Portugál el Camino zarándokút kerékpárral

14 napos kerékpártúra a Szent Jakab zarándokúton

Santiago de Compostela városába több zarándokút vezet! Idén ősszel Lisszabonból indulva a vidéki Portugálián biciklizünk keresztül és Portó érintésével érkezünk meg Szent Jakab várásába.
Egyedülálló kerékpártúra vár rád, ha velünk tartasz!

-8%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaSpanyolországPortugál el Camino zarándokút kerékpárral

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős utazás 
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 
8 % kedvezmény 12 főig !
 

Alapár tartalmazza

a kerékpárok és a felszerelés szállítását Magyarországról, a kísérő autó költségét a kerékpártúra során, a kerékpáros túravezetést, valamint teljes körű Asszisztencia szolgáltatásunkat (kerékpár-szervizelés, mentés, probléma esetén kísérő autóban utazás).

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, a szállásokat (választható kategória!), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az esetleges kerékpárbérlést és a biztosításokat.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
hostel/vendégház
Létszám: 
10 - 18 fő

Nehézség:

A napi távok 35-75 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A zarándokút hossza cirka 650 kilométer, amely a kitérők miatt több is lehet. Az út nehézsége a sorozatterhelésből az utak változatos minőségéből adódik, illetve az emelkedő szakaszok is igénybe veszik a szervezetet. Ha azonban valaki elfárad és szeretne egy napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni. Ha elhatározod, hogy jelentkezel, próbálj legalább heti két-három alkalommal bringázni vagy futni. Egyéb állóképességi sportok is segítik a felkészülést. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos.

1. nap -  Budapest, Lisszabon 
2. nap -  Lisszabon, Azambuja (60 km)
3. nap -  Azambuja, Golegá (65 km)
4. nap -  Golegá, Tomar (30 km) 
5. nap -  Tomar, Rabacal (64 km)
6. nap -  Rabacal, Mealhada (54 km)
7. nap -  Mealhada, Sáo Joáo da Madeira (74 km)
8. nap -  Sáo Joáo da Madeira, Porto (38 km)
9. nap -  Porto, Barcelos (55 km)
10. nap - Barcelos, Tui (74 km)
11. nap - Tui, Caldas de Reis (75 km)
12. nap - Caldas de Reis,Santiago de Compostela (45 km)
13. nap - Santiago de Compostela/Finisterre
14. nap - Santiago de Compostela, Budapest

 

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» El Camino zarándokút két keréken biciklitúra - 14 nap

Részletes program
1. nap - Budapest, Lisszabon

Reggel a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről indulunk Portugáliába.  A lisszaboni repülőtéren várnak ránk túravezetőink, akik egy belvároshoz közeli vendégházba szállítják csapatunkat. A szállás elfoglalása után megbeszéljük a Camino kerékpártúra programját, a délutánt pedig Portugália híres fővárosában töltjük. Egyénileg keressük fel a város nevezetességeit. Szállás: Lisszabon

2. nap - Lisszabon, Azambuja

Reggeli után elindulunk a nagy kalandra! Elhagyjuk lisszaboni szállásunkat és a Tejo-folyó széles tölcsértorkolata mellet haladva indulunk el a Camino ösvényén. Megcsodáljuk a Vasco de Gama hidat, amely Európa leghosszabb hídja, majd a parti utat követve kerékpározunk. Lisszabon határában a szárazföld felé fordulunk és az apró Trancao-folyó vonalát követve bringázunk jól járható murvás útszakaszon. Alverca kisváros határában újra aszfaltos úton haladunk. Ebédünket a kisváros egyik éttermében fogyasztjuk el, majd a vasút vonalát követve alsóbbrendű utakon bringázunk mai célállomásunkig, Azambuja településig. Itt lesz a mai szállásunk a város egyik panziójában. Táv kerékpárral: 65 km, Szállás: Azambuja

