Albánia

7 napos buszos körutazás Albániában

Körutazás Albániában: Az Albán Köztársaság a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Festői, vad lánchegységei és széles tengerparti síksága határozza meg az ország domborzatát. Utazzon velünk és fedezze fel Európa utolsó titkát, Albánia vadregényes tájait.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap
Budapest-Kumanovo

Találkozó a Déli Pályaudvarnál, indulás a kora reggeli órákban. Vár ránk Európa utolsó titka, Albánia! Albánia tipikusan olyan úticél, amelyet meglátogatva az ember rájön, hogy teljesen mást képzelt róla korábban. A Sasok földje sok-sok látnivalóval, gyönyörű tengerparttal és vendégszerető emberekkel vár bennünket. Átmenet a keleti és nyugati világ között, és mégis Európa. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a tranzitszállásra. Szállásunk a 340 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Kumanovo városában lesz, mely Macedónia északkeleti részén található, a főváros, Szkopje közelében. Esti érkezés a panzióba.

2. nap
Szkopje-Ohrid-Pogradec

Reggeli a szálláson, majd utazás Szkopje városába, a Macedón Köztársaság fővárosába és egyben legnagyobb városába. A Vardar folyó panorámája meghatározza Szkopje – az 1963-as nagy földrengés utáni - mai képét. Átsétálunk az 1300-ban épült kőhídon. Szkopjéban több mecset és épület található a török hódoltság idejéből. A város mellett emelkedő Vodnó hegyen található  a Balkán legnagyobb keresztje, mely 76 méter magas. Elhagyjuk Skopjét és az Ohridi-tóhoz indulunk, mely a természet ajándéka a kicsiny makedón népnek és az idelátogató turistáknak. Ohrid a tó legnagyobb települése. Egyházi székhely volt évszázadokon át. Gyönyörű régi épületei világörökségi  rangot adtak a városnak. A XVII. században Ohridot „Szláv-Jeruzsálemnek” emlegették. A városra a bizánci stílusú templomok látványa ma is jellemző. Most is látható a XI. századi Zsófia templom. A város jelképe a X. századi fellegvár, melynek 3 km hosszú várfalát 18 bástya és 4 várkapu tagolja. Az óváros sokablakos, fehérre meszelt házai a XVIII. századtól állnak ezen a helyen. Itt van az Ohrid-i Néprajzi Múzeum. Az esti órákban érkezünk Albánia határ menti városába, Pogradecbe. Szállás a környéken.

3. nap
Pogradec-Gjiokastra-Butrinti-Saranda

Reggeli után fotószünet Pogradec városában, majd következő megállónk Gjiokastra, mely a DRINO folyócska völgyében fekszik. A város 2005-től felkerült az UNESCO világörökségi listájára, mint a „szépen megőrzött Oszmánkori városok egy ritka példája” Városnéző sétánkon látjuk a teraszos építkezést, kisablakos házai a XVII. században készültek. A látogatók szokásos kedvencei a bektasi imaház és a bazár. A város fölé magasodó fellegvárban ma is fegyver múzeum van berendezve. Szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa elképesztően hangulatos. Ismerkedés a város legfontosabb nevezetességeivel, majd rövid szabadidő. Továbbutazás Butrinti-be, ahol Albánia egyik legjelentősebb történelmi épületegyüttesét tekinthetjük meg, mely 1992 óta szintén része a Világörökségnek. A római kori romvárosban kétezer év emlékei láthatóak: a Kr. e. IV. századi Aszklépiosz-szentély, az ókeresztény keresztelőkápolna, a római korból fennmaradt mozaikpadlós fürdő fűtőteremmel. Szálláshely elfoglalása Sarandaban, Albánia délnyugati részén, a Jón-tenger partján az esti órákban.

