Hétvége Krakkóban

Hétvége Krakkóban

3 napos buszos városlátogatás Krakkóban

Hétvége Krakkóban utazás: Lengyelország eme gyöngyszemét igazán sok mindenért lehet szeretni: fiatalos hangulatáért, történelmi és kulturális hagyatékaiért, gyönyörű épületeiért, remek éttermeiért, kávézóiért, és a városhoz kapcsolódó mesékért, legendákért. Az egykori koronázó város ma a Világörökség által védett. Óvárosa és a Krakkóhoz közeli látnivalók évről évre komoly vonzerővel bírnak.

-21%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaLengyelországKrakkóHétvége Krakkóban

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást három csillagos szállodában, reggelis ellátást és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást , belépőket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***

1.nap Árva vára-Zakopane-Krakkó
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva várában. Megálló a Tátra fővárosában Zakopane-ban melynek központjában sok gorál faházat láthatunk. Este a szállás elfoglalása Krakkóban.

2. nap Krakkó-Wieliczka
Reggeli után a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelhez látogatunk mely  a  XVII.századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Krakkó óvárosának gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a világörökség által védett egykori koronázó várossal. Főterén- mint a középkori Európa legnagyobb főtere az ide sereglő polgárok és kereskedők találkozóhelye volt - emelkedik a Posztócsarnok.A csúcsíves árkádsoros épület földszinti részét krakkói kézművesek portékáját árusító pavilonok foglalják el, az emeleti részben pedig a Nemzeti Múzeum kiállítása kapott helyet. A Mária templom egyik tornyából minden órában hallható a tatár támadás emlékét őrző harsonaszó. Krakkó híres egyetemváros is. A Jagelló Egyetemen tanult többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Wieliczka-ba. A világ egyik legősibb sóbányájában, 135 méterrel a föld alatt csodáljuk meg  ennek a titokzatos földalatti városnak a sóban faragott termeit, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatait, sószobrait. (Ár: 6.500,-Ft)
Félpanzió esetén vacsora Krakkó belvárosában, egy hangulatos étteremben.

3.nap Debno-Dunajec vára- Budapest
Első megállónk Debno a XIV.században alapított falu melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az Unesco Világörökség listáján is szerepel. Majd az 1310 körül épült egykori határvárban,a dunajec partján épült nedeci várat tekintjük meg,mely egészen 1945-ig magyar nemesi családok birtoka volt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív

Wieliczka fakultatív kirándulás: 6.500,-Ft/fő, helyszínen: 90,-PLN/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást három csillagos szállodában, reggelis ellátást és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást , belépőket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Wieliczka fakultatív kirándulás: 6.500,-Ft/fő, helyszínen: 90,-PLN/fő
Wawel (egyénileg, szabadidő keretein belül): 30 PLN
Mária templom: 8 PLN
Nedeci vár: 12 PLN
Árva vára: 5 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.
Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz
​Vác - Központi pályaudvar-Toronyház

Szállás: 

*** szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
10 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Hétvége Krakkóban
Gőbel Orsolya
Budapest, XII. kerület
2016. jún. 21
4.6
Köszönjük a remek szervezést és lebonyolítást, mindkét oldal kitűnő volt. A szállodai ablakunk egy Shell kútra nézett, közvetlen közelről, ezt nem szerettük. Nagy volt az autópálya zaja, nem tudtuk nyitva hagyni az ablakot.
A programok és a vacsorák nagyon jók voltak, figyelembe tudták venni az egyéni kéréseket is (vegetáriánus menű), amiért köszönet illeti a szervezőket.
Külön köszönjük az idegenvezetőnket, nagy tudásával, megnyerő személyiségével végig gondos, kedves házigazdája volt az útnak. Remek partner volt a gépkocsivezető is, csendes és megbízható.
Üdvözlettel: Gőbel Orsolya és Márk Zsuzsanna
Kornélia
Budapest, X. kerület
2016. jún. 21
5.0
Tisztelt Cím !
Tartalmas, élményekben gazdag utunk volt, mely jó hangulatban telt. Nagyon sok szép és érdekes látnivalóval információval lettünk gazdagabbak. Kiemelném idegenvezetőnk, Szántó Mária professzionális tudását, lelkesedését, és történelmi ismeretét.Összességében nagyon jól éreztük magunkat !
Köszönjük a szervezőknek, utazási irodának és az idegenvezetőnek !
Üdv: Boldoczki Kornélia
Zsolt
Budapest, XVIII. kerület
2015. aug. 4
4.6
Kiemelt dicséret az idegenvezetőnek, Czakó Zsoltnak, aki hatalmas információmennyiséget adott és minden kérdésre tudott válaszolni, akár történelmi kérdésről, akár a mindennapokat érintő aktuális, praktikus információkra volt szükség (pl.: helyi buszjáratok, kulináris ismeretek stb.). Természetesen jár a dicséret a buszvezetőnek is, aki szintén tökéletesen tette a dolgát!
Debrecen
2015. aug. 4
5.0
Évek óta más ( de mindig ugyanaz végül is nem titok Fehérvár Travel és egyébként meg voltunk elégedve ) utazási Iroda szolgáltatásait vettük igénybe. Próba volt számunkra az Önök választása. Nem véletlenül jelöltem be minden oszlopba a legjobb minősítést. Ha az oszlopok közt is állíthatok sorrendet akkor az igen magas színvonalú idegen vezetést emelném ki beleértve a hölgyet aki a sóbarlangba varázsolt el minket. Ezt követné az utazás, szervezés, program, szállás. Nagyon köszönöm és bízom benne hogy további szép utakon vehetünk még részt az Önök szervezésében.
Tisztelettel: Kelemen Lászlóné
Ibolya
2016. jún. 16
4.6
<szöveg nélkül>
Zsombor
Tahi
2016. jún. 15
4.6
<szöveg nélkül>
IREN
Budapest, IV. kerület
2015. aug. 9
5.0
<szöveg nélkül>
Tamás
Budapest, II. kerület
2015. aug. 8
5.0
<szöveg nélkül>
Emese
Nagyhegyes
2015. aug. 6
5.0
<szöveg nélkül>
Árpád
2015. aug. 6
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!