Schneeberg (2076 méter)

Egynapos gyalogtúra

A Keleti-Alpok hozzánk legközelebb eső, legmagasabb csúcsa a Schneeberg tömb Klosterwappen nevű csúcsa. 2076 méterével impozánsan uralja a tájat. Izgalmas kihívás a nehezebb túrákat kedvelőknek sziklás gerinceivel, meredek kaptatóival, aminek jutalma végül a pazar kilátás.

FőoldalEurópaAlpokSchneeberg (2076 méter)

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a Dürre Wand gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de a buszon együtt utazunk és van lehetőség az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, felvonó árát, az utas, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-29 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű  túra, azoknak ajánljuk akik szoktak mozogni, túrázni, sportolni.

Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Schneeberg kirándulás - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Losenheim (840 méter), Edelweiß hütte (1248 méter), Fadensteig, Klosterwappen (2076 méter), Fadenweg, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk Losenheim falucskába. Felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak és a közeli kis sípálya Salamander ülőliftjével  kényelmesen, csupán percek alatt 840 méterről 1210 méter tengerszint feletti magasságba röppenünk. Innen indulva érintjük az Edelweiß-menedékházat (1248 méter), ahonnan továbbkapaszkodunk a Fadensteig izgalmas sziklás gerincén. Rövid pihenőket tartva fantasztikus panorámával kísérve érkezünk a Klosterwappen (2076 méter) csúcskeresztjéhez ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló csúcsaira, beláthatjuk a szembközti Rax fennsíkot és az alant elterülő völgyek falvait. A csúcsfotó és csúcscsokink elfogyasztása után a Fadenweg ösvényén indulunk lefelé. Hatalmas fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krembel-hüttét, ahol megpihenünk innen továbbhaladva érkezünk vissza a felvonóhoz majd völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra). Táv: 15 km, szint: fel 876 méter, le 876 méter, menetidő: 7 óra

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, felvonó árát, az utas, valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

felvonó: 5 Euro (2017)

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, túrabakancs. Egy 20 - 25 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a túrára. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Menet közben érintünk menedékházat, ahol van lehetőség meleg ételek, szendvicsek, innivaló vásárlására. Minimum 1,5 l. folyadékot hozz magaddal!
Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Vélemények, értékelések
4.9
44 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Erika
Budapest, XI. kerület
2016. aug. 1
5.0
Köszönök mindent, nagyon jól éreztem Magam ezen a túrán!!!
Anita
Komárom
2016. júl. 11
4.8
Nagyon szép helyen vezetett a túránk. Kellemesen elfáradtam, helyenként csak haladónak éreztem a terepet, de lehet, hogy ez az én edzettlenségem miatt volt. A szervezés, a vezetők teljesen profik, még kedves kis ajándékot is kaptunk ügyességünkért! :)
Lilla
Budapest
2016. júl. 11
4.8
Közepesen nehéz túra volt, nagyon változatos tájon. Megfelelő pihenőidő volt, és külön tetszett, hogy mindig bevártuk a csoport végét, a túravezetők nagyon figyeltek mindenkire. Én nagyon jól éreztem magam, ez volt az első túrám az utazom.com-al, de nem ez volt az utolsó :)
Anikó
Budapest, XXI. kerület
2016. júl. 11
5.0
Remek túra, remek szervezéssel, jó társasággal, mindenkinek csak ajánlani tudom! :) Megérte a fáradtságot fölküzdeni magunkat a hegyre, mert bár erős szél kísért minket, a lenyűgözően szép táj kárpótolt mindenért. Külön kiemelném két túravezetőnk, Anita és Csongor segítőkészségét, hozzáállását a csapat tagjaihoz, és Csongor jó humorát is! Nagyon köszönöm a túrát, nagy élmény volt számomra!
<név nélkül>
Székesfehérvár
2016. júl. 11
5.0
Minden tökéletes volt!!
<név nélkül>
Budapest
2016. júl. 10
4.5
Köszönöm szépen a túrát, nagyon jól éreztem magam! Üdvözlettel, Gréti
Barbi
Budapest, XIV. kerület
2015. okt. 2
5.0
Nagyon jó túra volt, dacára annak, hogy nagyon hideg volt és a látótávolság is minimális volt (újra megpróbáljuk nyáron, hátha :) ). A túra nehézségét azonban javasolnám másképp értékelni, kezdőknek semmiképp nem ajánlanám, hosszú és nagyon meredek kaptatók vannak végig, szinte szusszanásnyi időre sem laposodik el a táj...
Róbert
Kalocsa
2015. szep. 30
4.8
A várakozásomat jelentősen meghaladóan nehéz túra volt ez számomra ( persze ez az én erőnléti állapotomnak volt köszönhető... első ilyen túrám, alábecsültem a kihívásokat... egy biztos, ha lehetőségem lesz még hasonló túrákra, erőnlétileg készülni kell), valószínűleg éppen ezért tettszett. A zordon időjárás sem kényeztetett el minket, végül is ez is tettszett. A szervezés, az utaztatás, profi volt, ez is tetszett. Az pedig, hogy minden az előzőekben felvázolt és egyéb hátráltató körülmény ellenére, még a csúcsra is feljutottam, leírhatatlanul jó érzéssel tölt el, még mindig.
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2015. szep. 28
5.0
Kár lett volna kihagyni, de azt hiszem, hogy a panorámáért vissza kell menni. :)
Kati
Budapest, III. kerület
2015. szep. 28
5.0
Nagyon jól éreztem magam ! Remélem hogy nem ez volt az egyetlen utam Önökkel !

