Magas-Tátra Fehértavi csúcs

Két nap 2 csúcs Szlovákiában

Igazán aktív időtöltést ígér ez a hétvége! Két nap alatt két 2000 méter feletti csúcsot járunk be a Magas-Tátrában. Kalandos, izgalmas kihívás a hegyek szerelmeseinek csodálatos túraútvonalakon.

FőoldalEurópaSzlovákiaMagas-Tátra Fehértavi csúcs

Ez a túránk  A Magas-Tátra hét csúcsának megmászásasorozat egyik része!
A többi túrát és a részleteket itt találod!

Alapár tartalmazza

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
turistaház
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Magashegyi csúcstúrák, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2000 méternél  magasabb  csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.

Szállás

szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban reggelivel. Ágyneműt törölközőt adnak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Téli túra a Zöld-tavi menedékházhoz - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest, Háromforrás, Kriván (2494 méter), Háromforrás,

Reggel 04.30-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 04.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a túra kiindulópontjához, ami a Három-forrás közeléből indul. Kezdetben erdős szakaszokon halad az ösvény, majd a törpefenyvesek birodalmába lépünk, ahonnan már az út egyre kacskaringósabban halad fölfelé. A továbbiakban sziklás részeken vezet az utunk, ami lélegzetelállító magasságból kínál csodás panorámát a térségre. Először a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa tűnik föl előttünk, majd a Kriváni-Zöld-tó popmás látványa kápráztatja el a túrázót. Miután felkapaszkodtunk a Kriván 2494 méteres csúcsra és elkészítettük a panoráma fényképeinket a Liptói-medencéről illetve a Liptói-Tátra havasairól a felfelé vezető úton megismert útvonalon térünk vissza az autóbuszunkhoz.Szállásunkra  várhatóan az esti órákban érkezünk.
Túratáv 17 km, szintkülönbség 1300 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra.

2 nap: – Fehér-víz parkoló, Fehér-tavi-csúcs, Fehér-víz parkoló, Budapest

Korai reggelinket követően rövid utazással érkezünk meg a Fehér-víz melletti parkolóba (925 m), mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a sárga jelzésen indulunk a Késmárki-Zöld-tó (1545 m), majd azon túl a Fehér-tavi-csúcs (2229 m) felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része, egészen a Késmárki-Zöld-tóig szilárd burkolatú, széles erdei úton vezet. Útközben elhaladunk a Késmárki-Zöld-tó mellett, a tó partján álló Zöld-tavi-menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A Zöld-tótól eleinte meredek törpefenyőben, majd lankásabb, törmelékes úton megyünk tovább a Vörös-tavi-völgyben a Karó-tavi-átjáróig. A Vörös-tavi-völgy arról is híres, hogy itt szinte biztos, hogy találkozunk a Tátra szimbólumával, a tátrai zergével. Az átjáró előtt rövid szakaszon láncok segítik a haladást, az átjárótól már nagyrészt sziklás magashegyi terepen vezet utunk egészen a csúcsig. A csúcs a Magas-Tátra keleti részén található, így főleg a Tátra keleti és középső részének csúcsaira, valamint a Bélai-Tátrára nyíló szép kilátása miatt érdemes felkeresni. A felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a barátságos Zöld-tavi-menedékházban, majd a sárga jelzésen a felfelé megtett úton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk.
Túratáv 20 km, szintkülönbség kb. 1300 m fel-le, menetidő 10-11 óra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a  napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Túrabot jó szolgálatot tehet!

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban reggelivel. Ágyneműt törölközőt adnak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz, napközben menedékházban este étteremben van lehetőség étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz! Útközben vízvételi lehetőség csak szállásunkon van, ahol a vezetékes víz fogyasztható, napi minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükségesnapi élelmet, ruházatot, és az innivalót. A többi felszerelésed egy másik csomagban a busz aljába kerűl, ehhez csak a szálláson férsz hozzá. váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő balesetbiztosítás megkötése kötelező, mivel ennek hiánya esetén Szlovákiában az esetleges hegyi mentés költségeit az érintettnek kell megtéríteni. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!