Téli túra a Dürre Wand Alpokban

1 napos ausztriai hótalpas túra

Igazi téli élmény hóval borított alpesi réteken, behavazott fenyveseken keresztül, ahol mindenki belekóstolhat a téli túrázás örömeibe.
A könnyű terep, a táj szépsége biztosítja a teljes kikapcsolódást mindenki számára. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaAlpokTéli túra a Dürre Wand Alpokban

Előfoglalási Akció!

10 %-kos kedvezményt kap az első 10 fő jelentkező! A kedvezmény csak a részvételi díj befizetése esetén érvényes!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, és a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket az esetleges síbot bérlést az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35 - 45 fő

Nehézség:

Ez a túránk ajánlott kezdő tél túrázóknak, és akár családokank is.
A túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A  hótalpakat irodánk biztosítja. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, vagy síbottal azt hozd magaddal (hótányérral)! Síbot a helyszínen bérelhető 600 Ft/pár/fő

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva.

Rigler Szilvia
Szilvi majd egy évtizede vezet túrákat. Bringázik, szörfözik, télen síelést oktat. Imádja a hegyeket, az Alpok az olasz Dolomitok tapasztalt túravezetője, de Korzikai túránkon is...
Fekete Erik
Imádok új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölt el, ha erre másokat is motiválni tudok.
Részletes program
1.nap Budapest, Losenheim 700 méter, Mamauweise 957 méter, Sebastian vízesés, Losenheim, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Egynapos hótalpas túránk a Gutensteini Alpok igazi alpesi környezetébe vezet minket. Ösvényünk gyönyörű hóval borított dombok között, hatalmas behavazott fenyveseken keresztül vezet. Menet közben láthatjuk a Schneeberg 2076 méter magas csúcsát, impozáns sziklafalait, és gyönyörködhetünk a havas alpesi tájban. Célunk a Mamauweise menedékház, ahol megpihenünk és megebédelünk. Innen a Schober lábánál álló kis kápolnához túrázunk, majd egy hegyi patakot követve érkezünk el a fantasztikus 20-25 méter magas befagyott Sebestian vízeséshez. A délutáni órákban érkezünk autóbuszunkhoz, majd a késő esti órákban Budapestre.
Táv: 15 km, szint: fel 450 méter, menetidő: 6 óra
Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, és a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket az esetleges síbot bérlést az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10-20 Euro/fő
Előleg: 

Az utazás ára egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!

 

 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A túra során nincs menedékház! Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes holmiaid, élelmed és ivóvized, és a tartalék meleg cuccok.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
26 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.5
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2016. már. 1
4.3
Szerencsés havas időnk volt. A túravezetők jól felkészültek voltak a túrán nem volt semmi gond, érdekes útvonalon vittek minket.
Andrea
Kaposvár
2016. jan. 29
4.8
Még soha nem voltam ilyen túrán, nagyon tetszett, bár az idő kicsit mostoha volt, de legyőztük az akadályokat.

Köszönöm a "lehetőséget", hogy részt vehettem.:-)

Andrea
Zsuzsanna
Budapest, IV. kerület
2016. jan. 27
4.8
Kedves Utazási Iroda!

2016.01.23-i Dürre Wand hótalpas túra:
Ezúton is köszönjük ezt a csodás napot, a kényelmes buszt és ügyes buszsofőröket, a kedves és segítőkész túravezetőket - Szilvi és Erik munkáját - és azt a fantasztikus élményt, amit az egész napos program adott a zordnak nevezhető időjárási viszonyok közepette is. Sok kedves és abszolút pozitívan értendő érdekes és érdeklődő emberrel ismerkedhettünk meg. Ezen kívül értékes infókkal láttatok el minket az utazás során a hótalpakról, helyi történelemről, érdekességekről, egyéb kitekintőkkel gazdagítva és szélesítve a "horizontot":-)
Talán egy nagyon apróság: tudom, hogy azért kötött a hazaérkezés időpontja, de egy kiadós túra után egy picit több időt hagyjatok nekünk a hüttézésre, csakmert a kiváló és majdnem forró almás rétest sietve kellett befalnom, hogy el tudjunk indulni, de túratársaimnak is bele kellett húzni, így egy pohár sör is majdnem húzóra ment le - szóval célszerű lenne, hogy egy picit több idő maradhasson a végén.

