Föníciai élmények - Libanon

8 napos körút Libanonban

Olyan meghatározó területeken járunk, melynek hatása a kultúrára a mai napig örök érvényű. Minden nap egy újabb élmény, egy más kultúra emlékei tárulnak fel előttünk, nyitják meg a közel-kelet történelmének, világának titkait. A cédrusok egy korszak, egy világ meghatározó építőanyagát adták, megihlettek számtalan alkotót, köztük Csontváry Kosztka Tivadart is.

FőoldalKözel-KeletLibanonFöníciai élmények - Libanon

Alapár tartalmazza

7 éjszakai szállást, helyi 4*- os szállodában kétágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a helyi közlekedést autóbusszal, a megadott programokat és a szükséges belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

nemzetközi repülőjegyek és illetékek, belépőjegyek, borravalók, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
maximum 20 fő

 

1. nap: Budapest – Bejrút
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Bejrútba. Érkezés után transzfer a szállodába, szállás Bej­rútban (7 éj).

Szállás: Ramada Downtown Hotel 4*

2. nap: Sidon – Eshmoun – Tyr
Reggeli után Sidon-ba indulunk, megismerkedünk az egykori föníciai kikötővárossal, emlékeivel, a keresztesek várával, a bazárral (souk), valamint a híres szappan múzeummal is. A program végeztével folytatjuk az utunkat Eshmoun-ba a templom romjaihoz. A következő állomásunk Tyr (Türosz), az UNESCO világörökségi listán szereplő föníciai kikötőváros. Nagy Sándor és a római idők nyomában járva felkeressük az egykori gazdag kereskedő és kikötő­város emlékeit. 

3. nap: Deir El Kamar – Beiteddine – Bejrút
A mai első megállónk a Deir el Kamarban lévő viasz múzeumnál (panoptikum) és a Moussa Al Maamari által saját kezűleg épített Moussa kastélynál lesz. Tovább haladva Beiteddine felé felfedezzük a több mint fél évszázadon keresztül uralkodó Beshir Chebab emír által libanoni stílusban építtetett palotakomplexumot. Visszatérve Bejrutba, megismerkedünk a 7 alkalommal is megsemmisített, de mindig újjáépülő főváros emlékeivel, látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban. 

4. nap: Cédrusok – Gibrán (Dzsibrán) Múzeum – Tripoli
Reggel autóbuszra szállunk és egy újabb UNESCO vilá­görökséget indulunk megismerni, a libanoni cédrusokat, „Isten cédrusainak” az erdejét. A cédrusok egykoron az örökkévalóságot szimbolizálták és jelentősen hozzájárultak az ország gazdasági értékéhez. Északra megyünk, itt található jelentősebb területen az igazi cédruserdő, amely egykoron az egész országot beborította. Ezt követően Besharere-ban - Halil Dzsibrán - a híres libanoni költő, fi­lozófus és képzőművész múzeumát keressük fel. A nap utolsó programja Tripoli, Észak-Libanon „fővárosa” lesz. A város legismertebb látványossága a keresztesek vára, melyet Raymond de St. Gilles gróf építtetett a XII. szá­zadban. A program végeztével vissza utazás Bejrútba. 

5. nap: Bejrút
A mai napo a pihenésé, szabad program, illetve kirándulási lehetőség: Baatara Batroun. Az 1952-ben felfedezett Három híd-vízesés, Libanon egyik különleges látványossága, a világ legkülönlegesebb vízesése. A vízesés 2 órányi távolságra található Bejruttól.

6. nap: Beeka – Baalbeck – Ksara – Zahle és Anjar
Reggeli után útra kelünk és a termékeny Bekaa völgyön keresztül Baalbeck-be, az ókori római világ Heliopolis-ába utazunk. Baalbeck az ókori világ egyik legjelentősebb városa volt (UNESCO világörökség), a több mint 4000 éves múltra visszatekintő város a föníciaiak és a rómaiak szakrális központja volt, jóshely és zarándokhely is egyben. Jupiter, Bacchus, Merkúr és Vénusz temploma található a város fölé magasodó teraszon. A romterület meglátogatása után folytatjuk utunkat tovább Ksaraba, ahol megállunk egy borkóstolóra. Ezt követően tovább indulunk az UNESCO világörökségi listán szereplő, Walid kalifa által alapított városba, Anjar-ba, az Omajjád di­nasztia egykori városába, mely az Omajjád várostervezés egyik legkiemelkedőbb példájába. Visszautazás Bejrútba.

7. nap: Keservan – Jeita barlang - Byblos
Reggeli után felkeressük a Jeita cseppkőbarlangot. A barlang különlegessége, hogy egy része csónakból is megnézhető, valamint itt található a világ legnagyobb függő cseppköve, amely több mint 8 méter hosszú. Következő programunk a világ egyik legősibb városának, Byblosnak a felkeresése. Byblos az egykori föníciai kereskedőváros, az egyiptomi pa­pirusz kereskedelem központja volt. Megnézzük a város ne­vezetességeit, majd utazás a fővárosba, a nap hátralévő része szabad program.

8. nap: Bejrút – Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre, átszállással. Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
A főniciai Tyros romjai
Quadi Qadisha a Szent – Völgy és az Istenek cédrusainak erdeje
A föníciai Baalbek városának emlékei
Anjar romvárosa
Byblos városának romjai

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

7 éjszakai szállást, helyi 4*- os szállodában kétágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a helyi közlekedést autóbusszal, a megadott programokat és a szükséges belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

nemzetközi repülőjegyek és illetékek, belépőjegyek, borravalók, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás.

Kötelező költségek: 

repülőjegy
repülőtéri illeték
vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

borravalók kb. 40 USD/fő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Szállás: 

Helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
a részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora) ellátást tartalmaz.
A területről: 
Libanon, hivatalos nevén: Libanoni Köztársaság ország Délnyugat-Ázsiában, a Közel-Keleten. Északról és keletről Szíria, délről Izrael, nyugatról pedig a Földközi-tenger határolja. Területe Magyarországénak kb. egy-kilencede. Fővárosa Bejrút.
Időjárás: 
A Kaukázus közelsége miatt hegyvidéki, valamint kontinentális éghajlat jellemző az ország területére. A hőmérsékleti ingadozások jelentősen eltérhetnek a különböző évszakokban. A nyár általában kellemes 25 C, bár az Ararát-völgy hőmérséklete a 40 C-ot is elérheti. A telek hidegek és csapadékosak, Jerevánban -5 C, az Ararát-völgyében -30 C is lehet. Az ország éves csapadékmennyisége kb. 550 mm. Az utazáshoz legszebb és legkellemesebb időszak a tavasz és az ősz.
Vízum: 
magyar állampolgárok részére vízum szükséges, amelyet beutazáskor a repülőtéren is be lehet szerezni. Lehetőség van előzetes vízum igénylésre Örményország bécsi nagykövetségén is. Az útlevélnek a vízum lejáratának napjától számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!