Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut (Bad Ischl, Hallstatt, Salzburg, Gmunden)

Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut (Bad Ischl, Hallstatt, Salzburg, Gmunden)

3 napos buszos körutazás Salzkammergutban

Salzkammergut egyedülálló természeti környezetének és csodás tájainak köszönhetően Ausztria legismertebb üdülőrégiói közé tartozik.A régió a császári és királyi monarchia idejében az uralkodóház, a nemesség és a művészek kedvelt nyári üdülőhelye volt, és Hallstattnak köszönhetően a világörökség része is.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaAusztriaSalzburgerlandSalzburgAz Alpok gyöngyszeme Salzkammergut

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió

1. nap: Budapest - Bad Ischl – Hallstatt - St.Gilgen
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischl-be vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. A Császár Villa megtekintése, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. Bad Ischl legismertebb vendége, Ferenc József császár, közel 60 nyarat töltött a gyönyörű parkkal körülvett Biedermeier villában. Folytatjuk utunkat a tóparton fekvő Hallstatt páratlan szépségű kisvárosába, mely a Világörökség része. A barokk kisváros neve a kelta hagyományok szerint „a só helye”. Belvárosi sétánk alkalmával megnézzük a városka gótikus templomát is, majd továbbutazunk a hegyek koszorújában fekvő, 11 km hosszú Wolfgang tóhoz. Rövid séta a Schafberg hegy lábánál fekvő St.Gilgen festői városában, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Utazás a Salzburg melletti szállásra. Érkezés a szállodába az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden-Hellbruni kastély-Salzburg
Reggeli a szállodában, majd utazás Dél-Bajorországba. Berchtesgaden festői kisvárosa gyönyörű környezetben, magas hegyek ölelésében található. Itt található Hitler híres „Sasfészke”. A vendégház egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet elérni. (Rossz időjárás esetén, illetve október és május között a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz-Königsee.) Ezután látogatás a Hellbrunni kastélyban. A nagyszerű építészeti remekmű, a hatalmas parkkal és világszerte páratlan vízi játékaival ma is a legpompásabb reneszánsz építmények közé tartozik az Alpok vonulatától északra. Délután városnézés Mozart városában. Salzburg történelmi óvárosát az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Mozart szülőháza és a Mirabell kert lesznek a legfontosabb látnivalók. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

3. nap: Gmunden-Steyr-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás a Traun tóhoz. Első megállónk a festői Traunsee partján található Gmunden. A város a jellegzetes zöld-fehér mintájú gmundeni kerámiáról is ismert, a Monarchia idejében kedvelt nyaralóhely volt. Rövid séta a tóparton, majd továbbutazás. Programunkat Ausztria romantikus kisvárosában, az egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosában, Steyr-ben folytatjuk. A Steyr és az Enns folyók összefolyásánál található óváros árkádos, gótikus és reneszánsz épületeivel, kacskaringós utcáival, hangulatos tereivel, templomaival igazi kis gyöngyszem. Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett, de megtekintjük a Plébánia templomot, a Lamberg kastélyt és a Városháza épületét is. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. (Május végi időpontnál a program módosul, az 56. alkalommal megrendezésre kerülő Nárciszünnep programjain való részvétel miatt. A jó hangulatról a folklór zene, a helyi kézműves termékeket kínáló utcai árusok és a virágdíszbe öltözött város látványa biztosítja. A nap csúcspontja a virágba borított úszó csónakok parádéja az Altausse tavon. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Bad Ischl Kaiservilla 14 EUR
Hallstatt Csonttemplom 1,50 EUR
Berchtesgaden 16,10 EUR
Königsee 13,60 EUR
Hellbrunn 10,50 EUR
Gmunden Ort kastély 3,50 EUR
Mozart-ház 10 EUR
Salzburg helyi idegenvezető 5 EUR
Salzburg vár+sikló 11,30 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintú autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
​Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arabona pihenő, OMV benzinkút
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút

Szállás: 

