Vietnámi gasztrotúra

12 napos repülős utazás

A dél-kelet ázsiai ország gasztronómiája nagyon változatos, rengeteg speciális ételt tartalmaz, nagyon sok friss alapanyagot használva. Körutazásunk során egy kis ízelítőt kaphatnak a különböző tájegységeket ételeiből.

FőoldalÁzsiaVietnámHanoiVietnámi gasztrotúra

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket menetrend szerint közlekedő járatokra, repülőtéri illetékeket, szállást 9 éjszakára megadott ellátással, helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

 vízumdíjakat ügyintézéssel, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, kötelező borravalót, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
12 nap, 9 éj
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 15 fő

1.nap:
Indulás Budapestről a menetrend függvényében, étkezés a repülőgépen.

2. nap:
Megérkezés Hanoiba, transzfer a repülőtérről a szállodába, szabad program.

3.nap:
A reggelit követően részvétel egy félnapos főzőtanfolyamon, amely feltárja a vietnámi konyha szépségét, híres ételeit, és ízvilágát. Miután bevásároltunk a piacon, elfogadjuk házigazdánk üdvözlőitalát és kezdődhet a négyfogásos ebéd elkészítése, amelyet később jóízűen el is fogyasztunk. A délután folyamán félnapos városnézés Hanoiban. Első állomásunk az Irodalom Temploma lesz (V?n Miếu), amely valójában egy XI. századi egyetem, amit Konfuciusnak szenteltek. Innen a Quan Su pagodába megyünk, a vietnámi buddhista szangha központjába, itt tartják a fontos buddhista szertartások többségét. A kulturális és építészeti látnivalókon kívül betekintést nyerünk a mindennapi életbe, séta Hanoi egyik legnagyobb és legrégebbi piacán, a Dong Xuan piacon. Vacsoránk során (streetfood) megismerhetünk jó néhány vietnámi specialitást, nemzeti ételt.
Este megtekintünk egy tradicionális vízi bábműsort, ami a dél-kelet ázsiai rizstermesztők unaloműző szokásából alakult ki. Szállás Hanoiban.

4.nap:
Mai napunk kora reggel indul, hogy el tudjunk vegyülni a helyiek közt a Hoan Kiem tónál, miközben Tai chi gyakorlataikat végzik, amibe mi is bekapcsolódhatunk. Innen egy híres reggelizőhelyre vezet utunk, hogy kipróbálhassunk egy helyi speciális reggelit. Ezután visszatérés a hotelbe, majd transzfer a repülőtérre elutazás Danangba, majd megebédelünk mielőtt Vietnám legbájosabb városába, Hoi Anba utaznánk. Délután látogatás a kínai stílusban épült Tran Családi Kápolnában. Vacsora Hoian-ban, az utcai konyhából.

5.nap:
Reggeli után biciklis látogatás Hoi An központi piacára, ahol találkozunk a helyi árusokkal, és információt kapunk mai ebédünk hozzávalóiról. Innen továbbkerekezünk Tra Que faluba, majd séta a tradicionális zöldségkertekben, ahol a helyiek több százéves módszerekkel dolgoznak. Ebédünket a helyi séffel együtt készítjük el. Délután szabadidő Hoian-ban
Szállás ugyanitt.

6.nap:
A reggelit követően utazás Hue-ba, menet közben csodálatos panorámában lesz részünk. Rövid megálló a Márvány Hegynél. Hue-ban először az ősi Tiltott Városban teszünk látogatást, majd szabadidőnket a Dong Ba piacon töltjük, ahol kipróbálhatjuk az erre a városra jellemző speciális ételeket.
Délután újabb piaci vásárlással egybekötött főzőtanfolyamon veszünk részt, majd este elkészítjük vacsoránkat.
Szállás Hue-ben

