Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

3 napos kirándulás a Cseh Paradicsomban és az Adrspach homokkővidéken

Káprázatos kirándulásra indulunk Csehországba. Mesebeli fenyőerdőkben fantasztikus homokkő alakzatok között túrázunk. Felkeressük a Rumcájsz mesék színhelyét, Jicint és a Rejtekadó erdőt is. Kalandra fel!

-8%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaCsehországGyalogtúra a Cseh homokkővidéken

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- kiscsoportos utazás
- a gyalogtúrák során mindenkire odafigyelünk
- a homokkővidék legszebb részeire kalauzolunk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- igény esetén reggelit és vacsorát biztosítunk a résztvevőknek

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállásokat panzió 3-4 ágyas szobáiban, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
12-18 fő

Nehézség:

A túrák igen látványos területeken vezetnek, de nem megerőltetőek. 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Részletes program
1. nap: Budapest, Cseh Paradicsom

Korán reggel indulunk Budapestről a Cseh Paradicsom homokkővidékére.Találkozó: 05.00, Hősök tere buszparkoló. Indulás: 05.30. 
A kora délután folyamán érkezünk meg utazásunk első állomásához, Hrubá Skalá faluba. Itt egy rövidebb gyalogtúrára indulunk. Káprázatos sziklatornyok között túrázunk, miközben számtalan kilátópont esik utunkba. A homokkő sziklákat az erózió évezredek során elképesztő alakzatokká formálta. Szűk sziklahasadékok, szorosok és szakadékok jellemzik ezt a lenyűgöző vidéket.  Táv: 9 km, szint: fel-le: 300 méter. A kirándulás után a környékén lévő szállásunkra utazunk, ahol elfogyaszthatjuk jól megérdemelt ízletes cseh sörünket :-) Szállás: panzió

 

2. nap: Cseh Paradicsom, Adrspach-Teplice homokkővidék gyalogtúra

A reggelit követően szállásunkról busszal utazunk Adrspach-Teplice homokkővidék területére. Itt gyalog kelünk útra, hogy bejárjuk Teplice homokkő tornyait. A körtúra során több tíz méter magas homokkő tornyokat láthatunk, szűk, természet alkotta folyosókon haladunk keresztül, keskeny fapallókon kelünk át a tornyok közt zubogó apró patakokon. A körtúra után a Farkas-kanyonon folytatjuk utunkat, egy széles fenyveserdővel borított mesebeli völgyben. Hamarosan ismét sziklatornyokhoz érkezünk. Itt már néhány vaslétrán is fel kell másznunk, a látvány azonban mindenképpen megéri a fáradtságot. Túránk utolsó szakaszán a legnagyobb és legérdekesebb homokkőformák várnak ránk Adrspach településig. Egy helyi étteremben elfogyaszthatjuk késői ebédünket, majd busszal utazunk vissza a Cseh Paradicsom területén fekvő szállásunkra. Táv: 14 km, szint: fel-le: 350 méter.

3. nap: Cseh Paradicsom: Porladó-sziklák, Budapest

Reggeli után a Cseh Paradicsom déli részén található Porladó-sziklákat (Prachovské Skaly) keressük fel. Elképesztő változatosság és formagazdagság jellemezi őket. Ebben a „sziklavárosban” indulunk egy rövid túrára, amely nem csak a turisták, hanem a sziklamászók kedvence is. Az útvonalunk magas sziklatornyok és oszlopok között vezet, amiket meseszép fenyves vesz körbe. Táv: 10 km, szint: fel- le 250 méter A túra után a Rumcájsz mesék színhelyére, Jicin városába utazunk. Bejárjuk a barokk árkádsorral díszített főteret, megismerhetjük a Szent Jakab templomot és az érseki palotát, valamint a tér jellegzetességét, a mesékből ismerős óratornyos Valdice kaput. A városnézés végén betérünk az információs irodába, ahol bárki szerezhet magának egy hamisítatlan Rumcájszos pecsétet. A városi séta után buszra szállunk és hazautazunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szállásokat panzió 3-4 ágyas szobáiban, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő a homokkővidékeken összesen kb. 200 CZK.