Golling- 3* panzió. Golling kb. 15 km távolságra található Salzburgtól. Az elhelyezés kétágyas, zuhanyozós szobákban történik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
19 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.7
Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut (Bad Ischl, Hallstatt, Salzburg, Gmunden)
nélkül>
Budapest
2016. szep. 21
4.6
Összeségében nagyon jó volt az út, a túravezető kiváló!
<név nélkül>
Monor
2016. júl. 4
4.8
Mindennel nagyon elégedettek voltunk!
<név nélkül>
Tatabánya
2016. már. 16
4.2
Kellemes utazáson, tartalmasan eltöltött három napon vagyunk túl. Pont azt kaptuk, amit vártunk. Gördülékenyen ment minden, időbeli csúszás rajtunk kívülálló ok miatt történt csak. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes, nem voltak hajlandók feloszlani a felhők, így a hegyeknek csak a felét láttuk. Megfelelő volt a szállás, tiszta, pihenésre tökéletesen alkalmas. A reggeli bőséges. Egyetlen ici-pici gondunk volt, a csoportvezetőnk figyelmen kívül hagyta, hogy idősebbek is vannak a csoportban, s bizony a meredek helyeken mi szuszogva, néha lemaradva érkeztünk az adott célhoz. Talán erre figyeljenek a jövőben, s akkor mindenkinek lesz elég ideje fényképezni, bámészkodni, gyönyörködni. Panaszra alapjában véve nincs okunk, mindenkinek ajánlani tudjuk azt a kirándulást. Külön köszönet illeti csoportvezetőnket az alapos, pontos ismertetőkért!
<név nélkül>
Budapest, II. kerület
2015. nov. 2
3.8
Kellemes, tartalmas út volt.
<név nélkül>
Budapest, III. kerület
2015. okt. 27
4.2
Osszessegeben tetszett.a szallason a reggeli lehetett volna valtozatosabb.
Viktória
Veresegyház
2015. okt. 6
4.8
Csak a programmal kapcsolatban lenne egy megjegyzésem. Minden nagyon tetszett, és sok program volt. Viszont egy kicsivel több szabadidő nézelődésre, és vásárlásra jobb lett volna.
Nagyon tesztett a kirándulás, legközelebb is az Önök irodáját fogom válaszatni :)
<név nélkül>
Pécel
2015. szep. 30
4.0
Nagyon élvezetes utazás volt. Főleg azoknak ajánlom, akiknek ez az első útja Ausztriába és jobban preferálják a városnézést, mint a tóparti sétákat. Az első nap harmadik programját (St.Gilgen) értelmetlennek és hatásvadásznak tartottam, mivel csak végigrohantunk a településen, (a rövid sétát itt szó szerint kell érteni) ahol semmilyen élménnyel nem gazdagodtam személy szerint. Szívesebben töltöttem volna el helyette még egy órát Hallstattban. Tehát ez egy pörgős körút, ahol nem tölt az ember sok időt egy helyen. Mindenki eldöntheti ez megfelel-e a számára. St. Gilgen városán kívül minden helyszín lenyűgöző és csodálatos volt, elismerésem a szervezésért! A túravezető munkájával is meg voltam elégedve, odafigyelve elmondott minden fontos információt. Jó műszaki állapotban és kényelmes ülésekkel felszerelt busszal utaztunk. Viszont ajánlanám a szervezők figyelmébe, iktassanak be 2 óránkénti pihenőt WC használattal a hosszú oda és vissza út alatt, mert nem kényelmes több mint 3,5 órát várni a mosdóig. A szállás nem nyűgözött le ár-érték arányában. Tiszta és rendezett volt, viszont az ágy iszonyatosan kényelmetlen volt, az asztalhoz küzdelmek árán lehetett beülni.A fürdő harmonika ajtóval volt elválasztva. WIFI csak az alsó szinten volt elérhető a recepció körül, ami kicsit dühítő volt mai viszonylatban. A reggeli finom volt.
Összefoglalva az élményeimet, kellemesen kikapcsolódtam. Nem volt időm unatkozni. A helyszínek legtöbbje kihagyhatatlan élmény! Ajánlom az utazást!
Aszódi Zoltán
Tiszaföldvár
2015. szep. 29
4.6
Nagyon sok szép és érdekes dolgot láttunk,remek idegenvezetés mellett.Felejthetetlen élmény volt! Köszönjük!
Kata
Budapest, XI. kerület
2014. szep. 30
5.0
Nagyszerű idegenvezető, remek, tartalmas programok, gyönyörű tájak. A szálloda szuper volt, a félpanziós ellátás finom és bőséges. Még sok utat tervezünk az irodával! Köszönjük!!!!
Julianna
Budapest, II. kerület
2014. szep. 30
4.2
Köszönet a nagyszerű 3 napért!
Észrevételek:
1.) A szállás nagyon kieső helyen volt, ezért esti séta Salzburgban nem volt lehetséges és a vacsora tekintetében nem igazán volt alternatíva. A háziasszony barátságtalan volt.
2.) Utószezonban talán nem indokolt a hajnali indulás, az első nap ezért fárasztó volt
3.) A harmadik napon egy két órás szabadidőprogram (amikor kényelmesen lehet nézelődni, ebédelni egy nem a turisták etetése céljából működtetett helyi étteremben) a hosszú hazaút előtt nagy mértékben hozzájárult volna a három nap nyújtotta élményekhez. Már 20:00 órakor Budapesten voltunk.
Remélem észrevételeimmel segíteni tudtam munkájukat.
Mindent egybevetve a program, az idegenvezető profi, mégis könnyed, szórakoztató közreműködése és a buszvezető megnyugtató remek vezetése, kedvessége szép emlékek maradnak.
Még egyszer köszönet érte!
További sok sikert és sok utast kívánok Önöknek!
Julianna
Katalin
Budapest, XIV. kerület
2016. már. 21
4.6
<szöveg nélkül>
Klára
Budapest, II. kerület
2015. nov. 4
4.4
<szöveg nélkül>
Beáta
Budapest
2015. okt. 3
4.4
<szöveg nélkül>
Dóra
2015. szep. 22
5.0
<szöveg nélkül>
Tímea
Budapest, XVII. kerület
2015. szep. 17
5.0
<szöveg nélkül>
Rita
Halásztelek
2015. szep. 13
4.8
<szöveg nélkül>
Mária
Szombathely
2015. szep. 8
5.0
<szöveg nélkül>
Gyula
2014. okt. 3
4.4
<szöveg nélkül>
Péter
Budapest, VII. kerület
2014. okt. 3
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!