7.nap:
Reggeli után szabadidő Hue-ben, majd transzfer a reptérre, elutazás Saigonba.
Saigon-ban először transzfer a hotelbe, majd séta a város kis utcáin, pékségek, helyi kis éttermek mellett. Útközben étkezés ezen helyek valamelyikén. Saigon nevét mindenki ismeri, mégis hiába keresnénk a térképeken, ugyanis Vietnám legnagyobb városát jelenleg Ho Shi Minh citynek hívják. A Vietnámi háborúban Dél-Vietnám fővárosa volt, majd az ország egyesítése után lett Ho Shi Minh city, de a hétköznapokon mindenki csak Saigon-nak hívja. A sétánk útvonala egy nyüzsgő friss piacon át vezet, ahol szintén kóstolgatunk, vásárolgatunk, majd megpihenve egy templommál a vásárolt ebédünket elfogyasztjuk.
Szállás Saigon-ban

8. nap:
Kora reggel transzfer Vinh Long-ba, látogatás a Cai Be úszó piacon. Ezt követően kis csatornákon keresztül hajókázunk egy helyi gyümölcsöskertbe, ahol étkezhetünk illetve megtekintjük, hogy dolgoznak a helyiek. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk Can Tho-ba, ahol a szállásunk lesz, majd szintén helyi specialitásokat fogyasztunk vacsorára. Szállás Saigon-ban

9.nap:
Reggeli a szállodában, majd újra hajóra szállunk, hogy meglátogassuk Cai Rang úszópiacát, később egy rizshántoló illetve egy rizstészta készítő manufaktúrát. meglátogatása. Végállomásunk a Can Tho piac lesz, ahonnan busszal utazunk vissza Saigon-ba. Szállás Saigon-ban.

10.nap:
A reggelt követően városnézés Ho Chi Minh városban. Első állomás a Reunification Palota, amely korábban a kormányzó, majd később Dél-Vietnám elnökének a lakhelye volt, ma múzeumként funkcionál. Következő állomásunk a 100 évnél is régebbi Notre Dame katedrális, és a Régi Posta épülete, ami belülről olyan akár egy skanzen. Egész nap ott üldögél egy ?levélíró?, aki még ma is papírra veti az írástudatlanok által diktált leveleket. Kis pihenés és ebéd után a város keleti része következik, látogatás a Giac Lam pagodában, amely óriás buddha szobrairól híres, innen a Thien Hau pagodába megyünk, amely már a kínai negyedben található.
Utolsó esténken egy Vespa motorral fedezzük fel Saigon lüktető éjszakai életét, különleges ételek, andalító vietnámi zene, kávézók teszik kellemessé itt tartózkodásunk végét. Szállás Saigon-ban.

11.nap:
Egész nap szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

12.nap:
Hazaérkezés Budapestre.

Szállás

2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket menetrend szerint közlekedő járatokra, repülőtéri illetékeket, szállást 9 éjszakára megadott ellátással, helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

 vízumdíjakat ügyintézéssel, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, kötelező borravalót, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Vietnám vízum: 25 USD/fő
Vietnámi vízumhoz meghívólevél: 4000 Ft/fő
Kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap
 

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoi-ig, onnan belső járatokkal, hazautazás Saigonból.

Menetrend:
QR200 BUDOH 17,30-23,40
QR976 02OCT DOHHAN 02,25-13,30
QR971 SGNDOH 1+9,25-23,40
QR201 DOHBUD 02,00-06,45

Szállás: 

2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban

Étkezés: 
A részvételi díj teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora a programleírás értelmében) tartalmaz.
A területről: 
Vietnám varázslatos földje 1600 kilométer hosszan terül el az Indokínai félsziget keleti partja mentén, a Délkínai-tengeren. Fővárosa Hanoi, az ezer éves város csodálatosan ötvözi az újat és a régit, nem hasonlít egyik vietnámi városhoz sem. A legnépesebb város az országban, a „Saigon”-ként ismert Ho Chi Minh, amely egy ideig Vietnám fővárosa volt és melynek nyüzsgő dinamizmusa a mai napig érezhető. A trópusi klímának köszönhetően még a városban található kertek növényzete is rendkívül dús, teli kardvirággal, hibiszkusszal, rózsával és mimózával.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!