Toszkána csodái és Elba szigete

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Egy felejthetetlen körutazás Toszkána hangulatos lankáin, látogatással a vidék legszebb, leghangulatosabb kis városaiba. Kultúra, építészet, költészet és gasztronómia egy csokorba gyűjtve.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaFirenzeToszkána csodái és Elba szigete

Alapár tartalmazza

Ellátást a megadottak szerint,magyar nyelvű idegenvezetést, szállást, utazást autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, Audio-guide-ot.

 

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap
Budapest-Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány kisvárosában, Montecatini Termeben az esti órákban.

2. nap
Vinci-Firenze

Elutazás a kora reggeli órákban Leonardo da Vinci szülővárosába, Vincibe, múzeumlátogatás, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére helyi idegenvezetővel  részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 11.500,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!) A múzeumlátogatást követően gyalogos városnézés keretében megtekintjük az Arno-parti város legfontosabb látnivalóit. A Piazza della Signoria, a Ponte Vecchio és a Dóm tér épületeinek megtekintése után rövid szabadidő, majd firenzei látogatásunkat a Santa Croce templom híres sírhelyei előtt tisztelegve zárjuk. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap
Pisa-Torre del Lago-Montecarlo-Lucca

Egész napos fakultatív kirándulás Toszkána  legszebb városaiba.  Először Pisa-ba utazunk, utunk a Csodák mezejére vezet, ahol a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Utána látogatás Torre del Lago városában. Lehetőség a Puccini Villa megtekintésére. (A villa megtekintéséhez előzetes foglalás szükséges, így kérjük részvételi szándékukat a jelentkezéssel egyidőben szíveskedjenek megadni! Belépőjegy a helyszínen fizetendő!) Programunkat egy toszkán borgazdaságban folytatjuk. Részt veszünk egy hangulatos borkóstolón, ahol a régió specialitásait is megízlelhetik. (Olívaolaj, balzsamecet, szárított paradicsom, cantucci..) Utolsó állomásunk a falakkal körülölelt, festői Lucca városa. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, Dóm, San Martino templom...(Ár: 40EUR/fő).

4. nap
Siena-San Gimignano-Volterra

Reggeli a szállodában, majd Toszkána varázslatos tájainak felfedezésére indulunk. Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül legelőször is Siena városába látogatunk el, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival (Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia), majd délután látogatás San Gimignano-ba, a "tornyok világhírű városába". A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról  kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. Vásárolhatunk a Chianti-ból és Vernaccia-ból, a helyi jellegzetes borokból vagy a szarvasgombával töltött vaddisznószalámiból. A késő délutáni órákban rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az "alabástrom városának" központja Itália egyik legszebb középkori tere, a Piazza del Priori, mely napjainkban már a Stephenie Meyer nagy sikerű regényéből készült film, az Újhold helyszíneként is világhírűvé vált, igaz, a jeleneteket Montepulciano városában forgatták. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap
Elba szigete

Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, Napóleon száműzetésének színhelyére. Utazás Piombino kikötővárosába, ahonnan egyórás hajóút során érkezünk meg Portoferraio városába, séta a hangulatos kikötőben. A "zöld sziget"ként is gyakran emlegetett gyönyörű toszkán szigeten megtekintjük a Napóleon-villát, majd festői öblök mentén Marina di Campo városába látogatunk, szabadidő, fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és az azzal készült süteményből (Hajójegy: 45EUR/fő). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

6. nap
Montecatini Terme-Budapest

Hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fakultatív

Uffizi Képtár: 11.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő! (18 év alatt 5.000 Ft/fő, 18-25 év között: 8.000 Ft/fő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Ellátást a megadottak szerint,magyar nyelvű idegenvezetést, szállást, utazást autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, Audio-guide-ot.

 

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Audio-guide, regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft
Vinci / Leonardo Múzeum 7 EUR
Firenze 10 EUR (kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége) 
Firenze/S.Croce templom 8 EUR
Uffizi Képtár: 11.500 Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő! (18 év alatt 5.000 Ft/fő, 18-25 év között: 8.000 Ft/fő)
Pisa / 2 műemlék (Dóm+Keresztelő kápolna) 7 EUR
Pisa / csak dóm  ingyenes
Pisa / Ferde Torony 18 EUR
Torre del Lago / Puccini Villa 7 EUR
Lucca / San Martino katedrális és Ilaria sírja  5 EUR
Siena / Dóm 4 -7 EUR 
San Gimignano / Dóm 4 EUR
Elba szigete 45 EUR
Elba / Napoleon Villa 5 EUR.

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő. Montecatini Terme 1-1,40 EUR/fő/éj.
Puccini Villa megtekintésére a részvételi szándékot a jelentkezéssel egy időben kérjük megadni! Belépőjegy a helyszínen fizetendő! 

A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide, regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.


