Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

7 Napos Körutazás

"Közép-Európa talán legsokrétűbb területét járjuk be. A Boden-tó és a Rajna-vízesés természeti csodáitól olyan kulturális látnivalókig, mint Colbert vagy Strasbourg városa."

FőoldalEurópaAusztriaTirolKitzbühelElzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KITZBÜHEL
Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül. Első hosszabb megállónk Tirolban, Kitzbühelben lesz. A meseszép városkát 2.000 méteres csúcsok veszik körül. Nyáron a túrázni vágyók, télen a síelést kedvelők keresik fel. Sétánk során magunkba szívhatjuk a friss hegyi levegőt és gyönyörködhetünk a szép alpesi házakban. Szállás Innsbrucknál.

2. NAP: LINDAU – MAINAU – MEERSBURG – SINGEN
Reggeli után a Bódeni-tóhoz utazunk. Ez a tó három orszá­got is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. Első meg­állónk Lindauban lesz. A város a német – osztrák – svájci hármashatárnál, a Bódeni-tóban lévő szigeten épült. Kis hídon keresztül tudunk bemenni a városba. Belvárosi sétánk után foly­tatjuk utunkat a csodás tó mentén. Délután Uhldingenben hajóra szállunk és átutazunk a káprázatos virágszigetre, Mainaura, mely szintén a Bódeni-tóban található. A lenyűgöző parkban tett sétánk alatt megcsodálhatjuk a több ezer virágzó növényt, a tró­pusi fajoktól egészen a mamutfenyőkig, illetve a csodás rózsaker­tet is. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről is kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 1,5 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten, majd visszahajózunk Uhldingenbe. Következő megállónk Meersburgban lesz. Sétánk során érintjük az óvárost, amely két részből áll. A tó partján fekvő kikötő és kör­nyékéből álló Unterstadt városrészből és a magasabban elhelyez­kedő Oberstadt városrészből. Hangulatos lépcsős kisutcák kötik össze a két városrészt. Régi kastélya a hagyomány szerint a frank királyoknak volt lakóhelye, új kastélya pedig a konstanzi érsekek­nek volt a palotája. Szállás Németországban.

3. NAP: SCHAFFHAUSEN – BÁZEL
Németországot elhagyva átmegyünk Svájcba, ahol a híres óragyártási központot, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercen­ként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csóna­kázási lehetőség a folyón a vízesés közelében lévő sziklához. Ezt követően továbbutazunk Bázelba, Svájc harmadik legna­gyobb városába. A várost a Rajna két részre osztja. Egyik oldalon található Grossbasel, a kulturális és kereskedelmi központ, mely magába zárja az Óvárost, annak csendes utcáival, izgalmas antik üzleteivel, hangulatos kis bisztróival. A másik parton található Kleinbasel a város modern része. Városnézésünk során érintjük mindkét városrészt. Programunk végén szállásunkra utazunk.

4. NAP: MULHOUSE – COLMAR – KAYSERSBERG
A mai napot Mulhouse látnivalóival indítjuk: városháza, Saint- Etienne Templom és a Place de la Réunion. A város Elzász déli részének fővárosa, a közelben találhatóak a híres borutak. A városnézés után továbbutazunk a „legelzászibbnak” tar­tott városba, Colmarba. Sétálunk a történelmi óvárosban és végigmegyünk híres sétálóutcáján is. Délután folytatjuk utun­kat Kaysersbergbe. A város szintén a borút mentén fekszik és érdekessége, hogy a magyar tokaji bornak köszönheti hírne­vét. A város nagy múlttal rendelkezik, melynek jelentős részét a németek alakították ki. Számtalan középkori látnivaló fogad minket: vár, román stílusú Szent Kereszt templom, óváros… Programunk végén szállásunkra utazunk.

5. NAP: RIBEAUVILLÉ – KÖNIGSBURG – STRASBOURG
Reggeli után Ribeauvillé-be megyünk. A város középkori han­gulatot áraszt annak ellenére, hogy régi erődítményéból már csak a falak láthatóak. Sétálunk a kanyargós, szűk utcákon városnézésünk során. Ezt követően továbbutazunk Königsburg várához. Ez Franciaország legjobb állapotban megmaradt erődje. A vár egy magaslaton helyezkedik el, ahonnan cso­dás a kilátás az elzászi tájra. Következő úticélunk Strasbourg lesz. Programunkat a történelmi belvárossal kezdjük, amely a Világörökség része. Itt is megtalálható a Notre Dame, amely a Párizsban lévő templomhoz hasonló. A városnak nagyon lát­ványos része a Petit France negyed, amely csatornákkal és a fagerendás házakkal szegélyezett. Külön városrészt képeznek a modern EU-s épületek, melyeket szintén meglátogatunk. A városnézés után szállásunkra utazunk.

6. NAP: ULM – AUGSBURG – MÜNCHEN
Folytatjuk utunkat Németországban és Ulmban állunk meg. A várost a VIII. században alapították. Katedrálisa a világ (!) legmagasabb keresztény temploma, tornya 161 m. A temp­lom alapjait az 1300-es évek végén rakták le. A stílusát tekintve az épület a gótika szép példája. Továbbutazunk Augsburgba. Megérkezésünk után programunkat a belváros megtekintésé­vel kezdjük. Nagyon szép a Városháza épülete. Megtekintjük a monumentális dómot, és a központot. Ezt követően elme­gyünk a Fuggerei-hoz. A híres bankárról nevezték el a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. század­ban. Augsburg megtekintése után szállásunkra buszozunk.

7. NAP: WELS – BUDAPEST
Hazaúton még egy több mint 2.000 éves várost tekintünk meg. Wels már a római korban is fontos település volt. Séta a bel­városban és a főtéren: Salome Alt ház, Jézus Szíve templom, Léderer torony, városháza a fő látnivalók. Ezt követően foly­tatjuk utunkat hazafelé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák.

Koronavírus információ

Franciaország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.15-től Franciaország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. 
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!