Köszönjük Nektek, máskor is szívesen csatlakozunk valamely túrátokra a csodás Ausztriában vagy bárhol máshol! ;-)

Szép napot!
<név nélkül>
Budapest
2016. jan. 26
4.5
Köszönjük szépen a túrázást, az zord időjárás ellenére nagyon élveztük a túrát :)
Sanyi
Győr
2016. jan. 25
5.0
Nagyon jól éreztem magam,nagyon jó volt a hó,nem volt megfagyva tehát olyan volt milyenek egy hótalpas túrára kell lennie.Tiszta filmbe illő feeling-je volt.Jó volt a társaság is,én személy szerint mindennel meg voltam elégedve.Köszönök mindenkinek mindent.
Dragon
Budapest
2016. jan. 25
4.3
Jó kis túra volt, igazi téli körülmények közt. Tetszett, hogy a csapat eleje kellően dinamikusan haladt ezért lehetett fotózni amíg a végét bevártuk. Javaslat: az összeváró pontokat célszerű szélvédett helyen megválasztani (még akkor is, ha az nem annyira látványos mint amit szép időben választanánk).
ágnes
Budapest, XI. kerület
2016. jan. 25
4.0
A túra szokás szerint nagyon jó volt. Sajnos a Dürre Wand-os csoport nagyon vegyes felépítésű volt tempó szempontjából és időnként nagyon sokat kellett egymásra várni, ami kizökkentett a tempóból és a hideg miatt állandóan "lemerevedtünk".
Amikor viszont jó lett volna egy kis szünet (pl. a Forellenhof), akkor meg már alig volt kis időnk szusszanni meg felmelegedni kicsit. Viszont pozitívum, hogy a túravezetők mindenkire igyekeztek figyelni (elég nagy volt a csoport) és senki sem sérült meg a túra során. Mindent összevetve azért jól éreztük magunkat, a táj pedig gyönyörű volt.
Monika
Veszprém
2016. jan. 25
5.0
Köszönjük a csodas elmenyt! :)
<név nélkül>
Győr
2016. jan. 25
4.8
nagyon jó volt
Mónika
Esztergom
2015. dec. 29
4.5
Nagyon jól éreztük magunkat ,mivel nem volt hó újra elmegyünk.A szervezés kifogásolhatatlan volt,az utazás gyors és kényelmes.
<név nélkül>
Budapest, XII. kerület
2015. dec. 29
5.0
Bár nem volt hó, és emiatt elmaradt a hótalpazás, a túravezetők így is szuper programot hoztak össze! Jól éreztük magunkat, megyünk máskor is :)
<név nélkül>
sződliget
2015. dec. 29
4.3
Jó volt, príma túravezetőkkel!!!
<név nélkül>
Veszprém
2015. feb. 25
5.0
Nagyon jól szervezett, jó hangulatú kirándulás volt, gyönyörű napsütéses időben. A túravezetők kedvesen és határozottan irányították, segítették a csapatot. Nagyon tetszett, hogy - mivel az időjárás és az eredeti táv gyors megtétele lehetővé tette- egy fakultatív csúcsmászást is beiktattak a programba, ami fénypontja volt a napnak. Sehol nem kellett sietni, mindenkit bevártak a pihenőknél. Köszönöm szépen ezt a csodaszép napot, biztosan elmegyek más túrákra is!
<név nélkül>
Budapest, III. kerület
2015. feb. 23
5.0
A szervezés nagyon jó volt, bár kicsit izgultam amiatt, hogy nem kellett semmit kinyomtatni az út előtt és vajon felengednek-e a buszra. Félreértés ne essék, annak örültem, hogy nem kell feleslegesen nyomtatni, nem szeretek nyomtatni, csak a pár nappal előtte küldött utastájékoztató volt nem megnyugtatóan szűkszavú. :) Csak azt hiányoltam belőle, hogy "becsekkolni a neved bemondásával lehet, nyomtatni nem kell", vagy ilyesmi.
Az úton tetszett, hogy kaptunk tájékoztatást, információt (éppen megfelelő mennyiségűt) menet közben, szépen adagolva, és a sofőrök is jól, biztonságosan vezettek. A túravezetők nagyon figyelmesek és kedvesek voltak, látszott, hogy értik és szeretik amit csinálnak.
A végén rossz volt, hogy várni kellett a másik csoportra kb. másfél órát, de ez a személyes bajom, hogy nem szeretek tétlenül várakozni.
Ágnes
Veszprém
2015. feb. 23
4.8
Köszönjük szépen a gyors visszaérkezést, sokat segített, hogy nem kellett a metróhoz rohanni.
Edit
Veszprém
2015. feb. 23
5.0
Meg voltam elégedve mindennel:)Köszönöm:)))
andrea
Budapest, III. kerület
2015. feb. 23
5.0
Azt kaptam, amire vágytam. Bármikor szívesen utaznék ilyen túravezetés mellett.
erika
monor
2015. feb. 23
4.0
:) köszönet a shober csúcsért
Viktor
Budapest
2015. feb. 23
5.0
Nagyon jól éreztem magam jövöre is megyek majd ha lessz meg a többi túrára is amit szerveznek a csapat
<név nélkül>
BUDAPEST
2015. feb. 23
4.3
A túravezetők jól felkészültek voltak, a plusz ötleteik a hótalpazás hiányáért is kárpótoltak.
Nagyon szép helyeken jártunk, első téli túránknak tökéletes volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!