Marokkó körutazás - Az Atlanti-óceántól a királyi városokig

8 napos marokkói körutazás

Délután megismerkedünk Marokkó legnagyobb városával. A nyüzsgő és kozmopolita város legkülönlegesebb látványossága az óceán partján álló II. Hasszán mecset, mely a világ egyik legnagyobb mecsetje.

FőoldalAfrikaMarokkóMarrakeshMarokkó körutazás - Az Atlanti-óceántól a királyi városokig

Alapár tartalmazza

7 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül), a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, a szükséges belépőket, a programban meghirdetett látnivalókhoz, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyet illetékkel, borravalókat, útlemondási biztosítást, egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
maximum 20 fő

1.nap: Budapest - Casablanca - Rabat
Elutazás Budapestről átszállással Casablancába. Délután megismerkedünk Marokkó legnagyobb városával. A nyüzsgő és kozmopolita város legkülönlegesebb látványossága az óceán partján álló II. Hasszán mecset, mely a világ egyik legnagyobb mecsetje. Ezt követően alig 100 kilométeres utazás után jutunk el Marokkó fővárosába, a szintén az óceán partján található Rabatba, a „királyi városok” egyikébe. Vacsora és szállás Rabatban (1 éj).

2.nap: Rabat - Fez
Reggeli után ismerkedés Rabat nevezetességeivel. Marokkó sokszínűségét éppen ez a város jelképezi a legjobban, komoly történelmi múltra tekint vissza, hangulatos óvárossal rendelkezik, de a modern városrészei is figyelemreméltóak. Legismertebb látnivalója a Hasszán torony. Ezután megtekintjük az V. Mohamed Mauzóleumot, a Chellah romvárost, majd sétálunk a Kasbah des Udayas kék-fehér falai között, végül megcsodálhatjuk a virágokkal és szökőkutakkal tarkított Andalúz kerteket. A program végeztével továbbutazás Fezbe. Vacsora és szállás Fezben (3 éj).

3.nap: Fez
Reggeli után Marokkó északi részének legkülönlegesebb és legérdekesebb városát, Fez-t fedezzük fel. Az óvárosba a várost körbevevő 17 km hosszú fal egyik kapuján jutunk be. A híres medreszék közül a Bou Inania Madrasa-t keressük fel. Természetesen meglátogatjuk a Moulay Idriss Mauzóleumot is (nem iszlám hitűek csak kívülről csodálhatják meg) és a Karaouyne mecsetet is. Fezben járva nem hagyhatjuk ki a bőrfestők műhelyeit sem. A napi programunkat a Fez el Jedidben zárjuk, ahol a királyi palota is található. Vacsora a szállodában.

4.nap: Meknes – Moulay Idriss - Volubilis
Reggeli után Meknes felé indulunk. A 44 kilométeres városfallal körbevett óvárosba, az egykori medinába a Bab el–Mansour kapun át jutunk be. A szultán fogadó pavilonja, a Mulej–Izmail mauzóleum (kívülről) és természetesen a hatalmas Dar el–Ma (a „víz palotája”) megtekintése is része a programunknak. Továbbutazunk a Meknestől 27 km-re található, két nagy dombra épült Moulay Idrissbe, a próféta egyik családtagjának végső nyughelyet adó városba. Rövid megállónk után továbbhaladunk Volubilis-be, a római időkből származó városba, amely az i.sz. I. században, Claudius császár alatt élte a virágkorát. Leginkább itt maradtak meg jó állapotban régi épületek, mozaikok és vízvezetékek. A látnivalók megtekintése után visszautazás Fezbe, vacsora a szállodában.

5.nap: Ifran - Beni Mellal - Marrakesh
Reggeli után Marokkó legmegkapóbb városa, Marrakesh felé indulunk. A Középső-Atlaszon átkelve vízesések, fennsíkok, cédrus és tölgyerdők tarkítják a tájat. A marokkói síterepet, Ifrant is érintjük. Útközben megállunk Beni Mellalban, a Középső-Atlasz szívében, a 625 méter magasan fekvő városban, melyet piacai és a várost körbevevő olajfa ültetvényei tesznek híressé. A késő délutáni órákban érkezünk Marrakeshbe. Vacsora és szállás Marrakeshben (3 éj). 

