Észak- és Dél-Korea Nagykörút a gyémánt hegységgel

14 napos körutazás Koreában

14 napos felejthetetlen időutazás egy ősi kultúra két jelenében a csodálatos Koreai-félszigeten. Korea ötezer éves múltjának és jelenének megértéséhez a félsziget mindkét részére el kell látogatni.

FőoldalÁzsiaÉszak-KoreaÉszak- és Dél-Korea Nagykörút a gyémánt hegységgel

Alapár tartalmazza

 nemzetközi repülőjegy, BBP biztosítás, közlekedés külön busszal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, a vízumok díját, a kötelező biztosításokat.

Hossz: 
Minimum létszám: 16 fő - 10-15 fő közötti felár: 95.000 Ft
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Peking (Kína)
Érkezés Pekingbe, majd a pekingi állatkert felkeresése, ahol többek között meglátogatjuk a panda mackókat is. Transzfer a szállodába. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 3. nap: Peking - Phenjan (Észak-Korea)
Reggeli, majd elrepülés Phenjanba, Észak-Korea fővárosába. Megérkezés, majd transzfer a városközpontba, ahol egy tradicionális népi műsorral üdvözlik a csoportot. Vacsora. Szállás Phenjanban.

4. nap: Phenjan
Reggeli, majd városnézés: megtekintjük a város "szívét", a 75 000 m2-es Kim Il Szung teret, a Mansudae Óriás Emlékművet (egy 20 méter magas bronz szobor, az észak-koreai emberek egyik zarándokhelye) és Szökőkút parkot, a Diadalívet és a Dzsucse elvet ("Az önerőre támaszkodás elve") reprezentáló tornyot. Ebéd. Délután megnézzük Kim Il Szung elnök szülőházát, majd ellátogatunk a phenjani metróba, amely a világ legmélyebben futó metróvonala, az állomások pedig egyedülálló építészeti stílusukkal hívják fel magukra a látogató figyelmét. A program végén még megtekintjük a Kwangbop templomot. Vacsora. Szállás Phenjanban.

5. nap: Phenjan - Kaesong - Panmindzson - Sariwon - Phenjan
Reggeli után ellátogatunk Panmindzson faluba, az Észak-Korea és Dél-Korea között húzódó demilitarizált övezetbe, ahol 1953-ban Észak-Korea, Kína és az ENSZ aláírta a fegyverszüneti megállapodást. Ezután megtekintjük a Songgyungwan komplexumban található Koryo Múzeumot, amely a Koryo dinasztia idején a legfontosabb oktatási és konfucionalista központ volt. Ebéd. Délután meglátogatjuk Kongmin király (a Koryo dinasztia alapítója) 14. században épült mauzóleumát, melyet Mongóliát és Koreát szimbolizáló birka- és tigrisszobrok vesznek körül (mongol volt a felesége). Visszautazás Phenjanba. Vacsora. Szállás Phenjanban.

6. nap: Phenjan - Vonszan - Kumgangsan (Gyémánt hegység)
Reggelit követően utazás Vonszanba, mely a Japán-tenger legnyugatabbi részében, a Koreai-félsziget nyakának keleti csücskében található. A Cshangdok-hegy és a Naphal-hegy a város nyugati részében található. Több mint 20 kis sziget helyezkedik el a város partvonala közelében, olyanok, mint például a Hvangtho és a Rjo. Vonszan városát tökéletes természetes kikötőnek tulajdonítják. Napközben ebéd. A város közelében található továbbá a Gyémánt-hegység, ami az ország legfőbb turisztikai célpontja. Vacsora. Szállás Kumgangsanban.

