Kolumbia-Ecuador és a Galápagos-szigetek

15 napos körutazás Latin-Amerikában

Dél-amerikai körutazásunk első állomása Kolumbia, amelyet még kevésbé fedeztek fel az európai turisták, pedig legalább olyan színes gyarmati múlttal rendelkezik, mint a szomszédos országok! Bogota a történelmi és a modern épületek egyvelege, míg a karibi hangulatú Cartagena fallal körülvett Óvárosa a Világörökség része. Kolumbia természeti szépségei is lenyűgözőek, és vajon hol láthatnánk máshol egy sóból épült katedrálist is? Ecuador ugyancsak az ősi indián kultúra és a spanyol gyarmati múlt ötvözete. Több városa is Világörökség! Ecuador számos állatfajnak is otthont ad, amely közül sok az őshonos, mint például az egyedülálló állatvilágáról híres Galápagos-szigeteken élő fajok jelentős része.

FőoldalDél-AmerikaEcuadorGalápagos-szigetekKolumbia-Ecuador és a Galápagos-szigetek

A programban feltüntetett árak 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár tartalmazza

Transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
Elhelyezés 3* szállodákban
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Galápagos Nemzeti Park belépő+tranzitkártya
Ellátás: reggeli
Magyar idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi, belső és galapagosi repülőjegyek+illetékek
Ebéd/vacsora
Kilépési illetékek a reptereken (esetleges)
Storno biztosítás+Baleset, betegség és poggyász biztosítás
Borravaló, személyes jellegű kiadások

Hossz: 
15 napos körutazás
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 14 fő

1.nap Budapest > Bogota
Indulás Budapestről a délelőtti órákban, átszállás után érkezés Bogotába az esti órákban.

Szállás: Bogota (3 éj)

2.nap Bogota
Reggeli után városnézés Kolumbia fővárosában. Megismerkedünk a hangulatos, koloniális  Óvárossal: Bolivár tér, Katedrális, Capitólium, Igazságügyi Palota. Majd látogatás az Aranymúzeumban, mely világviszonylatban is egyedülálló: különlegességét az adja, hogy 55 ezer darabos gyűjteményének többségét sikerült megmenteni a spanyol hódítók fosztogatásától.

Szállás: Bogota

3.nap Bogota > Zipaquirá > Guatavita
Reggel a fővárostól mintegy 50 km-re található Zipaquirába indulunk, melynek sóból készült katedrálisa Kolumbia egyik legnagyobb látványossága, melyet az 1950-es években építtetett a bányavállalat a bányászainak, akik korábban az elhagyott tárnákat használták imahelyként. A katedrális méretei impozánsak, bár a katolikus egyház sosem szentelte fel, mégis zarándokhellyé vált az idők során. Programunk után a Guatavita-lagúnához utazunk, amelyhez kötődik El Dorado legendája.

Szállás: Bogota

4.nap Bogota > Cartagena
Reggel Cartagenaba repülünk, ahol belevetjük magunkat a koloniális és a karibi hangulat egyvelegébe! 1533-ban a spanyol Pedro de Heredia alapította a mai város elődjét, ami a spanyolországi Cartagena után kapta a nevét, de hogy megkülönböztessék a két várost, ez a település a Cartagena de Poniente, azaz Nyugati Cartagena nevet kapta. Érkezés után sétás városnézésre indulunk, a 12 km hosszú fallal körülvett Óváros a Világörökség része. Megtekintjük a Katedrálist, a San Felipe de Barajas erődöt, és megkóstoljuk a híres kolumbiai kávét is.

Szállás: Cartagena (2 éj)

5.nap Rosario-sziget
A Karib-tengeren nem lehet kihagyni a fürdőzést, így a mai napon hajókirándulást teszünk a kristálytiszta vizű Rosario-szigetre, ahol hódolhatunk a napozásnak, pihenésnek, búvárkodásnak.

Programunk után visszatérünk Cartagenába.

Szállás: Cartagena

6.nap Cartagena > Bogota > Quito
Reggeli után transzfer a repülőtérre, először Bogotába repülünk, majd onnan Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezés a délutáni órákban, ezután transzfer a szállodába.

Szállás: Quito (3 éj)

7.nap Quito
Ma megismerkedünk Ecuador fővárosával. Quito helyén már ezer éve is kereskedelmi központ működött, amelyet az inkák is meghódítottak. A mai város leginkább a spanyol gyarmatosítók ízlését tükrözi, az Óváros szűk utcácskái, a Szent Ferenc és a Jezsuita templom ennek a korszaknak a hírmondói. Miután megismerkedtünk a gyarmati hangulatú Belvárossal, az El Panecillo hegyre megyünk, ahonnan remek kilátás tárul elénk az egész városra. Ezt követően a Néprajzi Múzeumot látogatjuk meg, és megtekintjük az Egyenlítő emlékművét is.