4. nap
Saranda-Berat-Durrës

Reggeli után folytatjuk az utunkat az Albánia déli részén fekvő Berat városába, mely 2008 óta a Világörökség része. A festői kisváros fő látnivalója a város fölé magasodó sziklára épült várnegyed, a Kala. Továbbutazás Durrës felé, mely az ország legjelentősebb kikötővárosa. Felkeressük a II. században emelt római kori amfiteátrumot, és a nézőtere alatti díszes, mozaikokkal díszített kápolnát. Elhagyva az adriai kikötővárost indulunk Tirana-ba. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

5. nap
Tirana-Shkodra-Budva-Tivat

Reggeli a szálláson, majd ismerkedés Albánia fővárosával. Tirana városa, Albánia központi részén, az Adriai-tengertől 35 kilométernyire, az 1613 méteres Dajti-hegy lábánál, a Lana és a Tirana folyók partján fekszik, 110 méteres átlagos tengerszint feletti magasságban. A fővárost délről és nyugatról ritkásan erdősült hegyek veszik körbe. Városnézésünket a Tirana központi terén álló Skander bég lovasszobránál kezdjük. Gyalogos városnézés során megtekintjük a Et’hem Bey mecsetet, a hozzá tartozó sahat-kula-t (óratorony), a teret szegélyező opera épületét, a Nemzeti Könyvtár épületét, valamint a nemzeti Történelmi Múzeum épületét. Tiranai sétánk után a délelőtti órákban Skhodra város felé indulunk. Kis tóparti sétára megállunk Shkodra városában, megtekintjük a várat, majd átlépjük Albánia–Crna-Gora  (Montenegro) határát. Montenegró a Fekete-Hegyek országaként is ismert, és következő megállónk az egyik legszebb városa Budva lesz, mely a montenegrói turizmus metropolisza. A természeti szépségek mellett, mint a szigetek és a festői partszakaszok, Budva gazdag történelmi emlékekben is. Séta Budva óvárosában, mely egy kicsiny félszigeten fekszik és a kulturális örökség bölcsője. Keskeny utcák keresztezik egymást, kis terekkel és híres épületekkel, mint például a Szentháromság templom. Városnézésünk után utazás a szállásra. Szálláshely elfoglalása Tivat városában az esti órákban.

6. nap
Dubrovnik-Szarajevó

Vár ránk Horvátország egyik legszebb városa. Az Adria gyöngyének nevezett várost korábban a Délszláv Athénnek is titulálták. Utazás Dubrovnikba, mely az Adriai-tenger Királynője. A város egyúttal a horvát művészet, a horvát nyelv és irodalom egyik központja, lakhelye sok híres költőnek, írónak, festőművésznek és tudósnak. Központja 1979 óta a Kulturális Világörökség részét képezi. Városnézés, és bástyajárás, melynek során gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra, az erődrendszerre, és a környező szigetekre. Ezután Bosznia–Hercegovinába fővárosa, Szarajevó felé indulunk. A Neretva folyó úgy kísér bennünket belső Bosznián keresztül, mintha azt akarná szép emléket vigyen magával a vándor, aki hosszú utat tett meg. A Neretva–kanyon egy türkiz ékszer. Festői tájakon keresztül vezet az utunk ma esti szállásunkra. Esti érkezés a Szarajevóban található szállodában.

7. nap
Szarajevó-Budapest

Reggeli a szállodában és felkészülünk a hazautazásra. Mielőtt megkezdenénk utazásunkat Magyarországra, még gyalogos városnézés Bosznia-Hercegovina csodálatos fővárosában. A drámai csúcsok között elterülő Szarajevó nyüzsgő és vendégszerető város. A háború megviselte ugyan a város épületeit, az 1992 és 1996 közötti ostrom mérhetetlen károkat okozott. Azóta azonban a nyüzsgő, sokszínű, múzeumokban gazdag várost szinte teljesen újjáépítették. Ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal, köztük a  Bascarsija-dzsámi, és a Sebilj-téri Szarajevó-kút, melynek – a legenda szerint – ha iszik a vizéből valaki, az visszatér a városba. A kora délutáni órákban indulás Magyarország felé. Sok szép látnivalóval és élménnyel gazdagodva a késő esti órában érkezünk Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők összegét, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.100,- Ft/fő
Teréz anya háza 1 EUR
Ohrid,Zsófia templom 2 EUR
Ohrid, Ohrid, St. Panteleimon 2 EUR
Ohrid, Samuli erőd 1 EUR
Ohrid,helyi idegenvezetés 3 EUR
Gjirokastra erőd 2 EUR
Fegyvermúzeum 2 EUR
Gjirokastra, Etnográfiai múzeum 2 EUR
Butrinti romváros  5 EUR
Berat vár 3 EUR
Durrës  amfiteátrum  3 EUR
Et’hem Bey 1 EUR
Skodra vár (Rozafa Fortress)+kisbusz 5 EUR
Faljárás fak.prgr. 120 HRK
Dubrovnik Ferences kolostor 4 EUR
Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó szerb templom 2,5 EUR
Szarajevó,medresze 2,5 EUR 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek az odaúton:
Budapest, Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő 06:30
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4. 07:30

