Namíbia - Botswana - Zimbabwe

Busmanok földjén, Viktória vízesés, Okavango delta 14 napos afrikai körutazás

Namíbia 1990-től független köztársaság dél-nyugat Afrikában, az Atlanti-óceán partján. Nagyon egyedi tájai és állatvilága miatt a turisták által egyik leglátogatottabb afrikai országnak számít. Azért is közkedvelt, mivel jó közbiztonságú, konszolidált politikai helyzetű ország, mely szinte teljesen mentes a veszélyektők is.

FőoldalAfrikaNamíbiaNamíbia - Botswana - Zimbabwe

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

Közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel,elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel,magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető, BBP utasbiztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek,Vízumköltségek, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek,nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (helyszínen fizetendő)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 16 fő

1. nap: Budapest
Elrepülés Budapestről átszállással Windhoekba, Namíbia fővárosába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Windhoek (Namíbia) – Namutoni – Etosha Nemzeti Park
Megérkezés a déli órákban Namíbiába, ahol Afrika legelképesztőbb tájegységeit láthatjuk. Az egykor Délnyugat-Afrika néven ismert ország 1990-től független köztársaság. Fővárosa, amely egyben az ország legnagyobb városa, Windhoek 1650 méter magasan fekszik egy hegyekkel körülzárt völgyben. Északról az Eros-hegység, délről pedig az Auas-hegység határolja. Érkezést követően utazás az Etosha Nemzeti Parkba, Namutoniba. Útközben láthatunk olyan jellegzetes helyi kisvárosokat, mint Okahandja és Otjiwarongo. Okahandja még napjainkban is a legfontosabb központ a Herero nép számára. Vacsora. Szállás Namutoniban, az Etosha Nemzeti Parkban.

3. nap: Namutoni – Okaukuejo - Etosha Nemzeti Park
Reggeli, majd meglátogatjuk a Namutoni Erődöt. Fort Namutonit 1903-ban építették a németek Sir Francis Galton és Charles Anderson afrika-kutatók 1851 évi táborhelyének romjain. Ezután délután transzfer a nemzeti park másik oldalára. Vacsora. Szállás Okaukuejo-ban, az Etosha Nemzeti Parkban.

4. nap: Etosha Nemzeti Park – Erongo – Swakopmund
Reggeli után az egyedülláló Etosha Nemzeti Park felfedezésével töltjük a délelőttöt. Hatalmas só-sivataggal, változatos növényzettel és gazdag vadvilággal rendelkezik. Ezt követően utazás az Erongo régión keresztül a terület székhelyébe, Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben láthatjuk a 2350 méter magas gránit hatású Erongo-hegyet. Érkezés délután Swakopmundba. A város a német gyarmati időkben Namíbia legfontosabb kikötővárosa volt, valamint az építészetben is még mindig erős német hatás érezhető. Vacsora. Szállás Swakopmundban.

5. nap: Walvis-öböl – Swakopmund
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egy part közeli úton haladunk a Namíb-sivatag és az Atlanti-óceán közé ékelődött területen, a Walvis-öbölig. Érkezést követően katamáranba szállunk, majd az öbölben csónakázunk a Pelican Point-félsziget irányába. Utazásunk során bálna, delfin vagy fóka lesen vehetünk részt és különböző vizimadarakat csodálhatunk meg. Visszautazás Swakopmundba, majd a város felfedezése. (A program ára: 16.800 Ft.) Vacsora. Szállás Swakopmundban.

6. nap: Swakopmund – Sossusvlei – Solitaire
Reggeli után utazás Sossusvlei-be, mely a világ legrégebbi sivatagja, a Namíb-sivatag déli részén található, óriási vörös homokdűnés terület. A Sossusvlei nevet gyakran az egész területre használják, mely egyike Namíbia legfőbb látványosságainak. Az itt található dűnék a világ legmagasabbjai között vannak; legtöbbjük 200 méter feletti. A legmagasabb a 380 métert is eléri, így kapta a „Big Daddy” becenevet. Utazás Solitaire-be. Vacsora, Szállás Solitaire-ben.

7. nap: Solitaire – Windhoek
Reggeli, majd visszautazunk Windhoekba. Délután megkezdjük városnézésünket, mely során láthatjuk többek között Khomasdal külvárost, Katuturát és Ludwigsdorfot. Látogatásunk során német stílusú épületekkel szegélyezett utcákat láthatunk, melyek Namíbia gyarmati múltjára emlékeztetnek. Vacsora és szállás Windhoekban.

8. nap: Windhoek – Maun (Botswana)
Reggeli, majd utazás egész nap autóbusszal Botswanába, Maunba, mely az UNESCO Világörökség részét képező Okavango Természetvédelmi Terület fővárosa. Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Maun-ban.

9. nap: Okavango Delta – Maun
Reggeli után egésznapos kirándulás kenuzással a világ legnagyobb szárazföldi deltájánál, az Okavango-nál. Az Okavango Delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A környékén Afrika állatvilágának széles skálája él. Napközben ebéd. Szállás Maun-ban.

10. nap: Maun – Nata – Kasane
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Nata felé. Változatos élőhelyek mentén, a végtelen, száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Továbbutazunk Zimbabwe határának mentén, és kb. még 4-5 óra utazás után elérjük új úticélunkat, Kasane-t, mely Botswana, Namíbia, Zimbabwe és Zambia négyes határának közelében fekszik. (Egész napos utazás) Vacsora. Szállás Kasane-ban.

11. nap: Chobe Nemzeti Park – Kasane
Reggeli után egésznapos kirándulás: a Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén. Méretét tekintve az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja, állatvilágát tekintve pedig a legváltozatosabb. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Napközben szafarin veszünk részt a nemzeti parkban és rövid csónakázással zárjuk napunkat. Vacsora. Szállás Kasane-ban.

12. nap: Kasane – Viktória-vízesés (Zimbabwe) – Zambezi-folyó
Reggelit követően rövid utazás és határátkelés  után érkezünk meg Zimbabwe-be. Afrikai utazásunk egyik fénypontja, a Victoria Falls Nemzeti Park meglátogatása. Az  UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosi-oa-Tunya, melynek jelentése „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki.  Délután hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora. Szállás a Viktória-vízesésnél.

13. nap: Viktória - vízesés
Reggeli, délelőtt transzfer a repülőtérre és 2 átszállással hazaindulás. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén..

14. nap: Hazaérkezés
Hazaérkezés Budapestre a déli órákban

További információ

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel,elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel,magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető, BBP utasbiztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek,Vízumköltségek, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek,nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (helyszínen fizetendő)

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Vízum díja, kilépési illeték
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, Belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések.

A 280 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló ajánlott: 5 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
280 USD/fő, Borravaló: 5 USD/nap/fő
Előleg: 

I. részlet:       előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

II. részlet:      kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:     fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben bérelt busszal, hajóval.

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Szállás: 

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban és lodge-ban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat. Sajnos a közbiztonság hagy maga mögött némi kívánnivalót, de ha elővigyázatosak vagyunk, és nem kérkedünk a pénzünkkel, esetleg az aranyóránkkal, akkor csak kellemes élményekkel fogunk hazatérni. A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
Időjárás: 
Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. Nyugat-Kenya és az óceánpart egész évben forró és csapadékos.
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 4x2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Malária tabletta szedése javasolt. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!