Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

1 napos ausztriai hótalpas túra

A Schneeberg és környéke nem csak nyáron, zöldbe burkolva szép, fehér hótakaróval borítva is fantasztikus élményeket tartogat. Behavazott erdei ösvényei, szikrázó hegyoldalai télen is várják a kalandra vágyókat. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaAlpokHótalppal a Schneeberg csúcsára

Előfoglalási akció!

Első 10 fő jelentkezőnk 10% kedvezményben részesülhet, amennyiben jelentkezéskor befizeti a részvételi díjat!

Alapár tartalmazza

Az utazást busszal, a hótalpakat, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A felvonó költséget és az étkezést az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-25 fő

Nehézség:

Jó időjárás esetén sportos kondícióval teljesíthető a túra, bár a végére még így is garantált a kellemes fáradság érzése. Ha az időjárás nehezít a körülményeken, akkor egy igazi magashegységi túrázás elé nézünk. Mindenképpen gyakorlott túrázók jelentkezését várjuk.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter) - 1 nap
» Hótalpas túra Pádison - 4 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Losenheim, Schneeberg (2076 m.) Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor. A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai Losenheim falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve egy felvonóval  érjük el az Edelweß menedékházat (1248 m.) majd innen továbbindulva a  Fadenweg csodálatos erdei ösvényén haladunk egyre feljebb. Fantasztikus behavazott fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krempel hüttét ahonnan már láthatjuk Schneeberg csúcsát. Rövid erőgyűjtés után nekivágunk  egy meredek, szeles emelkedőnek amely a Fisher menedékházhoz (2049 m.) vezet. Innen egy lenyűgöző panorámájú  lankás, rövid gerincen érjük el a 2076 méteres Klosterwappen jégbe burkolt csúcskeresztjét ahonnan csodálatos kilátás  nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira,  beláthatjuk a Rax-fennsíkot és az alant elterülő Höllental völgyet. Ugyanazon az úton térünk vissza az autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érünk vissza (23-24 óra).
Táv: 15 km, szint: fel 850 m, le 1200 m, menetidő: 7 óra

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást busszal, a hótalpakat, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A felvonó költséget és az étkezést az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

9 Euro, a felvonó költség

Helyszíni költségek leírása: 

9 Euro, a felvonó költség

Várható költőpénz szükséglet: 
10-20 Euro/fő
Előleg: 

Az utazás ára jelentkezéskor egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét. Sí vagy túrabotot hozz magaddal irodánk csak korlátozott számban tud biztosítani!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!

 

 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani.

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A túra során nincs nyitva lévő menedékház, csak az otthonról hozott enni-innivalót tudod fogyasztani!. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
16 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.6
Hótalppal a Schneeberg csúcsára
Klári
Budapest, XVII. kerület
2016. jan. 28
4.5
Végre igazi téli hóvihart nagyon nagy széllel sikerűlt megtapasztalni a túravezető jó döntése alapján biztonságos útvonalon.Igy nagyon tetszett!
Ágnes
Deszk
2016. jan. 26
4.5
Kedves Utazom.com Csapat!

Ismét kiváló programban volt részem Veletek, olyan élményeket kaptam, amire sokáig emlékezni fogok.

A szervezés, a túravezetés teljesen rendeben volt. Egy egyéni észrevételem van: nekem hiányzott a túra közbeni étkezés, a rövid ivással töltött pihenőkben jól esett volna egy szenyót elmajszolni. Ennyi.

