Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter)

A MAGAS-TÁTRA HÉT CSÚCSÁNAK MEGMÁSZÁSA

A Tátra egyik jellegzetes csúcsa a Kriván, ami csodás panorámával vár minket. Letekintve róla az egyik irányban a Nyugati-Tátra lágyságát, míg a másik irányban a Magas-Tátra vad sziklatengerét csodálhatjuk. Túrázok számára kötelező célpont Szlovákia jelképének számító hegycsúcs.

FőoldalEurópaTátraMagas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter)

Jó ha tudod!

Ez a túránk  A Magas-Tátra hét csúcsának megmászásasorozat egyik része!
A részleteket itt találod!

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
355-45 fő

Nehézség:

Kondicionáló gyalogtúra. Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2495 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak -a szintkülönbség miatt- előzőleg ajánlott egy bemelegítő túra is.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra: Nagyszalóki-csúcs (2452 m) - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest, Háromforrás, Kriván (2494 méter), Háromforrás, Budapest

Reggel 05.00-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 05.15-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a túra kiindulópontjához, ami a Három-forrás közeléből indul. Kezdetben erdős szakaszokon halad az ösvény, majd a törpefenyvesek birodalmába lépünk, ahonnan már az út egyre kacskaringósabban halad fölfelé. A továbbiakban sziklás részeken vezet az utunk, ami lélegzetelállító magasságból kínál csodás panorámát a térségre. Először a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa tűnik föl előttünk, majd a Kriváni-Zöld-tó popmás látványa kápráztatja el a túrázót. Miután felkapaszkodtunk a Kriván 2494 méteres csúcsra és elkészítettük a panoráma fényképeinket a Liptói-medencéről illetve a Liptói-Tátra havasairól a felfelé vezető úton megismert útvonalon térünk vissza az autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 17 km, szintkülönbség 1300 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő.
Előleg: 

9.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

20-30 literes kis hátizsák, esőkabát, és esőnadrág, túrabakancs, meleg polár pulóver, lecsatolható szárú nadrág, sapka. Javasolt még túrabot.
Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-30 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.0
Dániel
Kóka
2014. okt. 21
5.0
Kriván. Idén egyszer nem volt elég! :) Első igazán magashegyi csúcsmászásom is az utazom.com-al történt és éppen ugyanitt még 06.21-én. Fantasztikus volt mindkettő! Elképesztően gyönyörű idő adatott itt meg mindkétszer, lehetősget adva több 100 remek fotó készítéséhez. Idén 9-szer voltam az irodával a Magas-Tátrában, abból 8 csúcsmászás volt. Felejthetetlen élményeket kaptam ezen sorozat alkalmával, ami elindított valamit. Valamit ami egy életre szól. A Magas-Tátra szeretetét és a hegymászás iránti rajongást. Ezen a túrán is kellemesen fáradtan, élményekkel telve felszálltunk a buszra, utazom.com emlékvideo, U2: mysterious ways zenéjével..mi kell még a boldogsághoz? :) következő túrám az irodával: nov. 29, Király-hegy, Alacsony-Tátra :)
Zsófia
Cered
2014. okt. 18
4.8
Kiváló szervezés, figyelmes túravezetők. Imádtam! Köszönöm Nektek! :)
Attila
Gyál
2014. okt. 8
3.5
Bár kár, hoyg nem volt ott Nagy Árpád, remek munkát végeztek a túravezetők Enikő, Matyi és Péter. Mindenki feljött a csúcsra. Sajnos a buszvezetők teljesítményéről mindez már nem volt elmondható. Odafelé sem találták meg elsőre a helyes kiindulási pontot, ám a visszaúton leírt "vargabetű" votl nagyon negatív élmény. Annak ellenére, hogy fél 7 körül már el tudtuk indulni visszafelé, csak éjfél után értek haza, mert a szokott út helyett hosszadalmas kerülőket tettek.
György
Budapest, XII. kerület
2014. okt. 6
4.5
Nagyszerű túra, türelmes és lelkesítő túravezetők. Külön köszönet Péternek, hogy végig bíztatott és bízott bennünk, így sikerült felérnünk a csúcsra!
Attila
Hajdúnánás
2014. okt. 6
4.0
Összességében meg vagyok elégedve.
Edit
Kecskemét
2014. okt. 6
4.8
Nagyon szép és jó volt minden. A túravezetők mindent megtettek a túra sikeréért. Összetartották a társaságot, figyeltek mindenre, pontosak és felkészültek voltak. Köszönöm nekik ezt a szép napot.
Bernát
Budapest
2014. okt. 6
3.8
A túra jó volt, viszont nem jött jól, hogy hazafelé a sofőrök eltévedtek kissé.
Karola
Törökbálint
2014. okt. 6
5.0
Nagyon tetszett a túra. Reméljük lesz még alkalmunk az Önök társaságával utazni.
<név nélkül>
Budapest, II. kerület
2014. okt. 6
5.0
Program, hangulat, tájékoztatás, szervezés nagyon jó. Az emlékeztető ajándék kedves ötlet.
Gabi
Budapest, XIII. kerület
2014. okt. 6
3.0
Én sem voltam elég körültekintő a túra megválasztásánál, de talán a leírásnál lehetne jobban hangsúlyozni, hogy ez egy haladó túra, szinte pihenők nélkül. Számomra a sietség szinte élvezhetetlenné tette az utat, és a siettető hozzáállás sem segített a túravezető részéről. Megértem, hogy össze kellett fogni a csapatot, de aki lemarad, nem véletlenül teszi, szüksége van a pihenésre. Sajnálom, hogy szinte egyáltalán nem voltak közös megállások, csoportos pihenők a hegyen. Azt gondolom, az időszűkén az útvonal gondosabb megtervezése és az autópályamatrica beszerzése segíthetett volna, kevésbé kellett volna magát a gyaloglást sietősre venni.
Tamás
Budapest, III. kerület
2014. júl. 14
5.0
Színvonalas túra, jó túravezetéssel. Bár Mátyás költői vénájának kibontását mondjuk inkább egy író - olvasó találkozó témájává tenném. Ez nem durva irodalmi kritika, inkább csak finom visszajelzés arról, hogy amit a Kriván nem tudott lerombolni bennem, azt Mátyás költeményei pillanatok alatt elvégezték.

