Drezda-Prága biciklitúra

5 napos kerékpártúra

Biciklitúra Ausztria legszebb kerékpárútján: bájos kisvárosok, virágos rétek, ódon várkastélyok kísérik utunk. A kultúra és a természet megnyugtató harmóniája. Neked is jár néhány nap aktív kikapcsolódással nyár derekán!

-12%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaAusztriaBécsDrezda-Prága biciklitúra

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

a szállásokat, az utazást, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
hostel/vendégház
Létszám: 
7 - 18 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, de a sorozatterhelés nehezítheti a körülményeket. Meredek emelkedőkre nem kell számítani a bringázások során. A nyílt szakaszokon előfordulhat erős szél.

1. nap: Budapest, Passau, Schlögen (Haibach)
2. nap: Schlögen (Haibach), Linz, Mathausen
3. nap: Mathausen, Grein, Pöchlarn
4. nap: Pöchlarn, Melk, Krems
5. nap: Krems, Tulln, Bécs

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program
1. nap: Budapest, Passau, Schlögen (Haibach)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. A déli órákban érkezünk meg az Alsó-Bajorországban fekvő kisvárosba, Passauba. Felnyergeljük drótszamarainkat és a Dóm térre gurulunk, ahol rövid gyalogos városnézésre indulunk. Felkeressük a Stephan dómot, ahol a világ leghatalmasabb orgonája található, a Püspöki Palotát, a Pál templomot, a Városházát és a Niederburg-kolostort. A városnézést követően elindulunk a Duna vonalát követő kerékpárúton. Káprázatos panoráma kíséri utunk, elhaladunk a híres Donauschlinge kanyarulat mentén, majd az esti órákban érkezünk mai szállásunkra, a Schlögen közelében fekvő Haibach településre. Szállásunk egy vendégházban lesz.

Táv: 46 km, Szállás: vendégház

2. nap: Schlögen (Haibach), Linz, Mauthausen

A reggelit követően a délelőtti napsütés már a bringáink nyergében talál minket. Elvarázsolt vidéken tekerünk a Schlöngen és Aschach közti szűk folyóvölgyben. Megállunk egy kis frissítőre Aschach kellemes parti sétányának egyik vendéglőjében, majd folytatjuk utunkat Linz irányában. Elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket, mjad kerékpárjainkat hátrahagyva gyalogosan kalandozunk a belvárosban. Felkereshetjük a város jelképének számító, Szentháromság-szobrot, a tartományi parlamentet (Landhaus), a Weissenwolff-palotát, a Martinskirche templomot, valamint az Új és Régi székesegyházakat. Linztől még szűk 30 kilométer bringázás vár ránk mai szállásunkig, amely Mauthausen kisvárosban található.

Táv: 73 km, Szállás: vendégház

3. nap: Mauthausen, Grein, Pöchlarn

Reggel felkereshetjük a kisváros látnivalóit: a Pragstein-kastélyt, a Schiffmeisterhaust (hajómester házát), a gótikus Szent Miklós-plébánia templomot. Folytatjunk utunkat.
Áthaladunk Grein városának hídján, útközben megcsodáljuk Werfenstein- és Freyenstein-várát. Ybbs kisvárosban egy kis pihenőt tartunk, majd Sausenstein érintésével érkezünk meg Pöchlarn kisvárosba, ahol az éjszakát töltjük.

Táv: 79 km, Szállás: vendégház

4. nap: Pöchlarn, Melk, Krems

A mai nap egy rövid pihentetőbb szakasz vár ránk, mindössze 50 kilométer kell bringáznunk fantasztikus vidéken!
Reggel átkerékpározunk a közeli Melk településre, ahol felkereshetjük a híres apátságot, majd utunk talán legfestőibb szakaszán bringázunk a Wachau kultúrtáj területén.
A Melk és Krems an der Donau között lévő dunai völgyszoros a Világörökség részét képezi. Szőlőskertek kísérik utunk, meg-meg állunk csillapítani szomjunk egy-egy út menti borozónál. Kremsbe délután gördülünk be, elfoglaljuk szállásunk a város egyik hosztelében. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.

Táv: 50 km, Szállás: hostel/vendégház

5. nap: Krems, Tulln, Bécs

Nagy nap virradt ránk, elérkeztünk kerékpártúránk utolsó szakaszához. Kremsből a Duna jobb partján haladunk Tulln városáig. A Főtéren pihenőt tartunk, megebédelünk, majd nekirugaszkodunk az utolsó szakasznak.
Ismét a folyó jobb partján kerékpározunk, elgurulunk Greifenstein vára alatt, majd Klosterneuburg kisvárosán haladunk keresztül. A késő délutáni órákban érkezünk meg túránk végcéljához, Bécsbe. Egy rövid kerékpáros városnézést követően, kerékpárjainkat felpakoljuk kerékpárszállítóra és kisbusszal indulunk haza Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.
Táv: 79 km

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a szállásokat, az utazást, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike, Trekking, de országúti típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán, mert túránk aszfaltozott kerékpáruton vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Passauba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyebek
Kiutazás: 

Irodánk kisbuszával utazunk a túra kiindulópontjára, Passauba. A kisbuszunk a kerékpározások során csapatunk közelében lesz, biztonságos háttérként szolgál. A bringatúra végén Bécsből kisbusszal utazunk Budapestre.

 

Szállás: 

Utazásunk alatt három éjszakát vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban, egy éjszakát hosztel 4-6 ágyas szobáiban töltünk a programban szereplő helyszíneken. A szállások tiszták, a hosztel esetében a vizesblokkok a folyosón találhatóak. Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára.

Kétágyas elhelyezés:
Felár megfizetése esetén lehetőség van minden éjszakár kétágyas szobákban tölteni.
Ennek felára: 19.900 Ft/fő/4 éj 

Étkezés: 
Önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron a kerékpározások alatt is mindennap lesz lehetőség vásárlásra. Kétágyas elhelyezés esetén a reggeli benne van az árban.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!