Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter

1 napos túra Szlovákiában

Gyönyörű tengerszemek, vad sziklabércek, füves hágók, hívogató csúcsok. Ezt kínáljuk a Kapor-csúcsra vezető túrával, amely a Magas-Tátra hét, turisták által is elérhető csúcsa közé tartozik. Útközben, illetve a csúcsra felérve több, korábban már meghódított, vagy még meghódításra váró tátrai csúcs panorámájában gyönyörködhetünk, ezt a túrát azonban elsősorban a Nagy-Hincó-tóra, valamint a Menguszfalvi-csúcsokra és a Vadorzó-hágóra nyíló, párját ritkító kilátás miatt nem szabad kihagyni!

FőoldalEurópaTátraMagas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter

Alapár tartalmazza

Az utazást, a túravezetést. 

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Nehéz túra! Nagy szintkülönbséget nagy távot kell a nap folyamán megtenni!
Amennyiben szoktál alpesi környezetben túrázni, de még nem tapasztaltad meg az az igazi magashegyi élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2367 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.
 

Bobák Helga
Helga egész élete a sportról és a természetről szól. Gyermekkorától kezdve versenyszerűen kajakozik, mostanában fut, úszik és a kerékpározik.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Szopkó László
A futás, bringázás, úszás mellett a túrázás, a hegymászás, a via ferraták világának kifogyhatatlan élményeiből meríti energiáit.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest – Poprádi-tó villamos megállóhely – Kapor-csúcs – Poprádi-tó villamos megállóhely – Budapest

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m), majd azon túl a Kapor-csúcs (2367 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része erdőben, eleinte aszfaltozott úton, később széles erdei úton halad. Útközben elhaladunk a Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva érkezünk meg a Nagy-Hincó-tóhoz (1946 m), amely a Tátra szlovák oldalának legnagyobb tava. Innen már törmelékes, sziklás magashegyi terepen vezet utunk a Felső-Kapor-hágón át egészen a csúcsig. A csúcsról nagyszerű kilátás nyílik többek között a Fenyves-tavi-völgyre, a Menguszfalvi-völgyre, a Menguszfalvi-csúcsokra, és körbetekintve a Tátra több ismert és már meghódított ormára. Az felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a Poprádi-tónál a menedékházban, majd az aszfaltúton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 18 km, szintkülönbség kb. 1195 m fel-le, menetidő 8-9 óra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést. 

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 euro
Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

A túra biztonságban csak bakancsban teljesíthető!!
20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, meleg ruházat, kényelmes túraöltözet. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Minimum 1,5 liter folyadék szükséges!

