Ausztria rejtett kincsei

1 napos buszos kirándulás a Thayatal Nemzeti Parkba

A határszéli fekvésnek és a nehéz megközelíthetőségnek köszönhetően a Thayatal Nemzeti Park és a völgy erdői teljes érintetlenségében tárulnak elénk. A parányi területen megtalálható az Ausztriában honos növények csaknem fele. Ami pedig néhány éve még elképzelhetetlen volt, az mára valóság: a nemzeti park egy része Csehországban fekszik és minden további nélkül felfedezhető egy határokat átszelő gyalogos túra keretén belül.

FőoldalEurópaAusztriaAusztria rejtett kincsei

Alapár tartalmazza

az utazást a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-46 fő

Nehézség:

Könnyű kirándulás, átlagos erőnléttel teljesíthető.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Ausztria szépségei - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
Részletes program
1.nap: Budapest, Hardegg, Thayatal Nemzeti Park, Merkersdorf, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 4.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk meg az osztrák-szlovák határszélen megbújó Hardegg városkába. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk hogy bejárjuk a Thaya folyó völgyének gyönyörű ösvényeit. Csodálatos érintetlen területen halad útvonalunk, hol a folyó medret követve hol felkapaszkodva feledhetetlen panorámát nyújtó kilátópontokra. A növényvilág szerelmeseinek igazi paradicsoma ez, a Thaya-völgyben elég ha követjük a folyókanyarulatokat, és mindjárt egészen másként néz ki az erdő. Néhány növénnyel benőtt rom és vár emlékeztet arra, hogy a völgyben nem mindig voltak olyan békések az idők, mint manapság. Túránk végén a Kaja patak völgyén keresztűl térünk vissza Merkersdorf falu parkolójában lévő buszunkhoz.
Késő este érkezünk Budapestre.
Menetidő: 6 óra; távolság: 12 km, szint: 300 méter

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

várbelépő 3 euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

túracipő/túrabakancs, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszereléseknek, enni-inni való.

A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!

 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, és minimum 1,5 liter innivalót. Csak a túra kezdő és végpontján van lehetőség élelmet, italt vásárolni.
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.2
Attila
2013. szep. 30
3.8
Az egész túra jó volt, egyetlen kisebb gond akadt. A túra vezetők kedvesek, jó fejek voltak de kissé végig rohantunk a terepen így pl. alig tudtunk egy-egy fényképre időt szánni. Én elég gyors léptű vagyok, mások sokszor rám is szólnak hogy ne siessek, itt viszont 1 képet (szószerint 1!) ha megcsináltam a barátommal már a sor végén találtunk magunkat és a végét záró túra vezetők ránk vártak. Ezek után rohantunk előre hogy tudjunk képet csinálni de volt hogy a sor eleje már 400-600 méterre tartott, képtelenség volt utolérni :S Közben persze kihagytunk egy csomó jó kép készítési lehetőséget :( Volt olyan rész ahol mi és még kb. 4-5 ember középen voltunk kb. de utánnunk sem látuk a sor végét (200-300 méterre látunk vissza) és az elejét sem látuk a sornak :S Később egy ponton lehetett látni hogy az eleje vagy 500 méterre volt és csak mentek-mentek.... Szóval a sor kb.7-800 méter hosszú volt időnként(kb 30-40 ember) és mire a vége megérkezett pl. egy pihenő pontra az eleje már indult volna. Így az utolsók alig tudtak megpihenni. Ahogy láttam senki nem volt túl lassú szóval nem ezért volt ez az egész. Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam és szívesen elmegyek legközelebb is Önökkel és ezekkel a túra vezetőkkel mert összeségében nagyon jó volt a kirándulás :) Köszönöm hogy részt vehettünk :)
Nikolett
2013. szep. 30
4.8
Csodálatos helyen gyönyörű időben tölthettünk el egy szép napot! :)
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük!
... Istvánné
2013. szep. 30
4.0
Kellemes, könnyű, változatos túra volt, Csongor remek túravezetésével. Tetszett, hogy túra közben felhívta a figyelmet különféle kisebb látnivalókra is (gombák, ciklámenek, vízinövények)
Egy negatívum volt csak, hogy rosszul voltam a buszon, de azt is megoldottuk (e-mail-ben ígéretet kaptam, hogy majd előbbre kapok helyet, de végül is a hátsó ajtónál ültem, és Bécs után eléggé rosszul voltam, de a fiúk előre engedtek, így a kritikusabb részeken ott tudtam ülni. Voltak ismerőseim a buszon, akik jóval később jelentkeztek mint én, és előbbre ültek a buszon)
Elvira
2013. ápr. 14
5.0
Nagyon jól megszervezett, s kivitelezett túra, szakértő és minden kellő információval s megszállottsággal rendelkező túravezetők! Köszönet mindenért! Azóta várom a következő kirándulást. Remélem akkor is hasonló élményekben lesz részem!
Ágnes
2013. ápr. 11
4.2
Sajnos a taxitársaság rosszul vette fel a rendelést, így a busz tervezett indulási időpontjában még a házam előtt voltam kénytelen állni. A szervezők türelmesen megvártak, amit ezúton is köszönök nekik. Kedves gesztus volt a húsvéti meglepetés ajándék és a túra végén kiosztott hűtőmágnes. A Karib-tenger kalózainak a végét viszont azóta sem láttam!
Andrea
2013. ápr. 11
5.0
a buszban lehetne egy kicsit több hely/utas:)
Beatrix
2013. ápr. 11
4.0
Szia, meg voltunk elégedve mindennel,az utazásnál azért adtunk kevesebb pontot, mert visszafele a hátsó részen egy kicsit hideg volt mert nem ment a fűtés, páran felvették a kabátot.Kellemetlen lett volna szólni, mert ment a dvd is, nem akartunk film közbe járkálni, kiabálni sem akartunk.De egyébként nagyon jól éreztük magunkat, ez az apró dolog nem veszi el a kedvünket attól hogy veletek utazunk.
Köszönöm
Beatrix, Attila
Magdolna
2013. ápr. 11
5.0
Ausztria rejtett kincsei túrán vettünk részt. A túravezetők mindenre odafigyelése, szakmaisága, lelkesedése, udvariassága és segítőkészsége mellett gyönyörködhettünk és élvezhettük az álomszép havas nemzeti parkot. Köszönjük! Felejthetetlen napban volt részünk. Nagyon szívesen megismételnénk ezt a túrát nyáron vagy száraz, színeződő levelű őszi időszakban!
A gépkocsivezetők nyugodt vezetési stílusa is dicséretet érdemel, még akkor is, ha ez az alapvető feladatuk.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!