Egy klasszikust idézve:
"A harc befejeződött, a művész egymaga állt a helyiség közepén, és szemrehányó pillantással körülnézett.

Valaki nyöszörgött, de különben csend volt.

A költő visszaült a helyére, kisimította piszkos papírcsomóját, és fennkölten így szólt:

- Anyám, te vagy árva fiad csillaga, írta Troppauer Hümér. Első ének…

A több mint huszonkét oldalas verset azután már feszült figyelemmel hallgatták végig a légionisták.”
Lajos
Szigetszentmiklós
2014. jún. 30
4.8
Napsütés, köd, felhő, eső, jégdara, hó....kell ennél változatosabb 8 óra?! Izgi volt. Várom a következő tátrai csúcsokat, előbb-utóbb lesz teljes panorámánk is.
Andrea
Budapest, VII. kerület
2014. jún. 30
4.8
Nagyon meg voltam elégedve mindennel. Annyi észrevételem lenne, hogy mivel a túra során a tempó viszonylag feszített volt (erőnlét szempontjából nekem pont megfelelő), célszerűbbnek találnám, hogyha a pihenők hossza konkrétabban meg lenne határozva. Arra gondolok, hogy a Kriván túrán nem volt lehetőség kiépített mosdó igénybevételére, azonban mivel nem tudtam előre, hogy most 2 percet állunk-e vagy 5-öt, nem tudtam eldönteni, hogy ez épp egy olyan megálló-e, ahol van ideje az embernek elintézni a privát problémáját vagy nincs. Ez azért okozott problémát, mert nem tudtam, hogy ezt mikor és hol lenne célszerű, és amennyiben magam döntök úgy, hogy eljött a megfelelő hely és lehetőség, akkor utolérem-e a csoportot. Összességében tehát azt tartanám jó megoldásnak, ha legalább egyszer fölfelé és egyszer lefelé, a túravezetők által preferált helyszínen annyit mondanának, hogy akkor most és itt célszerű elmenni "mosdóba" akinek szükséges, várunk öt percet. Ezt leszámítva, nagyszerű volt a túra.
Klára
Budapest, X. kerület
2014. jún. 30
5.0
Köszönöm, jól éreztem magam . Üdv.
Zoltán
Budapest, VII. kerület
2014. jún. 28
4.3
A túravezetők azon kívül, hogy széleskörű ismereteket osztottak meg a túra célpontjával kapcsolatban, jó arcok is voltak. Az időjárás elég változékony volt, de ez is a kalandos élményként marad meg.
Csaba
Budapest, III. kerület
2014. jún. 28
4.3
Semmilyen negatívumot nem tudnék mondani, szerintem olyan volt amilyennek egy egynapos túrának lennie kell : )
Zsuzsa
Budapest, XV. kerület
2014. jún. 28
4.5
Mindent jónak találtam! :)
György
Dunakeszi
2014. jún. 27
5.0
csúcs volt (minden szempontból)
Zsuzsa
Budapest, XIX. kerület
2014. jún. 27
5.0
Isteni volt!
A programba, ha lehet, írjátok bele, hogy kesztyű, sapka szükséges, mert hallottam, hogy néhányan ezt hiányolták, és bizony a kesztyű a kapaszkodás miatt nagyon kell!! Nekem volt, mert előre érdeklődtem az időjárás felől, de van aki csak egy sima túrára készült.
További jókat!
<név nélkül>
Budapest
2014. jún. 27
4.0
3 túravezetővel (elől, középen, hátul) talán kevesebb összevárással tud mozogni ekkora csoport.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!