7. nap: Kumgangsan - Kuryong vízesés területe
Reggeli után gyalogtúra a Kuryong vízesések területére. Ez a terület egy különleges turisztikai régió Észak-Koreában, valószínűleg nincs is párja a nagyvilágban. Sokak szerint a koreai félsziget legszebb gyöngyszeméről van szó, csodaszép tájakkal, hegyi tavakkal, rengeteg vízeséssel, ezeréves templomokkal. Napunkat az egyik legszebb vidékén töltjük, amit gyakran szoktak "Korea Svájcaként" is nevezni. A különleges szépségű sziklás hegyvidék nem véletlenül kapta a Gyémánt-hegység nevet. Miután eltöltünk egy jóízű piknik ebédet, buszunkkal visszaindulunk Phenjanba. Vacsora. Szállás Phenjanban.

8. nap: Phenjan - Peking (Kína)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és visszarepülés Pekingbe. Beutazás autóbusszal a városba: Olimpiai Játékok helyszínén fotóstop, Vacsora. Szállás Pekingben.

 9. nap: Peking - Szöul (Dél-Korea)
Reggeli, majd a Tienanmen tér megtekintése. Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Szöulba, Dél-Koreába. Vacsora. Szállás Szöulban.

 10. nap: Szöul - Seorak-hegy Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás az UNESCO védelem alatt álló Seorak-hegy Nemzeti Parkba. A park kb. 2000 különleges állatfajnak és kb. 1400 ritka növényfajnak ad otthont- ahol siklóból gyönyörködhetünk az erdő sokszínűségében, majd meglátogatjuk a Shinheungsa buddhista templomot, mely egy közel 15 méter magas aranyozott Buddha szobráról nevezetes. Vacsora, szállás a nemzeti parkban.

 11. nap: Seorak-hegy Nemzeti Park - Nami-sziget - Szöul
Reggelit követően visszautazás Szöulba. Útközben a Pukhan folyón kommpal áthajózunk Nami szigetére. A félhold alakú sziget, nevét Nami tábornokról kapta, aki sikeresen verte le a lázadókat Szedzso király idejében a 15. században. Egy nemzetközileg is ismert televíziós sorozat révén vált híressé és évi 2 millió koreai és külföldi látogat ide. A kínai mamutfenyőkkel és páfrányfenyőkkel tarkított szigeten a sorozat főszereplőinek szobrot is állítottak. Folytatjuk utunkat Szöulba. Érkezést követően megtekintjük a Domgdaemun piacot. Vacsora, szállás Szöulba.

12. nap: Szöul - Demilitarizált Övezet
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a Demilitarizált Övezetbe. Az Észak- és Dél-Korea határán 60 éve létrehozott fegyvermentes övezetben a világ két legjobban felszerelt hadserege állomásozik. Ezután kirándulunk a Namsan-hegy tetején található, több mint 200 méter magas Szöul-toronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a fővárosra és környékére. Végül séta a több mint 5 km hosszú Cheonggye pataknál, mely 4 méterrel az utcaszint alatt folyik keresztül a városon, hogy elvonulást kínáljon a nyüzsgő utcai világból. (A program ára: 26.500 Ft.) (A toronyba felmenetel helyszínen külön fizetendő.) Vacsora. Szállás Szöulban.

13. nap: Szöul
Reggeli, majd látogatás 14. században épült a Gyeongbok Királyi Palotában, mely a legfontosabb és legnagyobb az Öt Nagy Palota közül. A 20. században a Japánok majdnem teljesen elpusztították, de csaknem teljesen helyreállították. Ezután megtekintjük a Nemzeti folkmúzeumot és az 1991-ben épült elnöki rezidenciát, a Kék Házat. Vacsora, szállás Szöulban.

14. nap: Szöul - Budapest
Hazarepülés átszállással Budapestre menetrendszerinti járattal. Érkezés menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

A 12. napi fakultatív program: 26.500 Ft (Demilitarizált Övezet, Szöul-torony)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

 nemzetközi repülőjegy, BBP biztosítás, közlekedés külön busszal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, a vízumok díját, a kötelező biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek
Vízumok
Kötelező biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A 295 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülős utazás, helyben közlekedés külön busszal.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgár csak vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes, visszaútra szóló repülőjegy felmutatásával utazhat. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A vízum ügyintézést irodánk végzi.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!