Római Barangolások

5 napos buszos városlátogatás az örök városban

Róma: Olaszország fővárosa, a klasszikus ókori művészetek védőbástyája, az olasz csizma ékszere! Az örök város egy eleven és nyüzsgő múzeum. Múlt és jelen káprázatos együttélése, ahol a harcias gladiátorok kései utódai fürge kis robogókon cikáznak. Kis ízelítő egy pár napos kis körutazás keretein belül, felfedezve Róma Orvieto és Firenze kulturális és építészeti csodáit.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaRómai Barangolások

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást reggelis ellátással, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

a baleset, betegség, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a félpanziós felárát, a fakultatív programok és belépők árát. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Velence
Kora reggeli indulás Budapestről. Folyamatos utazás a Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Velence közeli szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Szabadprogram vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palotát, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint Európa legszebb szalonja. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz majd rövid szabadidő (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Ár: 30 EUR/fő).

2. nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd elutazás Róma irányába. Érkezés Lazio tartomány fővárosába, az „Örök városba” a kora délutáni órákban. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Utolsó állomásunk Róma jelképe, a Colosseum, melynek megtekintésével zárjuk mai programunkat. (Forum Romanum+Colosseum 25EUR/fő*) Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban.

3. nap: Vatikán-Róma
Látogatás a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel (Ár: 45 EUR/fő*). Délután a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Róma-Orvieto-Montecatini
Folytatjuk római barangolásunkat: a Szt. Pál Bazilika, az ókori Rómában különböző versenyek színhelyéül szolgáló Circus Maximus, a Santa Maria in Cosmedin és az Igazság Szája , majd rövid szabadidő.  A déli órákban búcsú Rómától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvieto. Séta a varázslatos középkori óvárosban, a hangulatos kis utcákon. Megtekintjük az Itália csodájának nevezett csodás Dómot. Ezután kóstolót tartunk a híres orvietói borokból, ahol lehetőség van vásárlásra is. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre. Érkezés Montecatini Terme városába az esti órákban.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Santa Croce, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio, Dóm-Keresztelőkápolna. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő éjszakai órákban.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást reggelis ellátással, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a baleset, betegség, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a félpanziós felárát, a fakultatív programok és belépők árát. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Velence fakultatív kirándulás: 30 EUR
Velence 10 éves korig: 15 EUR
Velence 14 éves korig 20 EUR
Orvietó felvonó: 3 EUR
Vatikán tárlatvezetéssel: 45 EUR
Vatikán 18 év alatt: 37 EUR
Róma tömegközl.: 6 EUR/nap
Firenze/S.Croce: 6 EUR
Orvietó Dóm+Brizio: 3 EUR
Forum+Colosseum 25 EUR
Forum+Colosseum 18 év alatt, 65 év felett: 13 EUR
Idegenforgalmi adó Montecatini: 1 - 1,4 EUR/fő/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu., Koronaőr köz

Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km

Balatonakarattya-Lukoil

Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO

Balatonlelle-Marche

Nagykanizsa-TESCO parkoló

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. Felár ellenében lehetőség van félpanzió foglalására.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
16 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.0
<név nélkül>
Budapest
2016. okt. 3
4.0
A busz amivel mentünk kicsit lerobbantnak tűnt, kicsi volt a hely és nem volt üléseknél külön lámpa. A túravezető tudása kimagasló, de a csapattal való együttműködése néha kissé nehézkes volt. Maga a kirándulás jól szervezett és a sok látnivaló is belefér, de tény hogy alig van szabadidő az utazások között. Velence például összesen maximum 3 óra volt, ami nem igazán sok a városnézésesre és a szabadprogramra is.
<név nélkül>
Oroszlány
2016. júl. 31
4.0
A gazdag, jó program összhatását a folyamatos rohanás rontotta, és jjó lett volna több szabadidő.
Tibor
Nyírbátor
2015. nov. 6
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a csodálatos élményt!
Lajosné
Szarvas
2015. szep. 22
5.0
Nagyszerű 5 napot töltöttünk el a " Római barangolásokon". Az idegenvezetőnkről csak a legekben lehet szólni. Felkészültsége lenyűgöző, nagy mennyiségű ismeretanyagot hallottunk minden egyes helyszínen. Odafigyel minden egyes utasra, figyelmes és segítőkész. Köszönöm családom nevében, hogy ilyen csodában lehetett részünk !
További jó program szervezést!
<név nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
2015. máj. 29
4.0
Egy kellemes utazáson vehettem észt.
Kriszti
Budapest, X. kerület
2014. okt. 28
4.6
Feszített tempójú, de nagyon tartalmas, átfogó képet adott a városokról, történelméről, kultúrájáról. Az idegenvezetők felkészültek minden területen (művészettörténet, kultúra, történelem, gasztronómia, politikai helyzet, életvitel).
Rövidek voltak a szabadprogramok (25-30 perc), de a rengeteg látnivaló melett ez némiképp érthető.
Ajánlom mindenkinek.
Rezsőné
Budapest, II. kerület
2014. szep. 24
3.8
Tisztelt Utazási Iroda ! / TDM /

A szept.17-21-ig tartó utazással kapcsolatban több kifogásunk is felmerült.A szállodákban felkínált vacsora szegényes volt, hiányoltuk az olasz ízeket /paradicsom, saláták, köretek és édességek jellegtelenek voltak ,nem volt gyümölcs és zöldség /

A szállodák kellemesek és tiszták , a reggelik tökéletesek voltak.
A Hotel Belvedere 10 euroért kínálta a wifit, ami a 3 csillagos szállodákban ingyen volt.
Az idegenvezetéssel tökéletesen meg voltunk elégedve, Krisztina és Bea is nagyon nagy tudású és felkészült volt, és nagyon figyeltek mindenkire.

Az autóbusz nem volt túl komfortos, de ezzel még nem is volt probléma, inkább a sofőrökkel kapcsolatban tennék 1-2 megjegyzést. A feladatot teljesítették, de a visszafelé úton elég durván, veszélyesen gyorsan hajtott az egyik /a magasabb és valamivel vékonyabb vezető / valamiért haragudott ránk?! Ezért az út utolsó 6 óráját sötétben és teljes csöndben tettük meg, nem volt hajlandó filmet vetíteni, és zene sem szólt . Nem vitték túlzásba az udvariasságot sem, hazaéréskor pedig kiszórták a csomagokat az utcára.Bezárták a buszt és elindultak a dolgukra. Se viszlát, se jó éjszakát .Így még annak sem örültünk ,hogy talán hamarabb hazaértünk.

Szerencsére ez azért nem rontotta el a kirándulást, de utaztunk már kellemes sofőrrel is, tudjuk a különbséget.
Jól éreztük magunkat, nagy élmény volt a sok látnivaló, köszönjük!

Üdvözlettel:Frey Rezsőné
Katalin
Göd
2014. aug. 1
4.8
Nagyon tetszett az utazás, látszik, nagyon felkészült az Önök utazási irodája, az Idegenvezető nagyon kedves, készséges volt, a gépkocsivezetők udvariasak, a szállások tiszták, jól felszereltek, összességében minden nagyon jó volt.
Köszönöm szépen: Csehné Karvasz Katalin
Brigitta
Kiskunmajsa
2015. szep. 15
4.8
<szöveg nélkül>
Gábor
Rabac
2015. júl. 30
4.0
<szöveg nélkül>
Rómeó
Komló
2015. júl. 30
4.8
<szöveg nélkül>
Krisztián
Kaposvár
2014. okt. 28
4.2
<szöveg nélkül>
Erika
Zalaegerszeg
2014. okt. 23
4.4
<szöveg nélkül>
Katalin
Budapest, I. kerület
2014. szep. 26
4.6
<szöveg nélkül>
Szilvia
2014. szep. 18
4.4
<szöveg nélkül>
Alexandru
Ebes
2014. aug. 4
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!