3. nap - Azambuja, Golegá

Azambujában reggel beszerezzük a helyi zarándokszálláson a pecsétünket, majd tovább követjük a Tejo-folyó vonalát. Utunk alsóbbrendű bitumenes utakon vezet Porto de Muge településig, ahol közvetlen a folyópartra kanyarodik az ösvény. A hangulatos faluban megállhatunk egy frissítőre, majd egy jól biciklizhető murvás szakasz vár ránk a dombon fekvő Santarém városig. Útközben gyakran látunk Camino jeleket, mert ezen a szakaszon együtt fut a Santiagoi és a Fatimai zarándokút.  Santarém lesz déli pihenőnk, amely egy hangulatos tartományi főváros. Érdemes felkeresni katedrálisát és mór erődjét, ahol fantasztikus panoráma fogad minket. A délutáni szakasz apró vidéki településeket érint, majd eléri mai szállásunkat Goléga városkában. 
Táv kerékpárral: 65 km, Szállás: Goléga

4. nap - Golegá, Tomar, Fatima, Tomar

A mai napon egy rövid kerékpározás vár ránk Tomarig. A városba egy könnyebb, aszfaltos, de forgalmas és egy forgalommentes, de igen nehéz murvás útszakasz vezet. A várost a templomos lovagok tették híressé, akik itt rendezték be rezidenciájukat. A Convento de Cristo erőd a város fölé magasodva uralja a vidéket. Felkereshetjük a hangulatos város nevezetességeit, majd a késő délutáni órákban átbuszozhatunk a mintegy 45 kilométerre fekvő keresztény zarándokhelyre, Fatimába. Akinek van kedve, Tomarból egy rövid pihenő után átbringázhat Fatimába, majd onnan visszaszállítjuk tomari szállásunkra. 
Táv kerékpárral: 30 km/75km, Szállás: Tomar

5. nap - Tomar, Rabacal

Reggel elhagyjuk a hangulatos Tomart. A város után egy kb. 5 kilométeres, bringával nehezen járható erdei szakasz következik. Néha le kell szállnunk kerékpárunkról, hogy egy-egy szakaszon átjussunk, ám a Nabao-folyó völgyében vezető zarándokút természeti szépsége kárpótol minket a nehézségekért! Casais településtől kis forgalmú, aszfaltos útszakaszon halad a Camino Alvaiázere kisvárosig, majd innen Rabacal településre. Itt lesz mai szállásunk egy hangulatos vidéki vendégházban. Táv kerékpárral: 64 km, Szállás: Rabacal

6. nap - Rabacal, Coimbra, Mealhada

A ma nap egy nagyon szép szakasszal kezdődik. Hangulatos vidéki tájon bringázunk. Rabacal környékén egykor római kolóniák telepedtek le, ezért a mai napig nagyon sok római kori emlékkel találkozik itt az utazó. Alsóbbrendű aszfaltos útszakaszok és káprázatos eukaliptusz erdőben vezető ösvények váltják egymást Coimbráig. Ez a hangulatos kisváros a Mondego-folyó partján fekszik. Pezsgő belvárosában rengeteg bár és étterem várja a turistákat és fantasztikus látnivalók a zarándokokat. Püspöki székesegyháza a legszebb román kori épület egész Portugáliában, a város felett magasodó impozáns Szent Klára kolostorban pedig  az Árpád-házi Portugáliai Szent Erzsébet nyughelye. Coimbrából egy haladós 25 kilométeres útszakasz vár ránk mai szállásunkig.
Táv kerékpárral: 54 km, szállás: Mealhada

7. nap - Mealhada, Sáo Joáo da Madeira

A mai napon megismerkedhetünk a vidéki Portugália kisvárosaival. Mealhada és Sáo Joáo da Madeira között túlnyomórészt bitumenes útszakaszokon haladunk, de egyre több helyen találkozunk macskaköves szakaszokkal. Természetesen elmaradhatatlan az eukaliptuszerdő, amely végigkíséri portugál túránkat. Az estét Sáo Joáo da Madeira településen töltjük. Táv kerékpárral: 74 km, szállás: Sáo Joáo da Madeira

