Nepál körutazás

9 napos körutazás Nepálban

Utazásunk során Bhaktapurban felkeressük a Durbar teret, a Malla uralkodók palotájával, Taleju szentélyével, ellátogatunk a Chitwan Nemzeti Parkba az egyszarvú rinocérosz és a bengáli tigris utolsó természetes élőhelyére. Hajókázunk a Phewa-tavon és a Davis-vízesést is megtekintjük.

FőoldalÁzsiaNepálKathmanduNepál körutazás

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket, BBP biztosítást, közlekedés közlekedés légkondicionált autóbusszal, kisbuszokkal, csónakkal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, a Chitwan Nemzeti Parkban bungalowkban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket üzemanyag felárral, sztornó biztosítást, belépőket, borravalókat, a vízumok díját.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 18 fő 13-17 fő közötti felár: 12.000 Ft

Tervezett program:

1. nap: Budapest
Elrepülés Budapestről átszállásokkal Nepál fővárosába, Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Delhi – Kathmandu – Kathmandu-völgy – Bhaktapur
Érkezés Delhibe, majd továbbrepülés Kathmanduba menetrendtől függően. Érkezést követően kirándulás Bhaktapurba, mely város építészeti emlékei az UNESCO Világörökség részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Dattatraya és a fazekasok terére. Végezetül megnézzük Boudhanat sztúpáját, a világ legnagyobb ilyen létesítményét és búcsúzóul részt veszünk egy buddhista szertartáson, ahol áldásban is részesülünk. Vacsora és szállás Kathmanduban.

3. nap: Kathmandu – Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után folytatjuk utunkat a Chitwan Nemzeti Parkba. Szállásunk elfoglalása után ebéd, majd körülnézünk a környéken. Délután felkeresünk egy, a Radjaszthanból menekült Tharu nép lakta falut, és ellátogatunk egy elefántiskolába. Vacsora és szállás a nemzeti parkban, bungalowban.

4 nap: Chitwan Nemzeti Park
Reggeli. A Chitwan Nemzeti Park a Himalája lábainál fekvő, 1984 óta UNESCO védelem alatt álló, 93.200 hektár területű nemzeti park, India és Nepál határán. Flórája és faunája rendkívül gazdag. Különlegességét annak köszönheti, hogy az egyszarvú rinocérosz és a bengáli tigris utolsó természetes élőhelye. A nap folyamán ismerkedés a dzsungellel elefántháton, kenuval. Napközben ebéd. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

5. nap: Chitwan Nemzeti Park – Pokhara – Phewa-tó
Reggeli után utazás Pokharába, Nepál második legnagyobb városába. Pokharából lenyűgöző panoráma nyílik a Himalája hófödte csúcsaira. Érkezést követően hajókázás a Phewa-tavon. A Phewa-tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült, szombatonként hívek árasztják el a pagodát, hogy állatáldozatokkal engeszteljék ki az istenséget. Később megnézzük a Barahi templomot, amely a legfontosabb vallási emlékmű Pokharában. Vacsora és szállás Pokharában.

6. nap: Pokhara – Davis-vízesés – tibeti tábor
Reggeli után folytatjuk városnézésünket Pokharában. Ezt követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: ellátogatunk a Davis vízeséshez (Patale Chango), majd megnézünk egy tibeti tábort. Délután megtekintjük a bazár közepén található Bindyabasini templomot is, amelyet Bhagwati isten tiszteletére emeltek. (A program ára: 19.800 Ft.) Vacsora és szállás Pokharában.

7. nap: Pokhara – Katmandu
Reggeli után visszautazás Kathmanduba. Délután megtekintjük Pashupatinathot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. A Gangeszbe torkolló Bagmati-folyó ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Vacsora egy városi étteremben, miközben megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is és szállás Kathmanduban.

8. nap: Kathmandu-völgy – Swayambhunath – Patan – Kathmandu
Reggeli, majd Kathmanduban Palota teret látogatjuk meg – az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunathot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar téren. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

Kathmandu-völgy

Chitwan Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Fakultatív programlehetőség: ellátogatunk a Davis vízeséshez (Patale Chango), majd megnézünk egy tibeti tábort. Délután megtekintjük a bazár közepén található Bindyabasini templomot is, amelyet Bhagwati isten tiszteletére emeltek. 
A program ára: 19.800 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket, BBP biztosítást, közlekedés közlekedés légkondicionált autóbusszal, kisbuszokkal, csónakkal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, a Chitwan Nemzeti Parkban bungalowkban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket üzemanyag felárral, sztornó biztosítást, belépőket, borravalókat, a vízumok díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízumok és engedélyek.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni vízum, kb.: 25 USD/fő
Belépők és a program szerinti étkezések: 215 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
215 USD/fő
Előleg: 

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

 Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

III. részlet:  fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Kathmanduba.

Szállás: 

Elhelyezés: jó minőségű, középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Himalája az eurázsiai hegységrendszer része, amely a Tibeti-fennsík és az indiai szubkontinens között húzódik. Itt található a Föld legmagasabb hegycsúcsa, a körülbelül 8850 méter magas Csomolungma (angol nevén Mount Everest). Nepál egy óriási kaleidoszkóp. Csupa látvány, csupa hangzavar és csupa érzelem. A páratlan kulturális és természeti látnivalók tárháza. Különleges aurája a világ minden tájáról ide csábítja a zarándokokat és látogatókat. De a bátor túrázók ritka levegőjű, magaslati Paradicsoma is. Az időeltolódás a közép-európai időhöz képest 3 óra 45 perc nyáron, és 4 óra 45 perc a téli időszámítás alatt
Időjárás: 
Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben a sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva - és ereszkedve lefelé - az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! A magyar turisták vízumkötelesek Nepálban. A vízumot nem szükséges előre beszerezni, erre lehetőség van érkezéskor a katmandui repülőtéren vagy a határátkelőhelyeken. Egy űrlapot kell kitölteni és egy igazolványképet csatolni hozzá. Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában utazhatnak be a Bhutáni Királyságba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésér
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés viszonyok messze elmaradnak az európai normáktól, amely táptalajt biztosít a legkülönfélébb betegségeknek. Érdemes az utazóknak hepatitis A és B elleni védőoltást felvenniük utazás előtt, illetve a helyszínen ügyelni arra, hogy ne fogyasszanak nyers és hideg ételeket, valamint kerüljék a csapvizet! A malária is folyamatosan jelen van India csapadékosabb, trópusi klímájú részein. Érdemes ellene gyógyszerrel védekeznünk. Az országban szintén előfordul a dengue láz, amelyet a maláriához hasonlóan szúnyogok terjesztenek. A betegség ellen nem létezik védőoltás, így nagyon fontos, hogy gyakran kenjük be magunkat szúnyogriasztó krémekkel, és hálóval lefedett fekhelyen aludjunk. Indiában előfordultak madárinfluenzás megbetegedések is, de az utazókat ez a fertőzés kevésbé érinti. Azok, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek a helyiekkel, kérjenek ismétlő oltást a gyermekkorban megkapott polio vakcinából is. Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!