Várható költőpénz szükséglet: 
800-1200 CZK
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25-30 literes hátizsák, amibe az  enni- és innivalót tesszük és esetlegesen túrabot  is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát, valamint meleg pulóver is legyen nálad.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk Csehországba. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Az utazás két éjszakáját a Cseh Paradicsomban Jicin kisváros közelében töltjük. A csoport létszámának függvényében előfordulhat, hogy két egymáshoz közeli panzióban lesznek elszállásolva a résztvevők.  A szobák 3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Kétágyas szobák korlátozott számban érhetőek el, a jelentkezés sorrendjében, felár megfizetése esetén tudjuk ezeket biztosítani. Kétágyas szoba felára reggelivel: 8.400 Ft/fő/2 éj

Étkezés: 
Önellátó, de folyamatosan lesz lehetőség élelmiszer vásárlásra és éttermi étkezésre. A szálláson főzési lehetőség nincs, de jelentkezéskor tudsz bőséges reggelit rendelni. (2.400 Ft/fő/2 reggeli) és a helyszínen a vacsora is megoldható.
Időjárás: 
Meleg, de változékony kora nyári időjárásra kell számítani. Utazás előtt egy héttel hírlevelünkben részletes időjárás előrejelzést küldünk.
Csomagolás: 
Egy kisebb, 25-30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót, egy nagyobb táskába pedig a többi holmid.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Vélemények, értékelések
4.7
19 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.3
Szilvia
Győr
2016. máj. 3
4.8
Egy jó kis csapat, kedves és vidám túravezetőkkel, akik benne vannak a játékban és a hógolyózásban is. Köszönöm az élményeket!
Magdi és Béla
Gödöllő
2016. ápr. 27
4.8
A hely meseszép, az idő jó volt, így könnyű. Kiemelten fontos: a túravezetők. Ügyesek, rátermettek, türelmesek, odafigyelők voltak mindenre, mindenkire. Nagy köszönet. Köszönjük a barátságos, jó szállást is. Biztosan jövünk még Veletek!
Ági
Solymár
2016. ápr. 26
4.8
Csodálatos élmény volt!! Könnyű kirándulás elképesztő és egyedi látványossággal, mindenkinek tudom ajánlani. Kellemes, családias és kémyelmes volt a szállás.
A túravezetés remek volt, köszönet Nektek, hogy ott lehettem!
<név nélkül>
Csány
2016. ápr. 26
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat a túrákon.
Külön köszönet a gyermekbarát túravezetőknek!!!
<név nélkül>
Baja
2015. okt. 27
5.0
Mindenről csak szuperlatívuszokban tudok szólni. Készülök a kerékpáros El Caminóra, remélem összejön. Üdvözlettel: Vits Ilona és barátai
Tünde
Budapest, VIII. kerület
2015. okt. 27
4.8
Szervezés, társaság és látvány tekintetében is kivételes kirándulásban volt részem ezen a hétvégén, ráadásul az időjárás is mellettünk állt.
Igaz, hogy a cél ezúttal nem a kilométerek és a magasságok legyőzése volt, a páratlan táj és a remek társaság - beleértve a szokás szerint készséges túravezetőket is - tökéletes programot eredményeztek.
Köszönöm ismét.
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2015. okt. 27
4.6
Meseszép táj.
nélkül>
Budakeszi
2015. okt. 27
4.0
Csodálatos túra célpont. Indulásnál és érkezésnél azonban jó lenne egy fel- illetve leszállási pont a városban a budai oldalon is (mondjuk a BAH csomópontnál), ha már egyébként is áthaladunk rajta.
Éva
Budaörs
2015. okt. 27
4.8
Gyönyörű hely, (az idővel is szerencsénk volt) jó társaság, jó szervezés...mindennel nagyon elégedettek voltunk.
Bertold
Budapest, XXII. kerület
2016. máj. 1
5.0
<szöveg nélkül>
Emese
Budapest
2016. máj. 1
4.4
<szöveg nélkül>
Gábor
Budaörs
2016. ápr. 30
4.6
<szöveg nélkül>
István
Budapest
2016. ápr. 26
4.6
<szöveg nélkül>
Tamás
Cegléd
2016. ápr. 19
4.4
<szöveg nélkül>
Andrea
Budapest, IV. kerület
2015. nov. 2
4.6
<szöveg nélkül>
Enikő
Budapest, III. kerület
2015. nov. 2
4.6
<szöveg nélkül>
Zoltán
Budapest, XVIII. kerület
2015. nov. 1
4.6
<szöveg nélkül>
Rózsa
Budapest, XVI. kerület
2015. okt. 31
5.0
<szöveg nélkül>
Tamásné
Vác
2015. okt. 31
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!