Toszkána és Cinque Terre

5 napos buszos körutazás Toszkánában

Olaszország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt, például etruszkoké, a görögöké és a rómaiaké. Fővárosa Róma, történelmi világváros, mint az ókori Róma és a katolikus egyház bölcsője. Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, kiemelkedő alkotásokkal. Az etruszk időszakból az egész régióban igen értékes kincsekre bukkanhatunk.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaFirenzeToszkána és Cinque Terre

Az oldalon feltüntetett legkedvezőbb árak, foglaláskor történő TELJES ÖSSZEG befizetése esetén érvényesek!
Előleggel történő foglalás esetén, kérjük, a magasabb összeget jelölje meg a jelentkezés beküldésekor.
Amennyiben segítségére lehetünk, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Toszkánába. Érkezés a Montecatini Terme városában található szálláshelyre az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Firenze
Reggeli a szállodában, majd utazás a toszkán régió kulturális fővárosába. A "Virágok városa", ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk. Városnézésünk alkalmával megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A 'Santa Croce' templom megtekintése után a város jelképéhez a híres 'Ponte Vecchio' hídjához látogatunk. Rövid szabadidő után megtekintjük a város politikai központját a 'Piazza della Signoria' terét a 'Palazzo Vecchio' épületével, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival, majd programunk a Dóm téren folytatódik. Délután szabad program, vagy lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére, helyi idegenvezetővel, részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel (Ár: 11.500,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Cinque-Terre
Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség az „Öt föld” mesés tájaira. A mai napon egy felejthetetlen kirándulásra indulunk és Olaszország egyik legszebb partszakaszát és legtöbbet fotózott apró falvait fedezzük fel. Carrara városa mellett utazva, autóbuszunkból egy távoli pillantást vethetünk a hegyoldalakban meghúzódó híres bányákra is. A márványfejtés érdekes történeteiben kalandozva folytatjuk utunkat La Speziába, a meredek hegyfalak alatt meghúzódó kikötővárosba. Kihajózásunk alkalmával láthatjuk Porto Venere jellegzetes magas, színes házait, majd kikötünk Riomaggiore városában. A festői Cinque Terre területét tulajdonképpen öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Hajókirándulásunk alkalmával a meredek sziklaszirtekre épült festői kis halászfalvakat fedezhetjük fel. Monterosso bájos kisvárosában rövid szabadidő, majd visszautazás La Spezia kikötőjébe (Ár: 45EUR/fő). Visszaérkezés a szálláshelyre a késő esti órákban (Figyelem! Rossz időjárás esetén amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!).

4. nap: Pisa-Lucca-Montecarlo
A mai napon először Pisa városába látogatunk, mely egykor Olaszország egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. Városnézésünk alkalmával Itália egyik legszebb terét az UNESCO örökségek közé sorolt Csodák terét tekintjük meg a Keresztelőkápolna, a Dóm és a híres pisai Ferde torony épületegyüttesével.  (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Délután utazás Lucca városfalakkal körbezárt lenyűgöző hangulatú városába. A szűk utcákon barangolva megtekintjük a város jellegzetes hangulatú terét a Piazza dell’Anfiteatro-t, a San Martino katedrálist, a város román stílusú templomait és kereskedőházait. Ezután látogatás egy toszkán villa gazdaságban, részvételi lehetőség egy hangulatos borkóstolón, ahol a jellegzetes helyi termékekkel és borokkal ismerkedhetünk. (Borkóstoló: 15EUR/fő). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Pistoia-Budapest
Reggeli a szállodában, majd rövid gyalogos városnézés Toszkána tartomány kis gyöngyszemében, Pistoia városában. A tekintélyes múlttal rendelkező középkori város egykor jelentős vas és fegyverkovács manufaktúrákat működtetett, az első pisztolyok is itt készültek és a történet szerint a fegyver elnevezése is a város nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a Dóm teret, mely díszes épületeivel méltán tartozik Olaszország legszebb terei közé. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

Fakultatív

Uffizi képtár: 11.500 Ft/fő (jelentkezéskor fizetendő)
Uffizi képtár: 5.000 Ft/fő (18 év alatt)
Uffizi képtár: 8.000 Ft/fő (18-25 év között)
Cinque Terre hajókirándulás: 45 €/fő
Borkóstoló: 15 €/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Audio-guide, regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége (Firenze)

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő Audio-guide 1.500,- Ft

Firenze 10 EUR 
(kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége) 
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Firenze / Dóm ingyenes
Uffizi Képtár: Ár: 11.500,- Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!
(18 év alatt: 5.000,-Ft/fő, 18-25 év között: 8.000,- Ft/fő)

Lucca / San Martino katedrális és Ilaria sírja 5 EUR
Pisa / Ferde Torony 18 EUR
Pisa / 2 műemlék 7 EUR
Pisa / csak Katedrális ingyenes
Pisa / Busz 2 EUR
Montecatini Terme / Alto felvonó 7 EUR
Cinque Terre hajókirándulás  45 EUR 
Borkóstoló 15 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide, regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége (Firenze)
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.


​Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00
Balatonlelle-Marche 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:00 

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Montecatini Termében 3*-os szállodában. 2 ágyas szobákban, egyszerűen berendezettek és felszereltek, mindegyike saját fürdőszobás. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
30 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
nélkül>
Gyomaendrőd
2016. júl. 21
4.2
Nagyon felkészült idegenvezető,remek programok,jó szervezés
A szabad program egy kicsit kevés
Tímea
Budapest
2016. jún. 14
4.4
Nagyon profi volt a szervezés, a busz is kényelmes volt és tiszta, az idegenvezető meg a vezetők is kedvesek voltak és segítőkészek. Cinque terre-re kellene szerintem több idő, illetve a hotel volt közepes, a szálláson lehetne fejleszteni, de teljes mértékben ajánlom!
<név nélkül>
Budapest, XVII. kerület
2016. máj. 20
4.4
Nagyon elégedettek voltunk az úttal, azt kaptuk amiért befizettünk. Az idegenvezető hölgy és a sofőr urak teljesítményét külön kiemelném szerintem fantasztikus munkát végeztek. A reggelivel nem voltunk megelégedve szegényesnek éreztük, főleg 4 napig ugyan azt kaptuk. De állítólag Olaszországban ilyen egy kontinentális reggeli :)
Néder András
Budaörs
2015. okt. 13
4.8
Minden rendben volt. Csak az a kérésem, hogy ne küldjenek egyetlen tájékoztatót sem, mert egy évig nem fogunk utazni. Kétnaponta egy dőlő ajánlatok terhelik a gépemet.
Köszönettel: Néder András
Nóra
Budapest, XVIII. kerület
2015. okt. 13
4.6
Az egész úttal én a magam részéről nagyon elégedett voltam. Örültem az idegenvezető rugalmasságának is, amikor az utolsó napra tervezett pistoai kirándulást áttette az első napra, mert valóban sokkal kellemesebb egy nyüzsgő városkában szétnézni és sétálgatni, mint egy reggeli kihaltban.
A programokban nem volt csúszás, és a kinti idegenvezető is nagyon profi módon végezte a munkáját. Igazán megérte!
<név nélkül>
Rácalmás
2015. okt. 13
4.6
Jól éreztem magam ezen az úton.Az idegenvezető és a sofőrök is a maximumot adták.
A programból én Pistoia-t kihagynám,semmi extrát nem adott.Valami más köztes rövid programot el tudnék képzelni./Lipica vagy Postojnai cseppkőbarlang pld/ a hosszú út megszakítására. Összességében örülök,hogy az önök szervezésében részt vettem ezen az úton!
Gábor
Vecsés
2015. szep. 2
4.6
Gyakorlatilag mindennel meg voltunk elégedve. Az egyetlen kellemetlenséget a sok látnivaló miatti kissé feszített tempó okozta. Reméljük a jövőben még lesz alkalmunk igénybe venni irodájuk szolgáltatásait.
Edina
Budapest, XIX. kerület
2015. szep. 1
4.4
A vacsora nem mindig volt eheto.A programbol kimaradt a furdozesi lehetoseg,ez nemi problemat generalt.
Monika
Komárno
2015. júl. 22
5.0
Felejthetetlen élmény volt, köszönet a szervezésért és a tökéletes idegenvezetésért.
<név nélkül>
Biatorbágy
2015. júl. 21
4.6
<szöveg nélkül>
Nagy Gábor
Gyál
2015. júl. 21
4.6
A Cinqueterre hajós program túl zsúfolt volt,elég lett volna egy, esetleg két településre hajózni! Köszönjük a Túravezető és a sofőrök odaadó segítőkész magatartását.
Anikó
Törökbálint
2014. szep. 3
5.0
Örülök,hogy rész tudtunk venni a lányommal ezen az utazáson.Rengeteg élménnyel érkeztünk haza.
Az idegenvezetés szuper, kevés ilyennel találkoztam utazásaink során.
A buszvezetők biztonságos vezetése is értékelendő.
Csak ajánlani tudom másnak ezen utazási irodát.
Lajosné
Budapest, XVII. kerület
2014. szep. 2
4.6
Nekünk a férjemmel nagyon tetszett minden. A túravezető kedves, felkészült , segítőkész volt. A szálloda és az ennivaló tökéletesen megfelelt.Egyedül a meghirdetett Carrara és Montecarlo látogatásának elmaradása fájt egy kicsit, de én is tisztában voltam vele, hogy egyszerűen ezek nem fértek bele a programba. Ezt talán akkor nem kellene feltüntetni az ajánlatban.
Köszönjük ezt a szép utat !
Fanni
Budakeszi
2014. júl. 17
3.8
Az utazás során minden rendben zajlott, az előzetesen egyeztetett programok megvalósultak. A szálláshely körül adódott némi félreértés, az indulás előtti nap kaptunk információt arról, hogy nem a tájékoztatóban szereplő szálláshelyen leszünk elhelyezve elírás miatt. A San Marco hotel szobája a célnak megfelelő volt. Az befizetett a vacsorával kapcsolatosan azonban nem igazán voltunk elégedettek, mennyiségileg illetve minőségileg sem. ( Erről több utastársunk is hasonlóan vélekedett a helyszínen.) A személyzet egyébként nagyon kedves és segítőkész volt. Az utazás során használt adó-vevő készülékről véleményem szerint nem ártana előzetesen bővebb tájékoztatást adni az utasoknak, a kezdeményezést jó ötletnek tartom, de kicsit félreérthető illetve visszás, hogy a készülék a készülék használata nélkül egyébként nem élvezhető a túravezető tájékoztatása. A túravezetővel elégedettek voltunk, kedves, segítőkész, minden kérdésünkre tudott válaszolni. Összefoglalva azt mondhatom, hogy párommal élveztük az utazást, sok élménnyel és pozitív benyomásokkal gazdagodtunk az utazási irodát és az utazásszervezőt illetően.
Zoltán
Szeged
2015. okt. 15
4.8
<szöveg nélkül>
Erika
Dunaújváros
2015. okt. 13
4.4
<szöveg nélkül>
Ágnes
Szigetszentmiklós
2015. aug. 29
4.0
<szöveg nélkül>
Viktoria
Győr
2015. júl. 26
4.6
<szöveg nélkül>
Péter
Budapest, XI. kerület
2015. júl. 26
5.0
<szöveg nélkül>
Gábor
2015. júl. 24
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!