Köszönöm
István
Deszk
2016. jan. 25
4.8
Már harmadszor voltam veletek, s most is nagyon jól éreztem magam. Minden rendben volt. Ugyanakkor egy kis észrevételem lenne. Tudva, hogy nagyon kevés időnk van egy ilyen túrán, s nyilván a túravezetők szeretnék, ha minél messzebb-feljebb jutnánk a hegyen, mégis kellene egy-egy kisebb pihenő, amikor enni, inni, pisilni lenne mód. Jó a tempó, de a csapat szétszóródik (mellesleg minden túrán), az eleje megáll időnként, ám amikor a vége beéri az állókat, azonnal indul is tovább a csapat. Ergo a lemaradt végének egyetlen perce sincs szusszanásra, miegymásra.Deszk
<név nélkül>
Budapest
2016. jan. 25
5.0
Esetleg lehetne két dátum opció, hogy ha rossza az időjárás, akkor másik időpontban mehessünk
Zsolt
Tata
2016. jan. 25
5.0
Remek túra volt!A csúcsra sajnos nem jutottunk fel a rossz időjárás,erős,viharos szél miatt,de így is nagy él.ény volt!!!Köszönjük!!!
Zsuzsanna
Budapest, IV. kerület
2015. már. 1
5.0
Óriási élmény volt, külön köszönjük a hótalpról és a térségről adott kulturális szösszeneteket/információkat, továbbá a túravezetők (nekünk "csúcsra járó Schneebergeseknek" Csongor&Mátyás részéről a szakszerű túravezetést, illetve magához a túrázáshoz adott hasznos tippeket, gondolatokat&segítséget!:-)
Máskor is szívesen megyünk Veletek!
Zoltán
Szeged
2015. feb. 24
5.0
Remek túra volt,la a kalappal az Utazom.com csapata előtt.
Rómeó
Győrszemere
2015. feb. 23
4.8
Nagyszerű volt a túra.
sándor
Győr
2015. feb. 23
4.8
Első hótalpas túrám volt, és nagyon tetszett,mindennel meg voltam elégedve,a jövőben is veletek szeretnék utazni túrázni!
Ági
Budapest, XI. kerület
2015. feb. 23
5.0
Szuper idő, szuper szervezés, szuper túravezetés, mi kell több? ;-)
Külön kiemelendő pozitívum: a túra előtti kiselőadás a környékről meg a hótalpazás történetéről, a hegyen a környék ismertetése (hol melyik magaslat van, mi látogatható ott, stb.) Teljesen jó, hogy a gyakorta feltett kérdéseke mindenki előtt válaszoltok. Nekem extra tetszettek a hegymászásról, lavinákról, mentésről szóló történetek egy kis felszerelésbemutatóval fűszerezve.
A mi túránkat Mátyás és Csongor vezette, mindketten nagyon segítőkészek és szakavatottak voltak. Külön köszönet érte! :-)
A hótalpak elpakolása óriási segítség (köszi Ákos), amikor az ember már nem érzi a térdét a túra után, főleg, hogy folyton bénázok vele, hogyan kerüljön vissza a tokjába.
A mini hótalp, amit a hegy leküzdése után kaptunk, azóta is a fagyasztórekesz ajtaján tündököl, kellemes kis emlék a túráról :-)
A sofőr bácsi "pánikreakcióját" a forró teáspoharunk láttán viszont nem teljesen értem, mert ugyanakkora eséllyel borul kis a termoszom tartalma mint a teáspoharamé. Persze megértem, hogy sok negatív példát látott már....
Mindent összevetve a túraértékelésem ötös :-) Köszi az élményeket! :-)
Erzsébet
Budapest
2015. feb. 23
5.0
Szerencsére alkalmam volt már az Iroda munkatársaival utaznom és mint mindig, most is kiválóan éreztem Magam. Ez köszönhető volt a szervezésnek, a képzett Túravezetőknek és persze a jól megválasztott uticélnak.
Köszönöm a lehetőséget!! Élni fogok lehetőségeitekkel máskor is!!
Programjaitokat szívből ajánlom Barátaimnak, Ismerőseimnek.
Köszönettel: Erzsébet
Tünde
2014. feb. 17
5.0
Minden rendben - szokás szerint.
Tamás
2014. feb. 17
5.0
Általában nagyon jó volt minden a túrán. Amit mégis kiemelnék, az a túravezetők felkészültsége, tájékozottsága, közvetlensége. Nagyon tetszettek még a rövid információk, érdekes történetek amiket Ákos megosztott velünk az utazás és a túra közben.
Üdv!
Ágnes
2014. feb. 17
4.5
Nem tudok csalódni az Ákos vezette túrákban, szerencsére!Tehát ez is nagyon jó volt!!!
A busz egy kissé elavult, nem elég kényelmes, a fűtés sem a legjobb.Hol megsültünk, hol fáztunk.Hátul mindig fáznak, ezt mondták a többiek.A sofőrök nagyon kedvesek, segítőkészek, de a járgányuk:-( ?!
Azt nem tudom, hogy lehetne jobban osszeszedni a hasonló teherbírású embereket.Ez persze nem a Ti hibátok, hogy nem tudnak olvasni és dolgokat értelmezni, és elindulnak és jól meghalnak!Ez persze a társaság többi tagjának sem jó a sok várakozás, csúszás miatt.
Csak egy ötlet:
Nem lehetne visszakérdezni egy levélben az első bálosokra, vagy még nem látott emberekre, hogy biztosan elolvasta, milyen állóképesség javasolt az útra?
Vagy. A program leírásnál találjatok ki nehézségi fokokat és ezt valamivel jelezni kéne!
Nem tudom, mi a jó megoldás, de hátha ezek segíthetnének a szűrésben.
Tamás
2014. feb. 17
5.0
Minden remek volt. A visszaút tapasztalatai alapján egy plusz technikai szünet beiktatását javasolnám.
Imre
Budapest, XVIII. kerület
2015. feb. 28
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!