Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.09.29.-10.08.

10 napos körutazás Portugáliában

Töltődjön fel napsütéssel, színekkel, az óceán illatával és különleges élményekkel Portugáliában! Ősz eleji körutazásunk során felfedezzük Lisszabon hét dombra épült nevezetességeit és helyi étteremben fadót hallgatunk; meglátogatjuk az ország leghíresebb világörökségi helyszíneit és a portugál gótika Mánuel stílusú remekeit; felkeressük Coimbra világhírű egyetemi campusát; bort kóstolunk és sétahajózunk Portóban; meghódítjuk az újonnan megnyitott, világ leghosszabb gyalogos függőhídját Aroucában és gondolázunk Portugália Velencéjében. Vajon helytálló-e a híres portugál mondás: "Lisszabon szórakozik, Coimbra tanul, Porto dolgozik, Braga imádkozik"? Utunk során erre is választ kapunk.

FőoldalEurópaPortugáliaCabo da RocaNapfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.09.29.-10.08.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Repülőtéri illetékek
Személyenként egy kézipoggyász (max. 40×25×20 cm)
Utazás különbusszal Portugáliában
Öt éjszaka szállás Lisszabonban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Négy éjszaka szállás Portóban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Reggeli
Belépőjegyek a program szerint
Lisszaboni fado-est vacsorával 
Portói borkóstolás vacsorával
Sétahajózás Portóban és Aveiróban
Magyar idegenvezetés Portugáliában (a repülőút egyénileg történik)

Alapár nem tartalmazza

Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő
Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
Minimum csoportlétszám: 15 fő.
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő.
Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 35. napig történő útlemondás esetén 90 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 15 fő.

szeptember 29. péntek
Elutazás Budapestről a Ryanair légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (05:45-08:35). Első élményeinket az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor kilátópontnál szerezhetjük, ahonnan kivételes városi kilátásban gyönyörködhetünk. Ezután a híres Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Itt egyénileg betérhetünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Délután transzfer a szállodába, szállás elfoglalása, majd este Fado műsor három fogásos vacsorával. A fado teljes mértékben tükrözi a portugál nép esszenciáját; a tengerészek és brazil rabszolgák énekei keverednek a helyi népi zenei hagyományokkal, témája pedig a "saudade", azaz az elvágyódás, a szerelem, a nosztalgia, a boldogság, a bánat - tehát mindannyiunk számára jól ismert érzések, melyekkel átélhetjük a zenei előadást.

szeptember 30. szombat
Délelőtt tovább ismerkedünk Lisszabonnal: felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rátekintünk a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Délután szabadidő, tetszés szerint felszállhatunk a híres 28-as villamosra vagy akár ellátogathatunk az 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjába, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídjára. A park közelében lehetőség van szabadidőnkben shoppingolni, megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 22 EUR, 12 év alatt 15 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 9,00 EUR, 12 év alatt 6 EUR) is a város felett (kombinált jegy Ocenárium és libegő felnőtt oda-vissza jegy: 28 EUR, 12 év alatt 19 EUR). Szállás Lisszabonban.

október 1. vasárnap
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol felfedezzük Quinta da Regaleira varázslatos kertjét, megnézzük a híres Nemzeti Palotát (belépés egyénileg, felnőtt belépő: 10 EUR) és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Szállás Lisszabonban.

október 2. hétfő
Egész napos program: Óbidos és környéke. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Itt hagyományos módon, kis csokoládé csészében kóstolhatjuk meg a portugál meggylikőrt, a ginjinhát. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, ahol az arany homokos part és a szörfösök közkedvelt hullámai mellett kiváló halat is kóstolhatunk. Ezután Batalha városába utazunk, ahol az ország legnagyobb gótikus templomába, a világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária kolostorba látogatunk. Szállás Lisszabonban.

október 3. kedd
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Évora és Arrábida Nemzeti Park. Reggeli után elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökségéhez tartozó óvárost, a gótikus Székesegyházat és a Csontkápolnát. Ezután Palmela középkori várához utazunk, ahonnan csodálatos körpanorámával a Setúbal-félszigeten akár Lisszabonig is elláthatunk. Ezt követően az Arrábida Nemzeti Park James Bond filmjeleneteiben is szereplő, festői útvonalán haladunk végig, több kilátóponttal. Az út legvégén megtekintjük a Cabo Espichel világítótornyot és a délnyugati partvidék óceánba futó sziklafalát. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Szállás Lisszabonban.

október 4. szerda
Észak-Portugália felé vesszük az irányt és a volt portugál székhelyre, Coimbrába utazunk. A városban található Európa legrégebbi és az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó egyeteme. A világhírű campus bejárását követően sétálunk a városban a két kiemlekedő látnivaló, az új (Sé Nova) és a régi katedrális (Sé Velha) érintésével. Utunk következő állomása Porto, Portugália második legnagyobb városa, mely Lisszabontól kb. 300 km-re északra, az Atlanti-óceán partvidékén és a Duero folyó tölcsértorkolatának északi partján fekszik. A Cidade das Pontes, azaz a hidak városát 2017-ben Európa legjobb úti céljának szavazták, 2001-ben Európa kulturális fővárosa volt, a színpompás Ribeira történelmi belváros pedig az UNESCO világörökség része. Buszos panoráma városnézést követően szállás elfoglalása Portóban.

