Az óceán mentén: Portugália és Észak-Spanyolország Repülővel

12 napos buszos, vagy 9 napos repülős+buszos körutazás Portugáliában és Spanyolországban

Az Ibériai-félsziget földközi-tengeri oldala sokkal ismertebb. Most az Atlanti-óceán felöli oldalon Észak-Spanyolországot és Portugáliát járjuk végig. Különleges tájak, sok szép város és a hullámzó óceán. Kell ennél több?

FőoldalEurópaAusztriaTirolInnsbruckAz óceán mentén: Portugália és Észak-Spanyolország

Alapár tartalmazza

A választott turnusnek megfelelően az utazást busszal, vagy repülővel és busszal, szállást, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat,az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülős út esetén a repülőtéri illetéket, transzfert, valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programok költségeit.

Hossz: 
12 vagy 9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Szeged (Pécs és Debrecen) – Budapest – Ausztria (780 km)
Reggeli indulás után folyamatos utazás. Érintjük az Alpok vonulatait, látjuk a meredek hegyoldalakat, a zöldellő dombokat. Szállás Tirolban.

2. nap: Ausztria – Vaduz – Genf – Franciaország (690 km)
Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illusztráció, és az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utunkat Svájcba. Gyönyörű vidékeken, Zürich és Bern mellett elhaladva érkezünk Nyugat-Svájc területére. Útközben csodás rálátásunk lesz a Genfi-tóra is, melynek környéke a világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. Sétánk során látni fogjuk a hangulatos Genfi-tavat a luxusszállodákkal, a Kálvin által híresé vált templomot, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Továbbutazás, tranzitszállás Franciaországban.

3. nap: Lyon – D-Ny Franciaország (790 km) Repülős utasoknak Bp. – Toulouse
Utazás Franciaországon keresztül. Eleinte a Rhone völgyében haladunk déli irányban. A mediterrán szakasznál nyugat felé fordulunk. A repülővel utazók ezen a napon csatlakoznak a csoporthoz. Várhatóan, a buszos csoportra – forgalom függvényében – várakozniuk kell. Este érkezünk meg szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap: San Sebastian – Santander – Oviedo (420 km)
Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban városnézés. A település 2016-ban a világ kulturális fővárosa rangot viseli, számos kulturális programsorozattal várja a látogatókat. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látványossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a több száz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe. A katedrális, a kikötő, Kaszinó a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerparttal, a legszebb spanyol városok egyikévé teszi. Este érkezünk Oviedoba, ennek belvárosában sétálunk és megismerjük a II. Alfonz teret a monumentális katedrálissal. Programunk során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk. Szállás.

5. nap: Oviedo – Santiago de Compostela – Braga – Porto (560 km)
Utunk egyik fő látványosságához érkezünk Santiago de Compostelaba, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. sz-ban zarándoklatok indultak. Mai napig a híres Camino zarándokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külseje egy románkori templomot rejt. Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galiciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás (2 éj).

6. nap: Porto
Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. nap: Coimbra – Nazare – Batalha – Fatima (290 km)
Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óvárosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 2 éve az UNESCO világörökségi listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, itt a tengerparton sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a batalhai katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol a Szűz három pásztorgyerek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. nap: Lisszabon
Egész napos városnézés Lisszabonban. Nézelődésünket a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a meghökkentően szép a Szt. Jeromos-templom, ahová Vasco de Gammát is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, a híres katedrális a Sé, több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a ’98-as világkiállítás területén lévő hatalmas Óceáriumhoz is. Rövid szabadprogram is lesz. Szállás.

9. nap: Lisszabon – Salamanca – Valladolid (590 km)
A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba megyünk. Útközben: hegyek, tipikus kicsiny falvak (pl. Ciudad Rodrigo), gazdag és kopár vidék váltogatja egymást. Salamanca az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. A város a platerszk építészet fellegvára. Egyeteme a világ 4. legrégebbije, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, az egyik csodásabb, mint a másik. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor is. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. nap: Valladolid – Burgos – Lourdes (540 km)
Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is megtekintjük, mely Portóhoz, Batalhahoz, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a világörökség listán szerepel. Sokan csak a katedrális megtekintéséért utaznak több ezer km-t. Továbbutazva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. Komoly hatással van az emberekre a kegyhely. Lenyűgöző fekvés, zarándokok sokasága, gyertyás körmenet. Aki úgy gondolja, részt is vehet rajta. Szállás Lourdes-nál.

11. nap: Lourdes – Olaszország (970 km) Repülős utasoknak: Toulouse– Bp.
A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk. Változatos és szép tájban gyönyörködhetünk. A repülős utasok átszállással hazautaznak. A többiek folytatják útjukat Olaszországba. Szállás Közép-Olaszországban.

12. nap: Olaszország – Szlovénia – Budapest (1140 km)
Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M 7-es autópályán megyünk Budapestre. Hazaérkezés az esti órákban. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A választott turnusnek megfelelően az utazást busszal, vagy repülővel és busszal, szállást, félpanziós ellátást, a felsorolt programokat,az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülős út esetén a repülőtéri illetéket, transzfert, valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programok költségeit.

Kötelező költségek: 

Repülős út esetén a repülőtéri illeték és a transzfer díja.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Oviedoi Katedrális: 6 €
Santiago de Compostelai Múzeum: 6 €
Bragai katedrális: 4 €
Portói katedrális kerengő: 2 €
Tőzsde palota: 6,5 €
Szent Ferenc templom: 4 €
Coimbrai Egyetem: 9 €
Coimbra - Sé Velha: 2 €
Batlahai templom: 6 €
Lisszabon - Jeromos templom: 10 €
Lisszabon - Belém torony (csak ha van idő rá): 6 €
Liszabon - Sé Velha: 2,5 €
Liszabon - Szent György vár: 8 €
Lisszabon - Óceonográfia Múzuem: 14 €
Salamanca - katedrális: 4 €
Burgosi katedrális: 6 €
Szent Domonkos templom: 2 €
Szent Miklós templom: 2 €
San Julian templom: 1 €
Borház: 6 €

Összesen: kb. 107 €

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Választott turnusnak megfelelően autóbusszal, vagy menetrend szerinti repülőjárattal, helyben légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

***-**** szállodákban 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!