Chile - Argentína - Uruguay

13 napos körutazás

Városnézés Santiago de Chilében, Chile fővárosában és egyben Latin-Amerika egyik legnagyobb városában: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja oda a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota).

FőoldalDél-AmerikaArgentínaBuenos AiresChile - Argentína - Uruguay

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, hajóval, belső repülőjárattal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
11-14 fő közötti felár: 65.000 Ft

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Santiago de Chilébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Santiago de Chile (Chile)
Érkezést követően városnézés Santiago de Chilében, Chile fővárosában és egyben Latin-Amerika egyik legnagyobb városában: főtér a 0 kilométer-kővel és a Metropolitan Katedrálissal (Plaza de Armas), valamint a Palacio de la Moneda (elnöki palota), majd megcsodálhatjuk a kilátást a várost körülvevő hegyvonulatok egy részéről. Szállás Santiago de Chilében.

3. nap: Viña del Mar – Valparaiso
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma már emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Viña del Mar-ba, „a kertek városa”-ba. Idő függvényében szabad program, majd visszautazás a fővárosba. Folytatjuk látogatásunkat Santiago de Chilében. Szállás Santiago de Chilében.

4. nap: Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales
Hajnalban transzfer a repülőtérre és elrepülés Punta Arenasba, majd továbbutazás autóbusszal a Torres del Paine Nemzeti Parkba, Patagónia dél-chilei részére. A nemzeti park világhíres hatalmas gránitoszlopairól. Szállás Puerto Natalesben.

5. nap: Torres del Paine Nemzeti Park
Reggeli után egésznapos kirándulás a Torres del Paine Nemzeti Parkban, ahol hófödte csúcsok, festői gleccserek és gyönyörűséges színben pompázó tavak, folyók szépségében gyönyörködhetünk. Látogatásunk során a nemzeti park állatvilágába is betekintést nyerhetünk, többek között különböző madárfajokkal is találkozhatunk. Ha szerencsések leszünk, láthatjuk a tevefélék családjába tartozó guanakót is, mely a lámák és alpakák vadon élő rokona. Később a Lago Grey egyik kilátópontjánál gyönyörködhetünk a gleccser látványában. Visszautazás Puerto Natalesbe. Szállás Puerto Natalesben.

6. nap: Puerto Natales – Cancha Carrera (Argentína) – El Calafate
Reggeli, majd elutazunk autóbusszal El Calafate városáig, Argentínába. Utunkat látványos fotóstoppokkal színesítjük. Útközben meglátogatjuk a több ezer éve kihalt őslények barlangját, a Cuevas del Milodont. Argentína határát Cancha Carreránál szeljük át. Szállás El Calafatéban.

7. nap: Los Glaciares Nemzeti Park – Perito Moreno Gleccser
Reggelit követően a Los Glaciares Nemzeti Parkba kirándulunk, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi 1981 óta. A park több mint 700 hektáron terül el, így Argentína második legnagyobb nemzeti parkja. Napunk során a lélegzetelállító Perito Moreno Gleccser látványában gyönyörködhetünk, mely nevét Francisco Moreno úttörő és felfedező után kapta, aki a területet tanulmányozta a XIX. században. Lehetőségünk nyílik részt venni a Nautico Safari hajózáson, mely során teljesen más perspektívából láthatjuk a gleccserről a tóba hulló jégtömböket (a program megfelelő időjárási viszonyok függvényében valósul csak meg). Visszautazás El Calafatéba. Szállás El Calafatéban.

8. nap: El Calafate – Buenos Aires
Reggeli után informális városnézés El Calafatéban. Nevét a Patagóniában igen gyakori kis bokros, sárga, kék bogyós virágról kapta. Ezt követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe, Argentína fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Buenos Airesben.

9. nap: Buenos Aires – gaucho farm
Reggeli után városnézés: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada (Kormányzósági Palota), a katedrális és a Cabildo múzeum megtekintése. Ezt követően gaucho programunkra indulunk. Egy farmra utazunk, ahol bemutatják nekünk a békés vidéki helyszínt, ahol a helyiek élnek. Napközben BBQ ebéd. Ezt követően tradícionális zene, gaucho folklór és hagyományörző játékok következnek. Visszautazás Buenos Airesbe. Szállás Buenos Airesben.

10. nap: Buenos Aires – Colonia del Sacramento (Uruguay)
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás komppal Uruguayba, az UNESCO Világörökségek részét képező Colonia del Sacramento városába. A várost a Rio de La Plata mellé telepítették, stratégiai pont volt a portugálok védelmében. A koloniális városrész megtekintése, ahol a festői kis utcácskákat gyakran választják történelmi filmek forgatási helyszínéül. Transzfer a kikötőbe. Visszautazás komppal Buenos Airesbe. (A program ára: 48.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

11. nap: Buenos Aires – Tigre-delta – tangó show
Reggeli, majd utazás Tigrébe, a Paraná-folyó deltájához és a deltánál található szigetekhez. Beleláthatunk a szigetlakók életébe egy rövid hajókázás során. A féltrópusi környezetben betekintést nyerhetünk továbbá az argentin jómódúak életébe is a San Isidro negyedben (nyaralóházak, jacht-klubok és evezős-klubok). Visszatérés Buenos Airesbe. Útközben elhaladunk az Elnöki Rezidencia (Quinta de Olivos) mellett. Délután a város északi negyedeit, a Recoletát és Palermót ismerhetjük meg egy rövid séta során. Este fakultatív programlehetőség: Argentín tangó show-val egybekötött vacsora. (A program ára: 26.500 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

12. nap: Buenos Aires …
Reggeli után búcsúzóul még látogatást teszünk a La Boca és Puerto Madero városrészekben. Transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

13. nap: … Budapest
Hazaérkezés menetrendtől függően Budapestre.

Az út során érintette UNESCO Világörökségek:
-          Valparaiso kikötővárosának történelmi negyede
-          Los Glaciares Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Fakultatív

10. napi fakultatív program: 48.000 Ft (Colonia del Sacramento)
11. napi fakultatív program: 26.500 Ft (argentín tangó show)

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, hajóval, belső repülőjárattal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 16 fő,
11-14 fő közötti felár: 65.000 Ft

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és nemzeti park belépők a program szerint: 165 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).
A 165 USD a belépőket és nemzeti park belépőket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Az étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-ral lehet számolni).

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

Dél-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Étkezés: 
Reggelis ellátás
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon! Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a. Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!