október 5. csütörtök
Reggelit követően Portóval ismerkedünk, megállóink: a város jelképeként ismert Papok tornya és temploma, Katedrális, Tőzsdepalota (belépés időszakosan engedélyezett, lehetőség esetén belépő 10 EUR/fő, mely helyszínen fizetendő), Ribeira-negyed, Santa Catarina vásárlóutca. Délutáni hajókirándulás Portóban (50 perc) a Duero folyón, majd transzfer Vila Nova de Gaia borházaihoz, borkóstóló és három fogásos vacsora helyi étteremben. Szállás Portóban.

október 6. péntek
Szabad program Portóban vagy egész napos fakultatív program: Braga és Guimarães. Braga, a "portugál Róma", az ország legrégebbi keresztény vallási központja és mintegy 300 templom otthona. Az ezek közül két legjelentősebbet mi is felkeressük, melyek az ország legidősebb Sé katedrálisa (innen ered a portugál mondás "Régebbi, mint a bragai Sé"), illetve az UNESCO világörökségéhez tartozó Bom Jesus búcsújáró temploma és annak felvezető monumentális lépcsősora. Guimarães - az első portugál király I. Alfonz szülővárosa és az újonnan megszületett Portugál Királyságnak első fővárosa, azaz a "Bölcsőváros" - középkort megidéző óvárosa szintén UNESCO világörökséghez tartozik. Látogatásunkkor itt kívülről megtekintjük a 10. századi középkori várát, az Olajfa teret és a Paço dos Duques de Bragança palotát. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). Szállás Portóban.

október 7. szombat
Napunkat Arouca város mellett található, nemrégiben megnyitott, a világ leghosszabb gyalogos függőhídjának, az 516 méter hossszú 516 Arouca hídnak a meghódításával kezdjük. A Paiva folyót 175 méter magasan átívelő híd mellett kiépített gyalogösvényen, szurdokok és vízesések mentén sétálunk a környéken (a sétaút max. 8 km). Délután Portugália Velencéjének is tartott Aveiróba utazunk, ahol szecessziós épületei között rövid sétát teszünk, majd a város csatornáin ringatózó színes moliceiros (eredetileg a moliço-t, a hínárt begyűjtő) kishajóin gondolázva búcsúzunk Portugáliától. Szállás Portóban.

október 8. vasárnap
Reggelit követően átutazunk Lisszabonba. Útközben érintjük a bájos portugál kisvárost, Leiriát és a világhírű zarándokhelyet, Fátimát. Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen járattal (19:15-23:55).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Portugália legjava és leghíresebb látványosságai, belépőkkel az árban
  • 7 UNESCO Világörökségi helyszín meglátogatása: Szent Jeromos-kolostor és a Belém torony Lisszabonban, Győzelmes Szűz Mária kolostor Batalhában, Sintra kultúrtáj, Évora történelmi központja, Porto Ribeira negyede, Coimbra egyetemi épületegyüttese, Braga Sé katedrálisa és Guimarães óvárosa
  • Fado-est vacsorával Lisszabonban és vacsora borkóstolóval Portóban
  • Sétahajózás Portóban és Aveiróban
  • Kirándulás a nemrégiben megnyitott, világ leghosszabb 516 Arouca gyalogos függőhídjához

Szállás

Szálloda Lisszabonban: Hotel Príncipe Lisboa***
Szálloda Portóban: Porto City Hotel***

Fakultatív

Egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais.A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő).
Egész napos fakultatív program: Évora és Arrábida Nemzeti Park. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő). 
Egész napos fakultatív program: Braga és Guimarães. A program ára: 85 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Repülőtéri illetékek
Személyenként egy kézipoggyász (max. 40×25×20 cm)
Utazás különbusszal Portugáliában
Öt éjszaka szállás Lisszabonban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Négy éjszaka szállás Portóban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Reggeli
Belépőjegyek a program szerint
Lisszaboni fado-est vacsorával 
Portói borkóstolás vacsorával
Sétahajózás Portóban és Aveiróban
Magyar idegenvezetés Portugáliában (a repülőút egyénileg történik)

Alapár nem tartalmazza: 

Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő
Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
Minimum csoportlétszám: 15 fő.
Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő.
Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 35. napig történő útlemondás esetén 90 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon közvetlen járattal
Személyenként egy kézipoggyász (max. 40×25×20 cm)

Szállás: 

Szálloda Lisszabonban: Hotel Príncipe Lisboa***
Szálloda Portóban: Porto City Hotel***

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon! Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a. Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!