​Felszállási lehetőségek:

Budapest - Déli pu. Koronaőr köz 05:30 
Székesfehérvár - Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok - Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00 
Balatonlelle - Marche  07:35
Nagykanizsa - TESCO parkoló  08:00

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
17 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
3.7
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.6
<név nélkül>
Miskolc
2018. júl. 14
4.8
Külön köszönet az idegenvezetőnek a Varga Edinánat a talpraesettsége a hatalmas tudása amit átadott nekünk felejthetetlenné tette az utazásunkat. Nagyon szépen köszönöm
Gábor
Budapest, XII. kerület
2018. júl. 10
4.8
Remek túra, nagyszerű idegenvezető!
Ibolya
Budapest, VII. kerület
2017. júl. 11
3.6
Gyönyörű tájakon jártunk, fantasztikus gazdag program volt, az idegenvezetőtől sok érdekességet hallhattunk, a sofőrök biztonságosan, jól vezettek. Sajnos a szállásunk gyengécske volt. Én egyágyas felárral egy kis kamrácskában kaptam szállást. A szűk kiságyon alig lehetett megfordulni, a zuhanyzó olyan kicsi volt, törölközni ki kellett jönni, mert nem tudtam kinyújtani a karom. A vacsorát egy közeli 5 csillagos hotelben adták, de mint kiderült külön (magyar?) turista menüt kaptunk. Minősíthetetlen volt. Félig nyers csirkét kellett visszaküldenünk először, de nem ez volt az egyetlen, amit nem tudott megenni senki. A szállodai reggeli minden nap ugyanaz volt. Ócska gépsonka, trappista szerű sajt és főtt tojás. Biztosan nagyon olcsó volt. Az ellátás nagy csalódás volt.
<név nélkül>
Érd
2016. aug. 24
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük.
<név nélkül>
Budapest, XV. kerület
2016. júl. 16
3.8
Egy csodálatos élmény volt. Gyönyörű helyeket láttam! A hosszú utat a jó beütemezett pihenők segítettek kényelmesebbé tenni. Rengeteg hasznos információhoz jutottam az idegenvezető(k) által. Nem a pihenésről szólt ez a pár nap, de erre felkészítettek jó előre. Megszerettették velem Olaszországot. Máskor is szívesen visszamennék!
Csaba
Budapest, XIV. kerület
2016. júl. 15
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon kedves "személyzettel" utazhattunk!
Az idegenvezető hölgy kivételes szakmai tudásával kiegészítette azt a csodát amit Toszkánában láthattunk. Az autóbuszvezetők jól felkészültek és rutinosak voltak!!

Csodálatos hét volt! Köszönjük!
<név nélkül>
Budapest, XIX. kerület
2016. júl. 12
4.4
Az utazás kicsit fárasztó volt, ennek ellenére csodálatos élményekkel gazdagodtam. Rengeteg érdekes információhoz jutottam, idegenvezetőnk Varga Edina által. Köszönöm.
Laura
Lánycsók
2015. júl. 14
4.6
Nagyon jo volt minden! A túra vezeto felkészült, szimpatikus, segítőkész, a program jol összeállított, minden nap szebb es szebb tájakon es városkában jártunk, jo volt a szervezés!
Zita
Harkány
2015. jún. 8
4.8
Lakatos Zsuzsanna volt az idegenvezetőnk, akinek külön köszönet a magas színvonalú idegenvezetésért. Rendkívül nagy tudású és a tudását nagyon színes előadások keretében adja át.
Nagyon jó hangulatú, színvonalas utazás volt, amely nagyrészt az ő érdeme.
Köszönet a színes programokért, a pontos szervezésért!
Minden rendben volt, a szálloda apróbb hibától és vacsorán a pincérek kisebb malőrjeitől eltekintve. Utólag visszagondolva már ez is inkább szórakoztató emlék! :-)
Köszönjük a szép élményeket!
Zsuzsannán kívül köszönet illeti még az autóbusz sofőrjeit is!!!
Ákos
Budapest, X. kerület
2014. szep. 30
4.6
Toszkána csodái és Elba szigete úton az idegenvezetés színvonala magas volt, a főbb nevezetességeket megtekintettük. Pár nappal azért lehetne hosszabb, hogy ne kelljen minden városban rohanni és nagyobb városokban több látnivalót is meg lehessen tekinteni.
Andrea
Budapest, IV. kerület
2014. aug. 31
4.6
Az idegenvezetőnk a lehető legtöbb információt adta át, az utazás során mindig pontos és részletes adatokkal szolgált. Tökéletes szervezés, fantasztikus út. Köszönjük az élményt!
Mudráné Kántor Éva
Ebes
2014. júl. 6
4.8
Gazdag volt a program.
Étkezés : jó lett volna, ha lehetett volna választani "olaszos,mediterrán "fogást,igaz a borkostoló alkalmával ehettük a szárított paradicsomot,bruschettát,de itthon bepótolható!
Mennék máskor is, a szabadság illetve az anyagiak korlátoznak,de bízok a jövőben !
Üdvözlettel,további szép utakat kívánva: Mudráné
Ferenc
Albertirsa
2016. júl. 20
4.6
<szöveg nélkül>
András
Budapest, VI. kerület
2016. júl. 18
4.6
<szöveg nélkül>
Edgar
Nágocs
2015. júl. 8
4.8
<szöveg nélkül>
Lajos
Budapest, XII. kerület
2015. jún. 2
4.8
<szöveg nélkül>
Csilla
Budapest
2014. szep. 29
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!