paradicsom, nyugaton az Alacsony –Tátra kopár gerince látható. A csúcson elmajszoljuk csomagolt ebédünket, elkészítjük a csúcsfotókat, majd a kék jelzésen indulunk a lefelé a völgy irányába. Jó két óra gyaloglást követően érkezünk meg Sumiac faluba, ahol buszunk vár ránk. Élményekben gazdagon indulunk hazafelé, a késő esti órákban érkezünk Budapestre (21-22 órára).
Túratáv: 17 km, szintkülönbség fel-le: 1065 méter

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést 

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést ás az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10-20 Euro/fő
Előleg: 

10.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Önellátó. Kérünk benneteket, hogy otthonról hozzatok magatokkal enni és innivalót, mert a gyalogtúra során nem kínálkozik lehetőség élelmiszer vásárlásra. A gyalogtúra kiindulópontján, Telgárban és a túra végén, Sumiac falu boltjában lehet vásárolni élelmiszert. Érdemes még otthon készíteni szendvicseket, és bepakolni a hátizsákba néhány energia dús étket (csokoládé, szárított gyümölcsök, magvak...stb).
Időjárás: 
A Király-hegy időjárása hegyvidéki terület lévén igen változékony. A csúcson és a gerinc közelében szinte mindig fúj a szél, amire megfelelő felszereléssel fel kell készülni. Részletes időjárás előrejelzést, utazás előtt egy héttel tudunk küldeni a jelentkezők részére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
23 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Máté
Budapest, XIV. kerület
2015. nov. 12
5.0
Köszönöm szépen a remek túrát! Profi és kedves, segítőkész túravezetőkkel volt szerencsém együtt utazni, és remek túratársak társaságában teljesíthettem első "komolyabb" túrámat. A szervezésről, az utazásról, a lebonyolításról csak a legjobbakat írhatom. Gratulálok a szervezőknek!!!
Budapest, XIV. kerület
2015. nov. 12
5.0
Először utaztam veletek, de az élmények alapján nem utoljára! Mivel nem vagyok szokva a nagyobb szintkülönbségekhez, ezért én kicsit jobban megizzadtam és elfáradtam a kaptatókon, de a túra általános kondícióval abszolút teljesíthető, és minden fáradtságot megért! Nagyon szép élmény volt! A szervezés, túravezetés és a társaság is kitűnő volt. Köszönjük!
Klári
Budapest, XVII. kerület
2015. nov. 12
4.5
SZERETEM A TÁTRAI TÚRÁKAT MINDIG JÓ HA OTT LEHETEK NAGYON TETSZETT,NAGY ÁRPÁD TÚRAVEZETŐ KIVÁLÓ !
Mariann
Budapest, XX. kerület
2015. nov. 9
5.0
Szuper volt! A túravezetők mindenkire oda figyeltek a tempó is kényelmes volt!
Klára
Budapest, X. kerület
2015. nov. 9
5.0
Nem véletlenül jelentkeztem az útra, tetszenek Árpi útjai, az útvonal és az információi. Örülök, hogy a másik túravezetőt, Danit is megismertem.
A gépkocsivezetők egyikével utaztam már korábban hosszú , több napos úton. Most is minden rendben volt
És persze fontosak az utastársak is egy úton, még akkor is ,ha az csak egynapos. Szerencsére kellemes társaság jött most is össze.
Néhány téli utat befizettem korábban, de most úgy fel vagyok dobódva, újabbakat is találtam és a tavasziak között keresgélek már !
Üdvözlettel
k.
Mariann
Budapest, XVI. kerület
2015. nov. 9
4.8
Nagyon tetszett a túra, köszönjük a szervezést.
<név nélkül>
Budapest
2015. nov. 9
5.0
köszönöm jól éreztem magam!
<név nélkül>
Gödöllő
2015. nov. 9
5.0
Utazással az volt a problémám, hogy jeleztem az irodánál, hogy szerintem Gödöllőn keresztül fog menni, hagyj szállhassak fel, visszajelezték , hogy Dunakeszinek megy a busz....természetesen nekem lett igazam, hogy reggel fel kellett mennem Budapestre....hazafelé meg rendesek voltak, mert a Szada/Mogyoród közötti benzinkútnál kitettek.
Márta
Dunakeszi
2015. nov. 9
5.0
Kiváló túra volt, optimális túrázási körülményekkel és időjárással. A túravezetést külön kiemelném, hisz jó tempóban, helyes idő és erőbeosztással vezették a túrát, s a tudnivalókról nagy tudással széleskörű, színes tájékoztatást kaptunk. Az út során mindvégig kedves, segítő figyelemmel igen jó hangulatú túrát vezettek.

Nagyon köszönöm e szép élményt, bizonyosan további utakra is elmegyek.

Márti
Laci
Budapest, I. kerület
2014. dec. 11
4.0
Jól szervezett, az adott súlyos balesetben is perfekt ügyintézés példaértékű. Nagy szerencsénk volt az idővel, ami csodálatos élményt biztosított.
Dániel
Kóka
2014. dec. 11
5.0
1700 méter felett átlépni a felhőhatárt, a csúcson szikrázó napsütésben, kristálytiszta időben látni a Magas-Tátra vonulatát és az összes többi Alacsony-Tátra csúcsot...felejthetetlenül fantasztikus volt! :)
Anikó
Veresegyház
2014. dec. 10
5.0
Nagyon köszönöm,hogy részt vehettem a túràn! Felejthetetlen élményeket kaptam!
György
Dunakeszi
2014. dec. 10
5.0
Csúcs volt a túra és Király a hegy
köszönöm! Nem csalódtam most sem. ( Mágnest mikor kapok?)
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2014. dec. 10
5.0
Köszönet Matyinak az időjárásért, merthogy azért mindíg Ő a felelős! :)
Margit
Kecskemét
2014. dec. 10
5.0
Fantasztikus élmény volt, amit ugyan kicsit beárnyékolt a túratársnő balesete, de ezt frappánsan megoldotta az "iroda" ill.Árpi és Mátyás.
Köszönet még 1x mindenért s Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, Boldog Új Évet (sok havat, vidám túrát az ott ünneplőknek:):) ) az egész csapatnak: Margó és családja
Krisztián
Lőrinci
2015. nov. 8
5.0
<szöveg nélkül>
Levente
Pécs
2015. nov. 7
4.8
<szöveg nélkül>
Anita
Budapest, XIV. kerület
2015. nov. 7
5.0
<szöveg nélkül>
Bernadett
Kalotaszeg
2015. nov. 3
5.0
<szöveg nélkül>
Ottó
2015. nov. 3
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!