6.nap:  Marrakesh
Az Almoravid dinasztia közel ezer éves városa számtalan műemlékkel büszkélkedhet, melyek közül elsőként a Koutoubia mecsetet, a város egyik jelképét keressük fel. Következő helyszínünk a Bahia palota, az egykori nagyvezíri palota. Természetesen a híres souk, a bazár sem maradhat ki a napi programunkból. Érdekessége, hogy nemcsak az üzleteket, hanem a régi karavánszerájokat is látni fogjuk. Késő délután Jemma Lafna-ra, Marrakesh főterére megyünk, ahol a vásári forgatagban kígyóbűvölők, mutatványosok szórakoztatják a látogatókat. Vacsora a szállodában.

7.nap: Marrakesh
Reggeli után folytatjuk a városnézést Marrakeshben. Megnézzük az egykor pompás El Badi Palota romjait, ellátogatunk a Saadian sírokhoz és a Majorelle kertbe, amely Marrakesh egyik legnépszerűbb látnivalója. A gazdag botanikai gyűjteménnyel rendelkező „kék oázis” igazi művészi alkotás. Ezután a Ben Youssef Madrasa, a XIV. századi vallási iskola épületét tekintjük meg, mely ma múzeumként üzemel. Vacsora a szállodában.

8.nap: Marrakesh – Casablanca - Budapest
Reggeli után Casablancába utazunk. Transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Marrakesh óvárosa
Meknes óvárosa
Fez óvárosa
Volubilis régészeti területe
Rabat

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

7 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül), a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, a szükséges belépőket, a programban meghirdetett látnivalókhoz, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyet illetékkel, borravalókat, útlemondási biztosítást, egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
útlemondási biztosítás
idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalókat kb. 40 USD/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

Tervezett menetrend (változhat)

Október 29. Budapest-Párizs  06:00 - 08:30   AF1695 / kb.2 óra 30 perc
Október 29. Párizs-Casablanca  12:25 - 15:35   AF1596 / kb.3 óra 10 perc

November 05. Casablanca-Párizs  16:30 - 19:45   AF1597 / kb.3 óra 15 perc
November 05. Párizs-Budapest 20:55 - 23:05   AF1694  / kb.2 óra 10 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Elhelyezés helyi 4*-os szállodák kétágyas szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül) tartalmaz.
Időjárás: 
Az óceáni partvidéken hűvös párás óceáni légáramlat a jellemző, amelynek nyáron kellemesen hűtő, télen a nyirkos hidegérzést fokozó hatása van. A Földközi-tenger mentén az éghajlat a spanyol és olasz partokéhoz hasonló. A belső, illetve déli területeken a nyár nagyon meleg és száraz, a tél enyhe, kivéve a Rif- és az Atlasz-hegység magasabb területeit, ahol télen hó és fagy van. Az utóbbi területeken kívül általában csak a jobb szállodákban van fűtés télen. A nyár száraz és meleg (sivatagi széljárás esetén a tengerparton is lehet 40 fokos meleg), a tél csapadékos. Nyáron a sivatagos, keleti, dél-keleti területeken homokvihar veszély áll fenn.
Vízum: 
Vízum turista célú beutazás esetén: Magyar állampolgárok számára vízum beszerzése nem szükséges A marokkói külügyminisztérium tájékoztatása szerint a magyar állampolgárok 30 napig tartózkodhatnak vízum nélkül az országban. Ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén javasoljuk felkeresni a Marokkói Királyság budapesti nagykövetségét, ahol pontos információkat kaphatnak a bejelentési kötelezettségekről és az ügyintézésről.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Javasoljuk, hogy az országba érkező magyar állampolgárok fokozottan figyeljenek a betegségek megelőzésére (higiéniás szabályok betartása, nagyobb tömegek elkerülése). Különösen tartsák be a higiéniás elővigyázatosságokat:Sűrű kézmosás szappannal vagy fertőtlenítő oldattal. Köhögés a könyökkötegben/hajlatban és nem a tenyérben. Egyszer használatos zsebkendők használata.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!