 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
34 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Gina
Szeged
2016. jún. 20
4.8
A szervezést jónak értékeltem. A program nagyon tetszett, bár a csúcsra nem jutottunk fel - aminek az erőnlétünk szabott gátat - csak 2000 méter körüli magasságig, de így is egy fantasztikus kirándulást tehettem a 12 éves lányommal. Amíg a többiek a csúcs meghódítására indultak, addig mi fényképeket készítettünk a tó körül. Minden köszönet a hármas túravezető csoportnak, külön köszönet Lacinak, aki türelemmel kutyagolt velünk a sor végén, biztatva a lányomat is, hogy menni fog. Neki köszönhető, hogy az 1948 méteres tóig feljutottunk. A túra során volt minden, ami egy jó túra hangulatához kell, ragyogó napsütés, hófoltok, nyíló virágok, egy kis eső, gyönyörű táj, változatos nehézségű tereppel. A kislányom névnapi ajándékként kérte, hogy 2000 méter magasságú hegyre szeretne felmászni. Felejthetetlen élménnyel lett gazdagabb, és megfogadta, hogy a Kaporra egyszer úgyis felmegy. Köszönjük a túrát! Fényképeket levélben csatolva küldtem már Önöknek, amik felhasználást Önökre bízok. Munkájukhoz további sok sikert kívánok!
István
Kesztölc
2016. jún. 20
5.0
Szuper volt, hamarosan újra találkozunk! :)
Lajos
Székesfehérvár
2016. jún. 20
5.0
Nagyon tetszett az utazás,a helyszín pazar,a túravezetők felkészültek voltak. A közeljövőben szeretnék még az utazom.com csapatával túrázni!
Gábor
Budapest, XXI. kerület
2016. jún. 20
4.8
Csodálatos táj, felkészült és segítőkész túravezetők.
Gábor
Budapest, XIV. kerület
2016. jún. 20
5.0
Jó szervezés mind túra előtt és túra közben. Profi csapat mind az irodában és a terepen is. Sokadszorra utazunk velük és soha nem csalódtunk.
nélkül>
Budapest, XIX. kerület
2015. jún. 28
4.5
Tisztelt utazási iroda,nagyon köszönöm ezt az élményekkel teli utat ami nekem nagyon tetszett,csodálatos volt:)Remélem sikerül majd a többi Tátrai útjaikon is részt venni.Köszönettel Enikő
László
Komló
2015. jún. 23
5.0
Minden jó volt, még az időjárás is velünk volt.
Imola
Budapest, XII. kerület
2015. jún. 22
5.0
Az utazás nagyon jól szervezett volt, a program nagyon tetszett. A túravezetők nagyon felkészültek. és rugalmasak. Az utazást értékelni nem tudom, azt én egyénileg oldottam meg.
Róbert
Nógrádsáp
2015. jún. 22
4.8
Kellemesen elfáradtam nap végére, nagyon szép túra volt és az időjárás is jobb volt az erőrejelzésnél. Jól éreztem magam.
köszönöm a túrát!
József
Budapest, VII. kerület
2015. jún. 22
5.0
Jó volt mint mindig.:))
Dániel
Kóka
2015. jún. 22
5.0
A tavalyi 7 Tátra csúcs sorozatból a Kriván mellett a Kapor-csúcs volt a kedvencem, (persze mind a hét túra nagyszerű élmény, de nekem ez a kettő különösen tetszik) így idén sem hagytam ki a Kapor-csúcsot. Kaptunk havat, esőt, kis jégesőt, napsütést, mégis biztonsággal sikerült a feljutás. :) Köszönhetően a profi vezetőknek (Árpád, Csongor). Ugyanis ezen utazási irodánál vezet túrákat minden idők legnagyobb Tátra ismerője és szakértője Nagy Árpád. Tehát bátran ajánlom mindenkinek az összes Tátra túrát és más utakat is az utazom.com-nál. Következő túrám a Kis-nyereg-hágó lesz.
ági
Budapest
2015. jún. 22
5.0
Szuper túra volt, mint ahogy azt Tőletek már megszoktam :-) A csapat végén mentem és így volt időm nézelődni-fényképezgetni, sziklákat megcsodálni. Csongor apró ajándéka ismét nagyon jópofa, emiatt a hegyek emlékével nyitom ki ezután a hűtőm, főleg, hogy személyesen vigyázott ránk, Árpád jóvoltából pedig már azt is tudom, hogy létezik az a "foglalkozás", hogy zergeszámláló illetve hogy mekkora súlyokkal szaladgálnak a serpák a félelmetes hegyoldalakon.
Az én hátamon mindenesetre marad a kis hátizsák a következő túrátokon is. ;-)
Erzsébet
Budapest, XIII. kerület
2015. jún. 22
4.5
Nagyon jó volt a szervezés, a túravezetők felkészültsége kiváló volt.
Lajos
Szigetszentmiklós
2014. szep. 26
4.8
Végre eljött az én időm, és csodás fények fogadtak a csúcson. Nagyon szép, különös, változatos képet mutatott a Kapor környéke. Minden szép volt, remek fotókat készíthettem. Külön köszönet Árpádnak a lelkes, sokszínű, elképesztő ismeretanyagról tanúskodó túravezetésért. Képes átadni, ami sugárzik belőle:ennek a gyönyörű hegységnek a szeretetét. Örülök, hogy a 6. csúcs is sikerült. Folytatás jövőre. Üdvözlettel:Lajos
Tamás
Budapest
2014. szep. 24
5.0
A túravezetés a megszokott profi módon zajlott. A jó időt külön köszönjük Mátyásnak, a hütte remek sör és rétes felhozatalt biztosított! Itt szeretném megköszönni középiskolai barátomnak a segítségét, aki orvos lévén szépen visszarakta a túra alatt kificamított ujjamat a helyére és tette ezt a késő esti érkezésünk után, a lakásuk konyhájában.:)
Renáta
Budapest, XIII. kerület
2014. szep. 24
5.0
Nekem nagyon tetszett a túra, egyedül odafelé úton volt egy kis technikai probléma, hideg volt a buszban, de az első megállónál megoldották a problémát.
Márta
Budapest, XVIII. kerület
2014. szep. 24
5.0
Sajnos nem tudtam elmenni, de többször voltam már túrázni az Önök szervezésében,
ezért töltöttem ki . Csak Önökkel megyek túrázni. Köszönöm szépen
név nélkül
Budapest, XVII. kerület
2014. szep. 23
4.5
Az utazás is, és a túra is sok időt vett igénybe,ezért nagyon későn érkeztünk haza.Ilyen túrákat érdemes lenne 2-3 nap keretében bonyolítani!
Janka
Kecskemét
2014. szep. 23
4.8
Fárasztó az utazás, de a csúcsélmény a rázós buszutat is feledteti.
Róbert
Budapest, VIII. kerület
2014. szep. 23
5.0
A legjobbat kaptam, buszon kényelmes volt, elég távolság volt a lábainknak, ráadásul a kedvenc helyemre kaptam helyet.
Túra vezető rendkívül alaposan felkészített bennünket a túra nehézségeire, szépségeire és a látnivalókra.
Ráadásul az időjárás is kegyes volt hozzánk..
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!