Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše

1 napos gyalogtúra szlovákiában

Egynapos túrára hívjuk az érdeklődőket az Alacsony-Tátra főgerincére, annak talán legszebb, legmagasabb részére. Túránk során megmásszuk a hegység legmagasabb csúcsait, meglátogatjuk legismertebb menedékházait, az alapvetően gyephavas jellegű, de ezen a részen inkább sziklás, hullámzó főgerincen túrázva járjuk be Szlovákia harmadik legmagasabb hegysége, az Alacsony-Tátra főgerincének egyik legvonzóbb, a Magas-Tátra magashegyi részére leginkább hasonlító szakaszát. Aki szereti a Tátra sziklavilágát, és nem jelent számára nehézséget egy jelentős szintkülönbségű csúcstúra, annak itt a helye!

ÚJ PROGRAMMAL 2018-BAN!

FőoldalEurópaTátraAlacsony TátraAlacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše

Alapár tartalmazza

Az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést és az utasbiztosítást, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Magashegyi jellegű csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség! A túra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és magashegyi jártasság szükséges. Amennyiben még nem túráztál ezen a tájon, vagy ezen a több csúcsot is érintő túrán ismét szeretnél bepillantást nyerni az Alacsony-Tátra legmagasabb részeinek szépségeibe, itt a helyed! Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk. 

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
Részletes program
Budapest – Felsőszabadi. Trangoška – Štefánik-menedékház – Gyömbér – Chopok – Dereše – Šdriecko. Felsőszabadi – Budapest.

Reggel 4.45-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. A délelőtti órákban (~09:00 óra) érkezünk meg Felsőszabadiba, az Alacsony-Tátra déli részének egyik fontos turistaközpontjába. A Trangoška turistaház (1130 m) melletti parkolóból a téli hótalpas túrákon megszokott útvonalon indulunk a Štefánik menedékház (1710 m) felé, majd a menedékháztól a téli úttól teljesen eltérő nyári útvonalon jutunk fel az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsára, a Gyömbérre (2043 m). A csúcsról megcsodáljuk a minden irányba, de főleg a Magas- és Liptói-Tátra felé nyíló gyönyörű kilátást, láthatjuk a Magas-Tátra korábban már bejárt, vagy bejárni tervezett csúcsait csakúgy, mint az Alacsony-Tátra szinte teljes vonulatát. A Gyömbérről egy rövid ereszkedéssel, majd szinte ugyanannyi emelkedéssel érkezünk meg a hegység harmadik legmagasabb csúcsa, a Chopok (2024 m) alatt található Kő menedékházig. Természetesen felkapaszkodunk a menedékháztól kőhajításnyira emelkedő csúcsra is, majd a menedékházban elfogyasztott ebéd után egy hosszú, a sípálya nyomvonala mellett vezető ereszkedéssel legyalogolunk a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 15 km, szintkülönbség fel és le ~1160 méter, a menetidő 8-9 óra.

Akik nem elégszenek meg ennyivel, azok a Kő menedékháznál történő rövid pihenőt követően egy túravezetővel átmehetnek az onnan kb. fél órányira lévő Dereše csúcsára (2003 m), majd a csúcsról egy közvetlen útvonalon ereszkedhetnek le a Košodrevina szállóhoz, ahol találkoznak csoportunk másik részével, és innen már együtt folytatják az utat a parkolóban várakozó buszunkhoz.
Ebben az esetben a túratáv 17,5 km, szintkülönbség fel és le ~1200 méter, a menetidő ~9-10 óra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utasbiztosítást, valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

 