Szállás: Quito

8.nap Otavalo
Ma Quitóból először Cayambe városába utazunk, hogy megkóstoljuk a helyi édességet, a “bizcochot”, majd folytatjuk utunkat a színpompás folklórjáról híres Otavaloba, ahol belevetjük magunkat a helyi piac forgatagába. Remek lehetőség ez a szuvenír vásárlásra is! Ezután a Cuicocha-tóhoz megyünk, melynek jelentése az Istenek Lagúnája. Ez a Quitótól 120 km-re található vulkáni kaldera 3.068 m magasságban található, az ecuadori Andok nyugati kordillerájában. Majd meglátogatjuk a közeli Cotacachi falut, mely a minőségi bőrdíszműves termékeiről híres, és útba ejtjük Peguche városát is, ahol találkozhatunk a sajátos viseletű otavalo indiánokkal is.

Szállás: Quito 

9.nap Quito > Galápagos-szigetek (San Cristóbal)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, ahonnan a Galápagos-szigetekre indulunk. A Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport. A szigetek az  Egyenlítő környékén helyezkednek el, Ecuadortól 965 km-re nyugatra. Híres az endemikus fajok magas számáról, és közkeletű tévhit, hogy egy helyi madárfaj tanulmányozása adta a döntő lökést Darwinnak az evolúció  elméletének kifejlesztéséhez. Puerto Baquerizoba  érkezésünk után a hotelba megyünk, majd meglátogatjuk a San Cristóbal Interpretation Center-t, ahol megismerkedünk a szigetek kialakulásával, lakóival, élővilágával. A délután folyamán megtekintjük a “Cerro de las Tijeretas”-t, mely egyedülálló hely, hiszen két különböző féle fregattmadár fészkel itt ugyanabban a kolóniában. A páratlan szépségű táj és kilátás után búvárkodhatunk Cabo de Hornosnál, majd visszatérünk a hotelba.

Szállás: San Cristóbal (2 éj)

10.nap Puerto Grande > Kicker Rock
Reggel San Cristobal nyugati partjai mentén a helyiek számára is népszerű „Puerto Grande” homokos tengerpartjára megyünk. Ez a hely az ikonikus „Kicker Rock-kal”, helyi nevén „Leon Dormido” (Alvó Oroszlán), szemben található, mely a szigetek egyik leginkább fotózott pontja. Remek hely ez búvárkodásra és úszásra. Motorcsónakunkkal ezután közelebb navigálunk az óceánból kiemelkedő Alvó Oroszlánhoz, ahol különböző vízimadarak kolóniáit is láthatjuk. Ezután visszatérünk a városba, és a délután hátralévő részében szabadidő, strandolás és pihenés.

Szállás: San Cristóbal

11.nap Puerto Chino > Galapaguera > Santa Cruz-sziget
Reggeli után meglátogatjuk Puerto Chinot, ahol megfigyelhetjük a híres kéklábú szulákat és az oroszlánfókákat. Később, Galapaguerához megyünk, ahol szárazföldi teknősökkel találkozhatunk. A programunk után hajóval Santa Cruz szigetére utazunk, és késő délután érkezünk a hotelbe.

Szállás: Santa Cruz (2 éj)

12.nap Santa Cruz > Tortuga Bay
Santa Cruz felvidéke hihetetlen látványosságokkal büszkélkedhet: az egyedülállóan gyönyörű növényvilágtól kezdve a szabadon barangoló hatalmas teknősökön és magas füvön át a bámulatos geológiai történelmet bemutató lávabarlangokig. Miután visszatérünk Puerto Ayoraba kis pihenő, majd a Tortuga Bayhez sétálunk, mely a Galapagos-szigetek egyik legszebb tengerpartja: a hosszú, fehér homokos tengerpartot hatalmas területen ölelik körül a  homok dűnék. Később kirándulni megyünk a védett tengerpartra, ahol láthatunk számos tengeri iguánát és madárfajt (pelikánok, pintyek, sirályok). Ezen kívül találhatunk még itt vörös mangrove és kaktuszerdőt is.

