Baltikumi impressziók

4 napos utazás a Baltikum térségébe

Középkori városokkal, gyönyörű tájakkal, végtelen erdőségekkel a Balti-tenger homokos dűnéivel várja a látogatókat a magyarok által még nem igazán ismert vidék. Észtország, Lettország és Finnország felfedezése.

FőoldalEurópaLettországRigaBaltikumi impressziók

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a szállásokat, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a kompjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték (kb. 59 000 Ft), belépőjegyek (kb. 15 Euro, a helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás (1,5%), BBP biztosítás.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest - Riga

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Lettország fővárosába, Rigába 13:05-kor. Riga történelmi óvárosa az UNESCO Világörökség része. Talán a 19-20. században épült szecessziós épületek a legszebbek a városban. A település a Balti-tenger partján, a Daugava folyó torkolatánál terül el. Alapjait már a 2. században letették, a 14. századtól kezdődően pedig a Hanza-Szövetség tagjaként fontos kereskedelmi központtá vált. Megkezdjük városnézésünket a Baltikum Párizsá”-ban, ahol sétánk során a Három fivér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejes ház és a Svéd kapu felkeresése alkalmával szinte minden stílussal találkozunk, a gótikától a szecesszióig. A Rigai Dóm építését 1211-ben kezdték el, jelenleg a Lett Lutheránus egyház püspöki főszékesegyháza. Rendkívüli értéke az 1601-ben készített orgona, mely 7000 darab sípjával a világ egyik legnagyobb mechanikus templomi orgonája. Érdemes a város főterén egy teraszos, napernyős kávézóba beülni, ugyanis nem csak a hely hangulata magával ragadó, hanem az utcazenészek muzsikája is. Szállás Rigában (1 éj).

Szálloda: City Teater Hotel

2. nap: Rundale - Sigulda - Tallinn

Reggeli után a kurlandi hercegek nyári rezidenciáját, a Baltikum Versailles-át, a Rundale kastélyt keressük fel. A gyönyörű barokk létesítményt Bartolomeo Francesco Rastelli, a szentpétervári Téli palota olasz tervezője álmodta és valósította meg. A 168 szobás kastély építését 1767-ben fejezték be, az ezt követő években sok vihart élt át, még magtárként is funkcionált. Ma már szerencsére nem csak az épületet, hanem a csodálatos francia stílusú parkot is eredeti állapotában tekinthetjük meg. Utunkat Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére folytatjuk. A park a Gauja folyóról kapta a nevét, mely a folyása mentén több kisebb-nagyobb barlangot alakított ki. A festői erdős területen három várrom is található, melyeket a templomos lovagok és a német lovagrend alapított. A nemzeti parkban az istenek kertjét, a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája vár minket: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinban (2 éj).

Szálloda: Pirita Spa Hotel

3. nap: Tallinn

Tallinn óvárosa a Világörökség részéhez tartozik. A Finn-öböl partján fekvő várost elsőként egy 13. századi krónikában említik. A hanza-szövetségi város történelme viharos volt, területéért több nép is harcolt, a középkorban az észt őslakosok elnyomott kisebbségként élhettek itt. Az óváros legfontosabb látnivalói gyalogosan könnyen elérhetők, és annak kb. 80%-a a középkorból származik. Keskeny, kanyargó macskaköves utcáin sétálva egy kicsit visszarepülünk az időben. Délelőtt városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, ahol a tornyoknak neve van, mint pl.: Hosszú Hermann vagy Öreg Tamás. A séta során útba ejtjük a Szent Olaf templomot, a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot, a középkori főteret a gótikus Városházával, a Feketefejűek házát és a „Három nővért”, mely utóbbiak kereskedőházak voltak. A városfal a 15. századi Észak-Európa legjelentősebb védelmi vonala volt, jelenleg közel 2 km hosszban öleli körbe az óvárost. Áll még 26 torony is, melyek közül néhányban laknak, több pedig közintézményeknek vagy múzeumoknak ad otthont. Délután szabadidő, javasoljuk, hogy üljenek be a jobbnál-jobb éttermek egyikébe vagy érdemes a kézműves termékeket kínáló boltokat felkeresni. Szállás Tallinnban.

Szálloda: Pirita Spa Hotel

4. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. A Finn-öböl partján fekvő várost számos öböl, félsziget és sziget tagolja. Helsinkit 1550-ben I. Gusztáv svéd király alapította. A kis városkát sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották, ám miután 1812-ben I. Sándor orosz cár a Finn Nagyhercegség fővárosává tette, rohamos fejlődésnek indult. Szentpétervár mintájára neoklasszicista stílusban építették újjá. Jelenleg egy könnyen bejárható, rengeteg parkkal tarkított, élhető városképet mutat. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Riga történelmi városközpontja
  • Tallinn történelmi óvárosa
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a szállásokat, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a kompjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték (kb. 59 000 Ft), belépőjegyek (kb. 15 Euro, a helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás (1,5%), BBP biztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépőjegyek.
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek (kb. 15 EUR/fő) 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Észtország: Az éghajlat mérsékelten kontinentális. A leghidegebb hónap a február (-6 °C), legmelegebb a július (17 °C), ez azonban csak átlagérték, télen az általános hőmérséklet -20-25°C-ra is csökkenhet. Gyakran esik az eső, ezért a csapadék egyenletes időeloszlású, évi közepes mennyisége Tallinnban 570 mm.  Lettország: Nyáron hűvösebb az időjárás a Magyarországinál, de a tenger és a tavak egyaránt alkalmasak fürdőzésre. A tél hosszan tartó és hideg, korán sötétedik.
Vízum: 
Lettország: Az útlevélnek/személyigazolványnak az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Vízum turista célú beutazás esetén nem szükséges. Észtország: Az EU tagországok állampolgárai és családtagjai vízummentesen utazhatnak Észtországba. Finnország: Az útlevélnek/személyigazolványnak az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Vízum turista célú beutazás esetén nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az Európai Unióban uralkodó általános szabályoknak és követelményeknek. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!