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

20-25 literes kis hátizsák, kényelmes túraöltözet, esőkabát,  túrabakancs, meleg ruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni. Minnimum 1,5 liter folyadék szükséges.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az utbaeső menedékházakban lehet meleg ételt-italt vásárolni.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-25 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
21 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Zsolt
Budapest, XX. kerület
2016. jún. 1
5.0
Kiemelném a túravezetők munkáját, elismerést érdemelnek!
Zoltán
Budapest, XIII. kerület
2016. máj. 31
4.8
Köszönőm szépen az irodának ezt a remek napot amit szereztek nekem szuper volt.
<név nélkül>
Budapest, II. kerület
2016. máj. 31
4.6
Köszönöm, nagyon élveztem a túrát :)
Anita
Budapest, XVI. kerület
2016. máj. 30
5.0
A szervezés tökéletes volt, köszönjük.
A túravezetők is nagyon vigyáztak ránk.
Sajnálom ha feltartottuk a csapatot, de végül 8 ó 20 perc volt busztól - buszig.
Edzünk még egy kicsit és legközelebb gyorsabbak leszünk.
Legalábbis én.
Az élmény pedig feledhetetlen volt.
klára
Budapest, X. kerület
2016. máj. 30
5.0
Minden rendben volt az úton, és negyed órát rávertünk a túrajelzésre a Stefanikáig :)
Köszönöm.
Üdv.
k.
Éva
Budapest, IV. kerület
2015. máj. 20
5.0
Most is , mint az eddigi utazom.com-os túráim után, külön tiszteletemet és elismerésemet szeretném ismételten kifejezni Nagy Árpinak, kinek túravezetése és tudása mindig lenyűgöz!!!!
Újabb csodálatos élménnyel gazdagodtam és vélhetően fogok a jövőben is az utazom.com csapatának és szervezésének köszönhetően.
Gábor
Budapest, XIV. kerület
2015. máj. 19
5.0
Ekkora lábterekkel rendelkező busszal még nem utaztam, nagyszerű volt!
Lajos
Szigetszentmiklós
2015. máj. 19
5.0
Végre magashegységben ritkán tapasztalható gyönyörű időjárásban csodálhattuk meg a hegyek világát. Árpád mindig remek helyre visz minket, terepismerete pedig lenyűgöző. A Tátra-túrák az egyik legszuperebb akciósorozat,ami a piacon található. Gratulálok! A további szép túrák reményében :Lantai Lajos
Gábor
Tököl
2015. máj. 19
4.8
Csodálatos időben, rendkívül felkészült túravezetőkkel, jó tempóban és időbeosztással lebonyolított túra volt, amely nagyszerű élmény marad! Köszönjük!
Jozef
Budapest, VIII. kerület
2015. máj. 18
5.0
Nagyon tetszett a túra. Profi túravezetőink még a szép időjárást is elintézték nekünk :)
Mónika
Siófok
2015. máj. 18
5.0
Részemről ismét egy csillagos ötös!
Imola
Budapest, XII. kerület
2015. máj. 18
4.5
Az Alacsony-Tátra - Gyömbér Chopok túra remekül sikerült, másoknak is ajánlani fogom. A túra jól szervezett volt, a túravezetők rendkívül felkészültek voltak mind a helyi viszonyok, mind általában Szlovákia - Tátra tekintetben. Türelmesek, készségesek és figyelmesek voltak. Figyelembe vették mind a csoport, mind az utasok egyéni igényeit, teljesítőképességét. A busz tiszta volt, kényelmes. Remélem sok ilyen és hasonló túrán vehetek majd részt.
Renáta
Somlóvásárhely
2015. máj. 18
5.0
Első túrám volt az utazom.com szervezésében, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. :) Nagyon jól éreztem magam, csodaszép helyen voltunk, nagyon kellemes időnk volt szerencsére, a túravezető nagyon tájékozott volt, abszolút pozitív élmény volt minden téren. Köszönöm!
Emese
2133 Szodliget Akacos u 28
2015. máj. 18
5.0
Nagyon koszonjuk a lehetoseget, minden tokeletes volt!!A vezetok kedvessege, a menettempo, es a gyonyoru taj is tokeletes elmenyt nyujtott!!!! Koszonjuk:-)
<név nélkül>
Budapest, VIII. kerület
2015. máj. 17
4.8
minden szokás szerint tök ok, a sofőrök extra jó fejek voltak, és extra jól vezettek, még ha ennek lett is végül "áldozata" :-)
György
Dunakeszi
2015. máj. 17
5.0
Jó volt. Na. Nincs mit szépíteni. Mint mindig. Ezért van 16 db hűtőmágnesem. :))) Üdv Mindenkinek! (köszi a pólót!)
Róbert
Budapest
2015. máj. 17
5.0
Azt kaptam amire számítottam.
Istvánné
Hajdúszoboszló
2015. máj. 17
4.8
Csak elismeréssel szólhatok, fantasztikus túrán vehettünk részt, egy megjegyzésem van. Én úgy érzem, hogy a gépkocsivezetők néha egy picit gyorsan vezetnek, de lehet, hogy csak mi éreztük így! Üdv., Pozsgayné Zsuzsa
Kati
Budapest, IX. kerület
2016. jún. 3
5.0
<szöveg nélkül>
Péter
Budapest, X. kerület
2016. máj. 31
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!