Szállás: Santa Cruz

13.nap Galápagos > Guayaquil
A szigeteken töltött utolsó reggelen meglátogatjuk a Charles Darwin Kutató Állomást, mely a szigetek élővilágának fő kutató és fajtamentő központja. 1959 óta tárol biológiai és genetikai feljegyzéseket. Ezután a repülőtérre megyünk, ám út közben még megállunk egy lenyűgöző természeti képződmény előtt, melyet úgy hívnak, hogy „Los Gemelos” (Az Ikrek), és a két kráter az Itabaca-csatorna felé vezető úton található. Programunk után Guayaquilbe utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Guayaquil (1 éj)

14.nap Guayaquil > Amszterdam
Ma városnézésre indulunk Guayaquilben: barangolunk a Las Peñas századfordulós hangulatú negyedében, elhaladunk a nyüzsgő folyópart és a La Rotonda mellett, ahonnan remek kilátásunk nyílik a Guayas folyóra. Végigmegyünk az Avenida 9 de Octubrén, majd a Centenario Parkot látogatjuk meg, mely a város legnagyobb tere számos látnivalóval. Következő állomásunk a Bolivar Park lesz, ahol szabadon barangolnak az iguánák.Végül a Nahim Isaias Múzeumot látogatjuk meg, mely számos régészeti leletet és vallási műremeket mutat be. A városnézés után, a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, ahol búcsút intünk dél-amerikai kalandjainknak.

15.nap Budapest
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Szállás

Bogota: Hotel Vilar America***
http://www.hotelvilaramerica.com/

Cartagena: Hotel Don Pedro de Heredia***
http://www.hoteldonpedrodeheredia.com/

Quito: Hotel Fuente de Piedra II.
http://www.hotelfuentedepiedra2.com/es-es/photos.htm

San Cristóbal: Grand Hotel Paraíso Insular
http://grandparaisoinsular.com-galapagos.com/

Santa Cruz: Hotel Palmeras
https://naturegalapagos.com/es/hoteles-en-galapagos/santa-cruz-galapagos...

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során
Elhelyezés 3* szállodákban
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
Galápagos Nemzeti Park belépő+tranzitkártya
Ellátás: reggeli
Magyar idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi, belső és galapagosi repülőjegyek+illetékek
Ebéd/vacsora
Kilépési illetékek a reptereken (esetleges)
Storno biztosítás+Baleset, betegség és poggyász biztosítás
Borravaló, személyes jellegű kiadások

Kötelező költségek: 

Nemzetközi, belső és galapagosi repülőjegyek+illetékek kb.660.000 Ft
Kilépési illetékek a reptereken

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illetékek a reptereken
Ebéd/vacsora kb. 20-25 USD/nap/fő
Borravaló, személyes jellegű kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Bogota: Hotel Vilar America***
http://www.hotelvilaramerica.com/

Cartagena: Hotel Don Pedro de Heredia***
http://www.hoteldonpedrodeheredia.com/

Quito: Hotel Fuente de Piedra II.
http://www.hotelfuentedepiedra2.com/es-es/photos.htm

San Cristóbal: Grand Hotel Paraíso Insular
http://grandparaisoinsular.com-galapagos.com/

Santa Cruz: Hotel Palmeras
https://naturegalapagos.com/es/hoteles-en-galapagos/santa-cruz-galapagos...

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Az ebéd és vacsora kb. 20-25 Usd/nap/fő.
A területről: 
Kolumbia Dél-Amerika északnyugati részén fekvő ország. Nevét a kontinens európai felfedezőjéről, Kolumbusz Kristófról kapta; bár ő soha nem járt e vidéken. Kolumbiát szárazföldön keleten Venezuela, délkeleten Brazília, délen Ecuador és Peru, északnyugaton pedig Panama határolja. Mind az Atlanti-, mind pedig a Csendes-óceánon van partszakasza. Az Ecuadori Köztársaság egy dél-amerikai ország, amely északon Kolumbiával, keleten és délen Peruval, nyugaton a Csendes-óceánnal határos. Hozzá tartoznak még a Galápagos-szigetek, melyek a Csendes-óceánban, 965 km-re a kontinens partjaitól találhatóak. Nevének jelentése spanyolul "Egyenlítő", mivel az Egyenlítő vonalán fekszik. Az ország fővárosa Quito, amely az 1970-es években UNESCO világörökségi címet kapott, amiért egész Latin-Amerikában az itteni történelmi központ őrizte meg legjobban eredeti jellegét. Ecuador legnagyobb városa Guayaquil. A Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport a Csendes-óceánban. Közigazgatásilag Ecuadorhoz tartoznak, annak egy önálló tartományát alkotják.
Időjárás: 
Kolumbia meglátogatása szempontjából a legjobb időzítés a január és március, valamint a július és szeptember közötti időszak. Ilyenkor kisebb az esőzések kockázata, habár a keleti magasabb területeken ezekben a periódusokban is van jócskán csapadék, főleg decemberben és januárban.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése erősen ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás egyik országban sincs, de a hepatitis (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Aki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határokon az ún. sárga könyvet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!