Köszönök mindent ! Önöknek sok munkát kívánok !

Tisztelettel : Kati

Lucia
Budapest
2015. szep. 28
4.8
Kiváló túravezetők, jól kiválasztott, a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is biztonságosan teljesíthető útvonal. Kellemes túra volt. Köszönöm.
Tünde
Budapest, VIII. kerület
2015. szep. 28
5.0
Minden rendben volt, pont annyit szenvedtünk a csúcsért, amennyit kellett, tökéletes élmény volt.
(Izomláz játszik azóta is. :-))
Eszter
Pilisborosjenő
2015. szep. 28
5.0
Pontos, hasznos, kielégítő információk szerepeltek a honlapon. A túravezetők jól felkészültek, rugalmasak voltak. A programot hiánytalanul teljesítettük. Nagyon jól éreztem magam.
Renáta
Szentendre
2015. szep. 28
4.8
A túrák nehézségi fokának meghatározása lehetne pontosabb megfogalmazású. Heti 2x-i sportolás mellett is ez a túra számomra nagyon nehéz volt (persze utána boldogság volt, hogy megcsináltam :)).
Andrea
Budapest
2015. szep. 28
4.8
A rossz időjárási körülmények ellenére szépen felvittek minket a túravezetők a Schneeberg tetejére. Nagyon barátságosak, kedvesek segítőkészek voltak. Egyedül a csúcsra való feljutás során volt egy kis bizonytalanság érzete az embernek, ugyanis elég sokan úgy tudták/vélték, hogy ezen a nehéz szakaszon is fogunk visszaereszkedni ( nehéz szakasz alatt az utolsó pár száz métert értem). De szerencsére egy sokkal járhatóbb úton sikerült az ereszkedést megvalósítani. Viszont a Hüttében elég sok ember még kissé aggódva és bizonytalanul csak annyit kérdezett: "Ugyanott megyünk vissza ahonnan jöttünk? Az érdekes lesz." Ha egy kicsit előbb tudtuk volna, hogy biztosan nem azon a szakaszon ereszkedünk vissza, nyugodtabbak lettek volna az emberek. De összességében tényleg minden nagyon rendben volt!!!
<név nélkül>
Érd
2015. szep. 28
4.3
Sajnos az időjárás miatt a túra nagy részéből semmit nem lehetett látni. így az erőfeszítést nem kárpótolta a szép kilátás.De erről senki nem tehet. Nézzük a jó oldalát, legalább nem esett. Magam részéről örülök, hogy teljesíteni tudtam a túrát, mert ez a szintemelkedés nekem nagy kihívás volt. A vezetők figyelmesek voltak és jól egyben tartották a csapatot. Köszönöm az élményt. Nem az első utam volt Önökkel, és nem is az utolsó.
Antal
Budaörs
2015. júl. 5
5.0
Minden jó volt.Máskor is megyünk! Köszönet!
Dani
Kóka
2015. júl. 2
5.0
Olyannyira tetszik ez a Schneeberg túra, hogy idén két sikertelen téli próba után most ismét jelentkeztem rá és sikerült is a feljutás. :) A vezetés mindig profi, csak elsőnek az időjárás szólt közbe, másodszor pedig az egészségi állapotom. (persze visszatérek télen is mert úgy lesz egálban a sportérték. :) ) tehát a Schneeberg nagy kedvenc télen és nyáron is.
László
Budapest, XV. kerület
2015. jún. 29
4.8
Életem első magashegyi túrája volt, ráadásul a névnapomon, így mindennek nagyon jól kellett sikerülnie. Ehhez az iroda és a túravezetők mindent hozzá is tettek, amit lehetett, így az élmény hibátlan lett. A túravezetők nagyon értik a dolgukat, odafigyeltek mindenkire, kedvesen viselkedtek, és olyan tempót diktáltak, amit lehetett bírni, mégsem csúsztunk ki az időből. Ez volt az első túrám ezzel az irodával, de biztosan nem az utolsó.
Zoli
Budapest, XIX. kerület
2015. jún. 29
5.0
Nagyon jó túra volt, igazi magashegyi élmény, a túravezetők pedig profik voltak
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!