Leszállási lehetőségek a hazaúton:
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Kumanovo 1 éj 3*-os szállodában 
Pogradec 1 éj - 3*-os szállodában
Saranda 1 éj - 3*-os szállodában
Durres 1 éj - 3*-os szállodában 
Tivat 1 éj -
3*-os szállodában
Szarajevó 1éj - 3*-os szállodában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Albániába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.1
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.4
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
3.8
Túravezetők értékelése
4.4
Utazás értékelése
4.0
Árpád
Budapest, V. kerület
2017. szep. 20
5.0
A Balkán kis államain végig utazni nagyon nagy élmény és ezt biztosította az összeállított program valamint a nagyon felkészült és figyelmes idegen vezető.
István
Budaörs
2016. szep. 18
3.6
Európa utolsó titkát megismerhettük és nem bántuk meg. Albánia kellemes meglepetés és a a sok eső sem csökkentette a kíváncsiságunkat. Ez utóbbi és az idősebb utas korosztály miatt összezsúfolódtak a programok, (no meg az utak minősége is fokozta a csúszásokat). Az idegenvezetőnk pedig "könyörtelenül" betartotta a programot. Ez egyrészt jó volt ,másrészt nagyon elfáradt a társaság.
Ohrid ,Berat, Gijokasztra, Butrinti Skodra és Budva volt nekem a csúcs, Tiranát akár ki is hagyhattuk volna.Az emberek barátságosak, de a tengerparti sáv kivételével sajnos sok a szemét. Tivat-ban 1 órát vártunk a szobára a recepción, mert nem volt este 7 .-kor átadható állapotban. (csak mi ketten) A szállások szobái nagyok ,a fürdőszobák nem mindig tiszták ,az ágynemük Sarajevóban cigarettafüstösek.
Ami az egyébként jó utastársaság mellett kicsit zavaró volt, az a gépkocsivezetők viselkedése ill. hozzá állása . Nem tudhatom ,de kívülről úgy tűnt ,mintha ,valamiért meg lettek volna sértődve az egész út alatt .Érezhető volt ,hogy az idegenvezetővel sincsenek teljes szinkronban.Ami fontos volt :a buszt nagyon jól vezették.
Ősszefoglalva , természetesen nagyon jól éreztük magunkat.


Árpád
Százhalombatta
2016. szep. 15
3.8
A napi programok egy részét hosszú utazás előzte meg aznap. Ezen lehetne javítani. Javaslom is ezt, mert délelőtt a legaktívabbak a turisták. Késő délután már kevésbé érdeklődőek - ilyenkor lehet hosszabb utaztatást szervezni.
A szállások (minden nap más szállás volt) és az ellátás változó színvonalú volt. Luxus és elfogadható színvonal helyett jó közepes állandóság jobb lett volna!
Az idegenvezető kiváló volt, rajta nem múlott semmi.
Az utazás kényelmes volt (busz).
<név nélkül>
Győr
2016. jan. 17
4.8
T. Utazási Iroda!

Nagyon szerettem volna ebben az évben Albániába utazni.
Tetszik az Önök szervezése, csak az időponttal van gondom. Egy késő tavaszi, vagy kora nyári időpont megfelelőbb.
A másik gond, hogy győri vagyok és kora reggelre nem jutok fel Bp-re.

Remélem a jövő évben sikerül megvalósítanom.

Istvánné
Érd
2016. szep. 19
3.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!