Grúzia, a borok hazája

7 napos körutazás Grúziában

Megismerjük az ősi múlttal rendelkező ország világörökségi emlékeit. A grúz borászat is méltán híres, a hagyomány szerint a borkészítés módszer is innen ered, megkóstoljuk a különleges agyagedényekben (kvevri ) érlelt kiváló vörösborokat.

FőoldalÁzsiaGrúziaTbilisziGrúzia, a borok hazája

Alapár tartalmazza

négy éjszaka Tbilisziben 3* központi szállodában reggelivel egy éjszaka Kutaisziben 3* központi szállodában reggelivel kettő ebéd (4. 6. nap)öt vacsora (2,3.,4.,5.,6.,nap )a borkóstolásokat a program szerint autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel (változhat), feladható poggyász10 kg-os,20 kg-os,(változhat), útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó,egyéb költségek,betegség-baleset-poggyász biztosítás.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 15-20 fő. Garantált indulás.

1. nap: Budapest – Kutaiszi
Elutazás Budapestről 23:55-kor a WizzAir menetrend szerinti közvetlen járatával. Érkezés Kutaiszibe másnap 04:55-kor.

2. nap: Kutaiszi - Gori -Tbiliszi
Érkezés után Grúzia fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Útközben közösen megreggelizünk, majd pihenő Goriban. A számos látnivaló ellenére a város a híres szülöttjéről, Sztálinról vált híressé. Megtekintjük Sztálin szülőházát, a múzeumot, és azt a vasúti kocsit, amelyet csak a Generális használt. Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk. Innen Uplistsikhebe utazunk, ahol az i.e. 6–11. században alapított sziklaszirt várost nézzük meg. Délutáni érkezünk Tbiliszibe, közös vacsora. Szállás Tbilisziben (4 éj).

3. nap: Tbiliszi
Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután – kedvező időjárási viszonyok esetén - libegővel érjük el a Grúzia Anyja szobrát, ahonnan leereszkedve a Nurikala erődöt is érintjük, innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Ezután a híres kénfürdőkhöz látogatunk el. Délután a modern városrészben sétálunk, este közös vacsora.

4. nap:  Sighnaghi – Kvareli - Tbiliszi
Reggeli után Grúzia leghíresebb bortermelő vidékére, a Kakheti régióba utazunk. A bortermelés során nagy figyelmet fordítanak a tradicionális borkészítés és a high-tech technológia harmonikus összhangjára. A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, a bortermelés eredetét a mai Grúziából származtatják. Első állomásunk Sighnaghi, ahonnan csodálatos a kilátás az Alazani-völgyre, a szőlőtermelő területekre, valamint a Kaukázus csúcsaira. A várost egy erődrendszer veszi körül, a házak díszített tetőikkel és erkélyeikkel ragadják meg a figyelmünket. A séta után meglátogatunk egy 300 éves boros pincét, ahol napjainkban is az ókori hagyományok szerint készül a bor. Ezután Kvareli környékén meglátogatunk egy helyi családot, megismerjük a gazdálkodók életét, majd házias grillételeket és borokat fogyasztunk el. Délután érkezünk Khareba sziklába vájt pincészetébe. Itt megkóstoljuk Grúzia leghíresebb borát, a Kindzmaraulit. Erős aroma és kellemesen bársonyos, harmonikus ízek jellemzik. Este közös vacsora Tbilisziben.

5.nap:  Ananuri-Stepantsmidna-Tbiliszi​
Reggeli után a Kazbegi régióba utazunk. Pihenő Ananuriban, itt megtekintjük a Dukes erődöt, a grúz építészet szép példáját. Ananuriból egy színpompás völgyön keresztül érjük el a 2400 m magasan fekvő Stepantsmidna települést, majd Gergetit. Gergetiből már terepjárókkal megyünk tovább a csúcsra, ahol egy olyan kép tárul elénk, ami szavakkal leírhatatlan. A Gergeti Szentháromság templomból elénk táruló látvány Grúzia nemzeti jelképe. Miután lefotóztuk a káprázatos, Kazbeke csúcsot (5047 m), visszautazunk Tbiliszibe. Közös vacsora.

6. nap: Mtskheta – Mukhrani – Gelati - Kutaiszi
Reggeli után Grúzia egyik legrégebbi településére, Mtskhetaba indulunk, melyet i.e. 5–6. században alapítottak. Megtekintjük a Svetitskhoveli katedrálist és a Jvari kolostort, amelyek a grúz keresztény építészet legjelentősebb műemlékei közé tartoznak. Délben érkezünk a grúz királyi család egykori birtokára, Chateau Mukhraniba. Megismerjük a királyi család történetét, képet kapunk a grúz borkészítés hagyományairól és titkairól. Sétálunk a több száz éves pincékben, ahol több mint 60.000 hordó bort tárolnak. Ebéd közben fehér és vörös borokat kóstolunk, végül egy csúcs kategóriájú bort is megízlelhetünk. Délután érkezünk a Gelati kolostorhoz, amely Grúzia legfontosabb vallási központja. A templom freskókkal gazdagon díszített. Ezután a szomszédos Bagrati katedrálist is megtekintjük. Este érkezünk Kutaiszibe, ahol közösen vacsorázunk. Szállás Kutaisziben.

7. nap: Kutaiszi-Budapest
Transzfer a repülőtérre a kora hajnali órákban. Indulás Kutaisziből 05:40-kor a Wizz Air járatával , érkezés Budapestre 06:50-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
- Mtskheta - Svetitskhoveli katedrálist és a Jvari kolostort
- Gelati kolostor és Bagrati katedrális
- Grúz kvevri-technológia, a hagyományos borkészítés

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

négy éjszaka Tbilisziben 3* központi szállodában reggelivel egy éjszaka Kutaisziben 3* központi szállodában reggelivel kettő ebéd (4. 6. nap)öt vacsora (2,3.,4.,5.,6.,nap )a borkóstolásokat a program szerint autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet illetékkel (változhat), feladható poggyász10 kg-os,20 kg-os,(változhat), útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó,egyéb költségek,betegség-baleset-poggyász biztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó: 14 €/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Kutaiszi: 23:55 -másnap 04:55 
Haza út: Kutaiszi - Budapest: 05:40-06:50

Szállás: 

3*-os szállodákban.

Étkezés: 
reggeli, 2 alkalommal ebéd 5 alkalommal vacsora
A területről: 
Georgia (Grúzia) köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán. A grúzok (georgiaiak) magukat saját nyelvükön „kartveli”-nek, országukat „Sakartvelo”-nak nevezik. Az ország angol nyelvű hivatalos megnevezése Georgia. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Az ország földrajzi-éghajlati szempontból változatos, egyaránt vannak alpesi és szubtrópusi klímájú területei. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Az ország évezredeken keresztül nagyhatalmak határvidéke volt, a grúz nép mégis fennmaradt, sőt, a 12. század környékén Grúzia maga is regionális nagyhatalmi státuszra tett szert.
Időjárás: 
Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe.
Vízum: 
Az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint az USA, Japán, Kanada, Izrael és Svájc állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be Grúzia területére. Az útlevélnek a visszaérkezés napjától számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!