8. nap - Sáo Joáo da Madeira, Porto

Ma egy rövid kerékpározás vár ránk az ország talán leghíresebb városáig, Portóig. A Douro-folyó tölcsértorkolatában fekvő város az utóbbi időben rengeteg turistát vonz. A zarándokutunkat mi is úgy alakítottuk, hogy a délelőtti tekerést követően legyen időnk felfedezni a méltán híres várost. Amit érdemes felkeresni: régi kikötő (Mole des Cais da Ribiera), a folyópart, a Ribeira negyed, a történelmi városmag utcái, a régi tőzsde, és természetesen a katedrális (Sé). A Douro-folyó bal partján a borkóstolós negyed (Vila Nova de Gaia) várja a turistákat, ahol akár hajókázásra is be lehet fizetni.
Táv kerékpárral: 38 km, szállás: Porto

9. nap - Porto, Barcelos

Reggel nem kell korán indulnunk. Lesz még időnk kalandozni a belvárosban, mielőtt útnak indulunk a zarándokúton Santiago felé. Portoban kétfelé ágazik a Camino. A Parti út az óceán vonalát követi, a Central út pedig a szárazföld belsején halad keresztűl. Mi a szárazföld belsejében kígyózó történelmi városokat érintő, Central ösvényt járjuk végig Szent Jakab városáig. Miután elhagytuk Porto vonzáskörzetét, hangulatos vidéki tájon bringázunk murvás és alsóbbrendű műutakon haladva Barcelosig. A portugáliai kakas szimbólum legendája innen származik, amit majd megismerünk a városi sétánk során. 
Táv kerékpárral: 55 km, szállás: Barcelos

10. nap - Barcelos, Puente de Lima, Tui

Barcelost magunk mögött hagyva hangulatos erdei utakon  bringázunk. Kellemes tájakon, nagyon szép falvakon és dimbes-dombos vidéken keresztül vezet az utunk Puente de Lima városába. A Lima-folyó partján fekvő impozáns városkában megebédelhetünk, majd fantasztikusan szép hegyvidéki terepen haladva folytatjuk utunkat a spanyol határ irányába. Valenca kisvárosnál érjük el a határt képező Minho-folyót, amin átgurulva Spanyolországba érkezünk. Szállásunk a közvetlenül a határ mwntén fekvő Tui igen hangulatos történelmi kisvárosában lesz. Táv kerékpárral: 74 km, szállás: Tui

11. nap - Tui, Caldas de Reis

Egy kicsit megváltozik a világ, miután áthalad az ember a portugál-spanyol határon. Nekünk, zarándokoknak feltűnő változás, hogy gyakoribbak a camino jelek és a bárok :-) Ma egy közepesen nehéz szakasz vár ránk Caldas de Reisig. Tui után meseszép erdei részeken halad a zarándokút, majd kisforgalmú aszfaltos szakasz vár ránk Redondela kisvárosig, majd onnan Caldas des Reisig. Táv kerékpárral. 75 km, szállás: Caldas de Reis

12. nap - Caldas de Reis,Santiago de Compostela

Nagy napra virradunk! Utunk utolsó szakasza vár ránk, hogy elérjük célunk és megérkezzünk Szent Jakab városába, Santiago de Compostelába. Rövid, de technikás lesz a mai kerékpározás, megmászunk néhány dombot, majd eukaliptusz erdőben vezet az ösvényünk Santiagóig.  Szent Jakab útja a Plaza de Obradoiro téren ér véget, ahol a Szent Jakab székesegyház tekintélyt és isteni erőt sugárzó épülete tör az ég felé. Mi is ide érkezünk legelőször, hogy hosszú utunk végén elégedetten adjuk át magunkat a hely különleges szellemének. Bejárjuk a katedrálist, majd ellátogatunk a zarándokirodába, ahol kiállítják a névre szóló diplomát, amely bizonyítja utunk, a Camino végigjárását. Táv kerékpárral: 45 km, Szállás: zarándokszállás / panzió

