Dél-kínai nagykörút Jangce hajóúttal

12 napos Dél-kínai nagykörút

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja.

FőoldalÁzsiaKínaHongkongDél-kínai nagykörút Jangce hajóúttal

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 320 HUF, 1 USD = 280 HUF árfolyamig érvényesek.
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, belső repülőjárattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka 2 ágyas kabinokban teljes ellátással, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illetékek üzemanyag felárral, kötelező útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket, vízum díjat, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő - 11-15 fő közötti felár: 25.000 Ft

 

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Chongqingba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: ... Chongqing - Eling Park
Érkezés Chongqingba a délutáni órákban, majd séta a 100 éves Eling Parkban. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a szállodába. Szállás Chongqingban.

3. nap: Ci Qi Kou - Dazu sziklatemplom
Reggeli, majd látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak ezen a részén. Láthatjuk a Népi Gyűlés Nagy Csarnokát és a Három Szurdok Múzeumot. Délután kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba. Szállás a hajón.

A KÖVETKEZŐ 3 NAP LÁTNIVALÓI KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZHATNAK, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY A CSOPORT MELYIK HAJÓN UTAZIK.

4. nap: Jangce hajótúra - Három Szurdok Gát - Shibaozhai pagoda
Reggeli a hajón, majd életre szóló hajókirándulás veszi kezdetét a Jangce folyón, amely Kína legnagyobb, valamint a világ 3. leghosszabb folyója. A hajóút során végighaladunk a Három Szurdok Gáton, amely a világ legnagyobb mesterséges gátja. Kikötés a Shibaozhai pagodánál. Fakultatív programlehetőség: látogatás Fengdu "szellemvárosában" (kb. 45 USD). Ebéd és vacsora a hajón. Szállás a hajón.

5. nap: Qutang-szurdok - Wu-szurdok - Badong - Zigui
Reggeli a hajón, majd a hajóút folytatása a lenyűgöző hegyek között megbúvó falvak és szentélyek mentén: Qutang-szurdok, Wu-szurdok, Badong, Zigui (a híres kínai költő, Quyuan szülővárosa). Ebéd, vacsora, szállás a hajón.

6. nap: Xiling-szurdok - Yichang - Wuhan - Guilin
Reggeli a hajón, majd utazás Xiling-szurdokon keresztül, amely a három szurdok közül a leghosszabb (66 km). Érkezés Yichangba, a hajó elhagyása. Transzfer Wuhanba. Vacsora egy városi étteremben. Utazás Guilinba gyorsvonattal vagy repülővel (menetrendetől függően). Szállás Guilinban.

7. nap: Guilin - Li folyó - Tű-hegyek - Yangshuo - Guilin
Reggeli, majd szabad progtam vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

8. nap: Guilin - Nádfuvola-cseppkőbarlang - Fubo-hegy - Kanton
Reggeli, majd látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Transzfer a vasútállomásra. Utazás gyorsvonattal Kantonba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

9. nap: Kanton - Hong Kong
Reggeli, majd városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Napközben ebéd. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

10. nap: Makaó
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 36.800 Ft) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hong Kongban.

11. nap: Hong Kong ...
Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban (Viktória-csúcs, rövid látogatás az ékszergyárban, stb). Napközben ebéd. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

12. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
Dazu sziklaszobrai
Makaó belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

A 3. napi faultatív program: 24500 Ft (Dazu sziklatemplom)
A 10. napi fakultatív program: 36800 Ft (Makaó)

A fakultatív programok 10 főtől indulnak!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, belső repülőjárattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka 2 ágyas kabinokban teljes ellátással, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetékek üzemanyag felárral, kötelező útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket, vízum díjat, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

- Reptéri illetékek üzemanyag felárral
- Vízum
- Kötelező borravaló a hajón kb: 40 USD (helyszínen fizetendő)
- Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 170 USD (helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
- Sztornó biztosítás (a részvételi díjra és reptéri illetékekre)

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelező borravaló a hajón: kb. 40 USD/fő a helyszínen fizetendő
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 170 USD/fő (helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravaló a hajón: kb. 40 USD/fő, Helyszíni belépők: 170 USD/fő, Borravaló: 5 USD/nap/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről átszállással Chongqingba Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén, majd transzfer a szállodába.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka 2 ágyas kabinokban teljes ellátással
Egyágyas elhelyezés a szállodában felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis a hajón teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A BBP-t a részvételi díj tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt. Az orvosi ellátás a nagyvárosokban jó, azonban a szolgáltatások igénybevételét, vizsgálatokat előre kell kifizetni. Javasoljuk, hogy megszokott gyógyszereidet vidd magaddal, mert sokhelyütt – különösen vidéken – csak a tradicionális kínai gyógyszerekhez lehet hozzájutni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!