Nagy erdélyi körutazás

7 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély 18 történelmi települése, Mátyás király szülőháza és a Peles-kastély. Erdély csodái: Tordai hasadék, Gyilkos-tó. Hangulatos, zenés vacsoraest a csángóknál.

FőoldalEurópaRomániaErdélyNagyváradNagy erdélyi körutazás

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. Nap: Szeged (Pécs) – Budapest – (Miskolc) – Ártánd – Nagyvárad – Kolozsvár (450 Km)​
Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonok sort és a Püspöki palotát is megtekintjük. Busszal megyünk be a központba. A Sebes-Körös hídján átsétálva a színház épületét láthatjuk, ezt követi a sétálóutca. Itt rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához megyünk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb királyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bolyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy belvárosi **** szállodában, vacsora.

2. Nap: Segesvár – Székelyudvarhely – Csíkszereda (280 Km)​
Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt reggel pótoljuk, majd továbbutazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus napjának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Ezt követően Szejkefürdőre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye. A dombtetőn lévő síremlékhez 14 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitness terem…)

3. Nap: Szt. Anna-tó – Csíksomlyó – Gyimesbükk (250 Km)​
Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyimesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legkeletibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műsoros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitiffel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (jelentkezés a helyszínen): 30 €.

4. Nap: Törcsvár (Drakula Kastély) – Sinaia – Brassó (290 Km)
Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Tölcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. sz-ban kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400‑as évek közepén. Ezt követően továbbutazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülőhelye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szobája az érdeklődők számára nem-mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobrokat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó: 7.500,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. Nap: Békás-szoros – Gyilkos-tó – Parajd – Korond – Marosvásárhely (180 Km)
Mai utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utunkat a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó keletkezésének történetét és legendáját. Séta a part mentén, és szabadprogram étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányában. Továbbutazva Korondon, fafaragások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásárolhatunk is. Szováta Erdély leghíresebb fürdőhelye, rövid időtöltés az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órákban érkezünk marosvásárhelyi szálláshelyünkre.

6. Nap: Marosvásárhely – Torda – Toroczkó (190 Km)​
Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, ortodox katedrális, kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehetőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátódombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora.

7. Nap: Nagyenyed – Gyulafehérvár – Déva – Arad – Budapest (600 Km)
Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk ahol városnézés. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyughelye található. Továbbhaladva a Fejedelmek háza, valamint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunkban. A Maros völgyében haladva érkezünk meg Déva várához. Felvonóval közelítjük meg a vár felső szintjét, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerünk a hely történelmébe is. Délután érkezünk Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Nagylaki határátlépés után érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Fakultatív

Sinaia, Törcsvár kirándulás: 7.500 Ft/fő
Csángó-földi kiruccanás, műsoros vacsoraesttel: 30 €/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Fehéregyházi Petőfi emlékház: 5 RON/fő
Mohos tőzegláp: 5 RON/fő
Fekete temp.: 10 RON/fő
Törcsvár - Drakula kastély: 35 RON/fő
Parajd - sóbánya: 30 RON/fő
Vajdahunyad: 20 RON/fő
Nagyvárad: 5 RON/fő
Helyi idegenvezetés: 10 RON/fő
Segesvár templom: 5 RON/fő
Szent Anna tó: 10 RON/fő
Marosvásárhely: 15 RON/fő
Toroczkó: 10 RON/fő
Sinaia - Peles kastély: 35 RON/fő
Toroczkó: 15 RON/fő
Déva: 10 RON/fő
Brassói székesegyház: 10 RON/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút kb. reggel 6:30
Debrecen (Budapest után) Kishegyesi úti Tesco parkoló kb. reggel 8:00
Dunaújváros Dechatlon parkoló kb. reggel 5:00
Füzesabony (Budapest után) Maklári körforgalom, MOL-kút kb. reggel 8:45
Gyöngyös (Budapest után) Régi 3-as út, Lukoil kút kb. reggel 8:15
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló kb. reggel 5:15
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló kb. reggel 4:45
Miskolc (Budapest után) Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló kb. reggel 3:45
Nyíregyháza (Budapest után) Vasútállomással szemben PROFI parkoló kb. reggel 9:00
Pécs Domus parkoló kb. reggel 3:00
Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem kb. reggel 4:00- 4:15
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút kb. reggel 4:00
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló kb. reggel 2:00
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút kb. reggel 4:30
Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút kb. reggel 5:00
Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló kb. reggel 1:40

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. (3. napon reggeli + fakultatív vacsora)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
nélkül>
Miskolc
2018. máj. 3
5.0
Dobos Árpád idegenvezető, mind emberileg, mind szakmailag a maximumot nyújtotta.
<név nélkül>
Piliscsaba
2015. máj. 9
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat. A program mindenben megfelelt az elvárásainknak. Kádár Zsolt igazi vendégszerető "házigazdánk" volt. Felkészült, barátságos, közvetlen, figyelmes,türelmes. Az autóbusz vezetőnk biztonságosan közlekedett. Barátságos, megbízható, figyelmes volt velünk. A szállás minősége számunkra nem volt megfelelő. Életkorunknál fogva a 7. emeleti / lift hiánya, nem működött/
szobák megközelítése nehézséget okozott. Továbbá a fürdőszobák nem voltak zuhanyzósak, így a tisztálkodás is nehézségekbe ütközött.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!