13. nap - Santiago de Compostela

A mai napot Szent Jakab városában töltjük. Kalandozhatunk a város hangulatos, szűk sikátoraiban és részt vehetünk a híres zarándokmisén. Aki szeretne - az utazás opcionális programjaként - egy helyi buszjárattal elutazhatunk a közeli óceánpartra. Az egykori világ szélét, Finisterrét a középkorban és manapság is sok zarándok keresi fel.  Szállásunk ismét Santiagóban lesz. Szállás: zarándokszállás /panzió

Santiago de Compostela, Budapest

A kora reggeli órákban egy menetrend szerinti repülőjárattal utazunk Magyarországra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a kerékpárok és a felszerelés szállítását Magyarországról, a kísérő autó költségét a kerékpártúra során, a kerékpáros túravezetést, valamint teljes körű Asszisztencia szolgáltatásunkat (kerékpár-szervizelés, mentés, probléma esetén kísérő autóban utazás).

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, a szállásokat (választható kategória!), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az esetleges kerékpárbérlést és a biztosításokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Portugáliában és Spanyolországban az árak hasonlóak az itthonihoz. Egy átlagos éttermi étkezés ára átlagosa 7-12 Euro. 

Várható költőpénz szükséglet: 
250 - 350 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő + repülőjegy
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Az utazás részvételi díját 325 Ft/Euro árfolyamig tudjuk garantálni! Amennyiben az Euro/USD árfolyam a kalkulált árfolyamnál magasabb, áremelésére kényszerülhetünk!

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem¬üveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: hálózsák (amennyiben zarándokszálláson alszol), polifoam(matrac), napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs, esetleg esernyő. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide:
Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárra van szükség, mert utunk egy része erdei vagy murvás utakon vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, pumpát, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. 
A kerékpárokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A szervizautó szeptember 26.-án indul Budapestről, ide kell a kerékpárokat eljuttatni. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat szeptember elején értesítjük.

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Lisszabon és a Santiago - Madrid - Budapest útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető.
Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
A repülőjegy várható ára: 95 - 130.000 Ft/fő (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ). A minimális utaslétszám meglétekor kezdjük meg a repülőjegyek megvásárlását!

A túra kiindulópontján, a lisszaboni repülőtéren egy autó várja a résztvevőket.

A kísérő autó a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a csapat felszerelését a napi távok között.

Szállás: 

Igényed szerint választhatod meg, hogy milyen szálláson szeretnéd tölteni az éjszakákat.

1. opció: Utazásunk alatt előzetesen lefoglalt zarándokszállásokon  és panziókban töltjük az éjszakát. A szobák 3-4-6-8 ágyasak. A vizesblokkok esetenként a folyosón találhatóak. Mivel a szállások befogadóképessége korlátozott, előfordulhat, hogy némely szállás helyszíne nem a kiírt településen lesz. Költsége: 124.800 Ft/fő

2. opció: Panziók 2 ágyas szobáiban. Lehetséges, hogy több szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia. Mivel a szállások befogadóképessége korlátozott, előfordulhat, hogy némely szállás helyszíne nem a kiírt településen lesz. Költsége: 149.800 Ft/fő

Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható. Érdeklődj irodánkban.

Étkezés: 
A túra alatt étkezést nem biztosítunk, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron a kerékpározások alatt is mindennap lesz lehetőség vásárlásra, illetve egyes szállásokon főzésre is.
Időjárás: 
A őszi utunkon változékony, enyhe időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg, illetve nagyon meleg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. A út során napközben 15 - 25 C fokra kell számítani.
Csomagolás: 
Irodánk vállalja a csomagok szállítását maximum 20 kilogrammig Magyarországról a túra kiindulópontjára, majd a kerékpártúra végén haza. A csomagokat a napi távok között is a kísérőautó szállítja. A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni. A kerékpárokat egy speciális kerékpárszállítón utaztatjuk ki a túra helyszínére, majd haza.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak a túra által érintett területekre.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!